CAFÉ MARRAKECH OSLAVUJE PRVÉ NARODENINY
Autor(ka) : Gabika
Dátum a čas : 7.12.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Café Marrakech, štýlová marocká reštaurácia v centre hlavného mesta, oslavuje prvé výročie svojho pôsobenia na gastronomickom trhu.

Café Marrakech, štýlová marocká reštaurácia v centre hlavného mesta, oslavuje prvé výročie svojho pôsobenia na gastronomickom trhu.

 

Je jedinou reštauráciou v Bratislave, ktorá ponúka nevšedný mix marockých, francúzskych a karibských chutí. Napriek krátkemu obdobiu si podnik dokázal získať meno vďaka chutným marockým špecialitám, exotickým swizzle drinkom a nezabudnuteľným orientálnym večerom s brušnou tanečnicou. „Toto miesto má svoju históriu, vystriedalo sa tu niekoľko prevádzok. S marocko-francúzskou reštauráciou však do staromestského prostredia vstúpil nový duch. Miesto sa stalo ostrovom oddychu pre domácich aj návštevníkov – miestom, kde na chvíľu uniknú od každodenných problémov,“ hovorí jedna z majiteliek reštaurácie, Adriana Benková.

 

Reštaurácia sa rozkladá na dvoch podlažiach, ktoré poskytujú kapacitu okolo 140 osôb. Vstupná časť s impozantným vysokým stropom a veľkým okrúhlym zrkadlom ponúka reštauračné sedenie pre 40 osôb. Nad ňou sa nachádza galéria pre 15 osôb, ktorá skvelo poslúži uzavretej spoločnosti. V podzemnom podlaží sa ukrýva lounge zóna s barom a marockým sedením s kapacitou 85 osôb.

 

 

 

 Café Marrakech sa snaží podporovať aj rozvoj barmanského umenia na Slovensku. V súčasnosti organizuje Veľkú barmanskú súťaž, ktorej víťaz pocestuje na 5 dní do Londýna. Tam bude môcť štyri dni pracovať za barom po boku master bartendera Mariana Bekeho, absolvuje jednodňový kurz molekulárnej mixológie v uzávanej medzinárodnej barmanskej škole The Shaker Bar School a návštevu londýnskej distilérie Beefeater. Garantom súťaže je Pernod Ricard /Jan Becher – Slovensko a občianske združenie Bartenders For Life, ktoré združuje profesionálnych slovenských barmanov pôsobiacich doma aj v zahraničí.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.