Vianočné recepty - Plnené pirohy so šunkou a dubákmi
Autor(ka) : Janka
Dátum a čas : 30.11.2010 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

Plnené pirohy so šunkou a dubákmi

Pre 10 porcií

 

Na prípravu cesta potrebujeme:

·         1,5 kg zemiakov

·         0,5 kg hladkej múky

·         0,5 kg detskej krupice

·         3 ks vajcia

 

Na prípravu plnky potrebujeme:

·         400 g Kuracej šunky údenej značky Hyza

·         300 g cibule

·         400 g sušených húb

·         mleté biele korenie

·         soľ

·         tymián

·         cesnak

·         olej

 

Na ozdobenie potrebujeme:

·         500 ml kyslej smotany

·         čerstvá pažítka

 

Postup:

Príprava cesta a pirohov:

1.    Zemiaky uvaríme v šupke. Po ich miernom vychladnutí šupku očistíme a najemno nastrúhame. Zemiakovú masu zmiešame s múkou, krupicou, vajíčkami, dochutíme soľou a premiešame.

2.    Vzniknuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a okrúhlou formou z neho vykrojíme krúžky, ktoré budeme plniť plnkou.

3.    Do pripravených vykrojených krúžkov zabalíme plnku z Kuracej šunky údenej značky Hyza.

4.    Pirohy vyvaríme v osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu.

5.    Zatiaľ, čo sa pirohy varia, zmiešame kyslú smotanu s nasekanou pažítkou.

6.    Pirohy podávame teplé, poliate pažítkovým dipom.

 

Príprava plnky:

1.    Cibuľku najemno nakrájame a na oleji orestujeme dozlata. Pridáme najemno nakrájanú Kuraciu šunku údenú značky Hyza, huby, cesnak, dochutíme korením, soľou a tymiánom.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.