ECSTASY OF SAINT THERESA SA VRACIA DO BRATISLAVY
Autor(ka) : Lenka
Dátum a čas : 3.11.2010 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Po dlhšej odmlke sa divákom na turné v rámci projektu Absolut Inspiration opäť predstaví priekopnícka česká hudobná dvojica. Exluzívny koncert pre svojich slovenských fanúšikov odohrá EOST 5.novembra v novootvorenom bratislavskom klube Loft.

Po dlhšej odmlke sa divákom na turné v rámci projektu Absolut Inspiration opäť predstaví priekopnícka česká hudobná dvojica. Exluzívny koncert pre svojich slovenských fanúšikov odohrá EOST 5.novembra v novootvorenom bratislavskom klube Loft.

Zakladateľom alternatívnej skupiny, ktorá v Čechách už desať rokov udáva trendy a bezpochyby znesie aj porovnanie so zahraničnou tvorbou, je držiteľ dvoch českých levov za filmovú hudbu Jan P. Muchow. Sekunduje mu nemenej známa speváčka a herečka národného divadla Kateřina Winterová. Ich nové turné bude jedinečné nielen návratom na scénu po dlhšej prestávke, ale hlavne kreatívnou spoluprácou s ďalšími českými i slovenskými umelcami v rámci umeleckého projektu Absolut Inspiration.

Práve ten inšpiroval aj českú návrhárku Denisu Novú, ktorá pre Kateřinu Winterovú na koncerty vytvorila špeciálne „Absolut Light Dress- šaty zo svetla“ reagujúce na hudbu.  „Na koncertoch je veľmi dôležitá vizuálna stránka. Ľudia počujú  nielen hudbu, ktorú môžu počúvať aj doma, ale chcú predovšetkým niečo zažiť. Svetelné šaty ako umelecké dielo umocňujú aj dojem z hudobného prejavu, a preto ponúknu presne takýto zážitok,“ hovorí o inšpiratívnej spolupráci speváčka EOST.

Jediný koncert skupiny na Slovensku sa v rámci projektu Absolut Inspiration odohrá 5.11.2010 o 21.30 v novootvorenom klube Loft v Bratislave. „Som veľmi rád, že môžeme hostiť práve koncert EOST, pretože ich hudba je v našich končinách jednoznačne umeleckou špičkou. Verím, že to bude vydarený štart aj pre náš klub, ktorý má ambíciu ponúknuť kvalitný program a priestor pre všetkých, ktorí majú blízko k umeniu,“ hovorí šef Loftu, Daniel Čečetka.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.