Cesnakové teľacie závitky s rukolou |
||
Autor(ka) : Miriam Kruhlová Dátum a čas : 23.5.2008 00:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov. | ||
Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov.
Na každý plátok mäsa dajte niekoľko stoniek rukoly a každý plátok po zavinutí upevnite špáradlom. Ďalšie 3 strúčiky cesnaku roztlačte a dajte na rozohriaty olej popražiť. Pridajte závitky a opečte na prudkom ohni do hnedasta. Dopekajte na miernom ohni a pridajte cherry paradajky rozrezané na polovičky a zalejte bielym vínom.
©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené. |