Každý tretí Európan
Autor(ka) : Katarína Mikulcová
Dátum a čas : 15.5.2007 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Podľa prieskumov trpí nejakým druhom alergie približne každý tretí Európan. Úlohu tu zohráva genetická predispozícia, zhoršujúce sa životné prostredie, zmena životného štýlu a v neposlednom rade aj stres a psychika.

Podľa prieskumov trpí nejakým druhom alergie približne každý tretí Európan. Úlohu tu zohráva genetická predispozícia, zhoršujúce sa životné prostredie, zmena životného štýlu a v neposlednom rade aj stres a psychika.

Ministerstvo zdravotníctva SR zaradilo alergie medzi oblasti národného zdravotného výskumu, ktoré najvýraznejšie prispievajú k riešeniu zdravotníckych problémov na Slovensku. Výskyt alergií má stúpajúcu tendenciu. Stúpa výskyt kožných a respiračných alergií, najmä bronchiálnej astmy, nielen u dospelých, ale aj u detí. Možno sa to nezdá, ale alergie majú výrazný vplyv aj na národnú ekonomiku. Strata pracovnej sily v dôsledku choroby a náklady na liečbu si pýtajú svoju „daň“ v podobe výrazných  finančných strát.

Jar predstavuje pre alergikov nadmiernu záťaž. Organizmus reaguje na prítomnosť alergénov zvýšenou produkciou protilátok, čo sa môže prejaviť opuchmi, sčervenaním pokožky, slzením alebo pálením očí, problémami s dýchaním a podobne. V jarnom období sú najčastejšími alergénmi kvitnúce liesky, jelše, topole, vŕby, duby, javory, brezy, ku ktorým sa postupne pridávajú niektoré druhy tráv. 

Homeopatická úľava
Pacienti trpiaci sennou nádchou by mali pozorne sledovať peľové správy, ktoré informujú o množstve alebo hustote peľu konkrétnych rastlín v ovzduší. Počas suchého a veterného počasia by mali vetrať a zdržiavať sa vonku čo najmenej. Dobrou radou je po pobyte na vzduchu si dôkladne vykefovať vlasy, aby sa odstránili peľové zrniečka, ktoré sa tam prichytili.

Veľmi dobrým pomocníkom na alergickú sennú nádchu je novinka francúzskych laboratórií Boiron  - homeopatický liek Rhinallergy. Tento liek pôsobí účinne na slzenie a pálenie očí, pomáha zmierňovať opuch nosovej sliznice a svrbenie mäkkého podnebia, odstraňuje dráždivý výtok, záchvatovité kýchanie a kašeľ. Keďže je v tabletkovej forme, nedráždi nosovú sliznicu. Jeho výhodou je, že nevyvoláva ospalosť a vďaka prírodnému pôvodu je vhodný pre všetky vekové kategórie vrátane malých detí a tehotných žien. Jedna tableta sa nechá 3 až 6 krát denne pomaly rozpustiť v ústach. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalový leták, prípadne sa poraďte s lekárom alebo lekárnikom. Ak trpíte výraznejšími a početnejšími alergickými prejavmi, obráťte sa na lekára – homeopata, ktorý vás komplexne vyšetrí a stanoví správnu liečbu. Kontakt na neho v mieste bydliska môžete získať na telefónnom čísle 02/ 49 10 22 10.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.