AVON podporuje projekt „Prvá gynekologická prehliadka“
Autor(ka) : Zuzana
Dátum a čas : 11.12.2009 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spoločnosť AVON Cosmetics prostredníctvom projektu AVON proti rakovine prsníka spolu s Ligou proti rakovine podporuje projekt „Prvá gynekologická prehliadka“, ktorý na slovenských základných a stredných školách alebo priamo v Centre pomoci LPR realizuje Slovenská asociácia študentov medicíny (SloMSA). Projekt zahŕňa sériu prednášok, ktoré na školách vedú študenti medicíny a ich cieľom je eliminovať u dievčat strach z prvej gynekologickej prehliadky a poukázať na dôležitosť prevencie zdravia.

Spoločnosť AVON Cosmetics prostredníctvom projektu AVON proti rakovine prsníka spolu s Ligou proti rakovine podporuje  projekt „Prvá gynekologická prehliadka“, ktorý na slovenských základných a stredných školách alebo priamo v Centre pomoci LPR realizuje Slovenská asociácia študentov medicíny (SloMSA). Projekt zahŕňa sériu prednášok, ktoré na školách vedú študenti medicíny a ich cieľom je eliminovať u dievčat strach z prvej  gynekologickej prehliadky a poukázať na dôležitosť prevencie zdravia.

 

Prednášky sú určené pre študentky 8. a 9. ročníkov základných škôl a všetky ročníky stredných škôl, pre ktoré je otázka prvej gynekologickej prehliadky aktuálna. Vyzdvihovanie dôležitosti pravidelných prehliadok je motivované snahou organizátorov viesť ženy už od skorého veku k záujmu o prevenciu a k zodpovednosti za vlastné zdravie. Vďaka organizovaniu prednášok medikmi a s tým súvisiaceho lepšieho vnímania danej tematiky mladšou generáciou sa odbúravajú počiatočné rozpaky, či ostych súvisiaci s danou témou.

 

Cieľom prednášok je zbaviť mladé dievčatá strachu z prvej gynekologickej prehliadky, komplexne ich oboznámiť s jej priebehom a poskytnúť im informácie z oblasti prevencie rakoviny prsníka a krčka maternice. S tým súvisí aj výklad ohľadom  anatómie, používaných vyšetrovacích nástrojov, prípadných diagnóz a odbornej terminológie. Študentky sa tiež dozvedia dôležité informácie o metódach antikoncepcie a pohlavne prenosných chorobách. Súčasťou prednášok sú aj praktické ukážky samovyšetrenia prsníkov.

 

Doteraz bolo zrealizovaných 15 prednášok, ktorých sa zúčastnilo viac ako 442 študentiek. V budúcnosti sa prednášky budú realizovať na ďalších školách v rámci celého Slovenska.

 

Prednášky prebiehajú pod vedením študentov medicíny a psychológie, združených v Bratislavskom spolku medikov, ktorý je členom Slovenskej asociácie študentov medicíny. Partnermi projektu sú spoločnosť AVON Cosmetics a Liga proti rakovine.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.