Cesnakové teľacie závitky s rukolou
Autor(ka) : Miriam Kruhlová
Dátum a čas : 23.5.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov.

Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje  charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov.

Potrebujeme:
800 g teľacích plátkov
120 g rukoly
250 g cherry paradajok
Cesnak
1 pohár bieleho vína
4 lyžice olivového oleja
Soľ


5 strúčikov cesnaku očistite a roztlačte na pastu. Zmiešajte s olejom. Plátky mäsa potrite zmesou a osoľte.

Na každý plátok mäsa dajte niekoľko stoniek rukoly a každý plátok po zavinutí upevnite špáradlom.

Ďalšie 3 strúčiky cesnaku roztlačte a dajte na rozohriaty olej popražiť. Pridajte závitky a opečte na prudkom ohni do hnedasta. Dopekajte na miernom ohni a pridajte cherry paradajky rozrezané na polovičky a zalejte bielym vínom.

 


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.