SPOTREBITELIA DÁVAJÚ PREDNOSŤ PLETENINÁM OBSAHUJÚCIM PRUŽNÉ VLÁKNO LYCRA®
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 27.7.2006 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Na prestížnom pletacom veľtrhu Piti Filati, ktorý sa konal začiatkom júla v talianskej Florencii, prezentovala spoločnosť INVISTA výsledky spotrebiteľského prieskumu zameraného na rozdiely v kvalite pleteného oblečenia bez a za použitia pružného vlákna LYCRA®.

Na prestížnom pletacom veľtrhu Piti Filati, ktorý sa konal začiatkom júla v talianskej Florencii, prezentovala spoločnosť INVISTA výsledky spotrebiteľského prieskumu zameraného na rozdiely v kvalite pleteného oblečenia bez a za použitia pružného vlákna LYCRA®.

Spoločnosť INVISTA, zaoberajúca sa výrobou textilných vláken, z ktorých najznámejšia je LYCRA®, sa rozhodla urobiť prieskum s cieľom zistiť, ako spotrebitelia vnímajú kvalitu pletenín za použitia vlákna LYCRA® v porovnaní s pleteninami bez použitia tohto pružného vlákna. Respondenti dostali k dispozícii dva identické neznačkové čierne svetre v zodpovedajúcej veľkosti. Jeden zo svetrov obsahoval vlákno Low Power LYCRA®, zatiaľ čo druhý bol zo 100 %-nej čistej bavlny. Respondenti samozrejme nevedeli, ktorý zo svetrov obsahuje vlákno Low Power LYCRA® a ktorý nie. Potom boli respondenti požiadaní, aby si vzali oba svetre so sebou domov, osemkrát si ich obliekli a štandardným spôsobom ich vyprali. Každý respondent dostal záznamový denník, v ktorom mal uvádzať svoje skúsenosti s nosením svetrov a s ich praním.

Výsledky prieskumu medzi spotrebiteľmi boli nasledujúce:

· Pred prvým nosením (vizuálne) nedávali spotrebitelia prednosť žiadnemu zo svetrov
· Potom, čo respondenti nosili oba svetre, bol preferovaný sveter s prídavkom Low Power LYCRA® a bol označený ako jemnejší, ľahší a príjemnejší na nosenie
· Preferencie svetra s prídavkom Low Power LYCRA® sa zvyšovali s opakovaným počtom nosenia svetrov
· Po prvom nosení uviedlo 40 % respondentov, že sveter s prídavkom Low Power LYCRA® drží tvar lepšie ako sveter zo 100 % bavlny, po 8. noseniach sa tento názor zvýšil na 70 %
· Po 8. noseniach uviedlo 60 % respondentov, že sveter s prídavkom Low Power LYCRA® vyzeral jemnejšie a bol príjemný na tele, 70 % neskôr uviedlo, že bol pohodlnejší a že po praní lepšie držal tvar
· Po opakovanom nosení 81 % respondentov uviedlo, že by zaplatili viac peňazí za sveter s prídavkom Low Power LYCRA®

LYCRA® je dôležitou časťou dnešného svetového trhu módy, často je však zle chápaná. LYCRA® nie je látka a nie je to meno kategórie pre strečový materiál alebo oblečenie. Je to svetová vedúca značka elastického vlákna, ktoré môže byť kombinované napr. s bavlnou, kožou alebo dokonca kašmírom. Je to značka, ktorá spotrebiteľom prináša pohodlie a slobodný pohyb. Dokonca len malé percento pridaného vlákna LYCRA® pomôže skvalitniť oblečenie a spotrebiteľom umožní vyzerať lepšie a cítiť sa lepšie.

LYCRA® je v dnešnej móde nevyhnutnosťou a neustále sa vyvíja – a to aj prostredníctvom spolupráce s návrhármi a značkami, ktoré ponúkajú štýlové a dobre vyzerajúce oblečenie. Vlákno LYCRA® sa pridáva do rôznych typov oblečenia od spodnej bielizne a plaviek, cez džínsy a obleky šité na mieru, až po športové oblečenie a pančuchy.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.