Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím
Autor(ka) : Hellmann´s
Dátum a čas : 16.12.2009 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Príprava: Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým octom. Zemiaky uvaríme a nakrájame na tenké rezančeky. Pomaranč a grep nakrájame na plátky, gorgonzolu na kocky. Orechy opražíme nasucho na panvici. Majolenku Hellmann´s zmiešame s mliekom. Repu, zemiaky, ovocie, gorgonzolu a orechy zľahka premiešame, pridáme rukolu a žeruchu a zalejeme majonézovým dressingom. Dochutíme soľou a ozdobíme mätou.

Suroviny (na 4 porcie):

§  200 g červenej repy

§  1 kávová lyžička lesného medu

§  20 ml balzamikového octu

§  60 g zemiakov

§  60 g pomarančov

§  60 g grapefruitov

§  50 g gorgonzoly

§  10 g zmesi orechov

§  1 lyžica majolenky Hellmann´s

§  10 ml mlieka

§  2 g rukoly

§  1 g žeruchy

§  soľ

§  čerstvá mäta

 

 

Príprava:

Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým octom. Zemiaky uvaríme a nakrájame na tenké rezančeky. Pomaranč a grep nakrájame na plátky, gorgonzolu na kocky. Orechy opražíme nasucho na panvici. Majolenku Hellmann´s zmiešame s mliekom. Repu, zemiaky, ovocie, gorgonzolu a orechy zľahka premiešame, pridáme rukolu a žeruchu a zalejeme majonézovým dressingom. Dochutíme soľou a ozdobíme mätou.   



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.