Fosterová: Moji synovia sú už aj tak privilegovaní, netreba im kaziť charakter
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 21.10.2005 00:00
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Americká herečka a režisérka Jodie Fosterová (42), ktorej novinka Flightplan prichádza v týchto dňoch do kín vo viacerých európskych štátoch, sa v súkromí usiluje nerozmaznať svojich synov Charlesa (7) a Kita (4).

Americká herečka a režisérka Jodie Fosterová (42), ktorej novinka Flightplan prichádza v týchto dňoch do kín vo viacerých európskych štátoch, sa v súkromí usiluje nerozmaznať svojich synov Charlesa (7) a Kita (4).
    
Ako prezradila pre nemeckú mutáciu filmového mesačníka Cinema, zatajuje im majetkové pomery, pretože ich už aj tak považuje za privilegovaných a nepovažuje za "nutné" pokaziť im ešte charakter. Mali by sa naučiť, že si veci v živote treba zaslúžiť. Každý, kto chce napríklad videohru Gameboy, musí pomáhať v domácnosti, a to nie jednorazovo, vyhlásila Jodie Fosterová.
    
Herečka, ktorá nakrútila naposledy spomínaný triler o matke, ktorej dcéra zmizne počas letu cez Atlantik, sa v rozhovore priznala, že strach o potomkov jej nie je cudzí ani v súkromí a poznamenala, že nedokáže telefonovať napríklad, keď sa obaja "mládenci" hrajú vonku pri bazéne.
    
Hviezda filmov ako Taxikár alebo Mlčanie jahniat, si neželá, aby synovia pokračovali v jej šľapajach. Jednoznačne by z dnešného pohľadu na veci nedokázala podporiť ich zámer začať s prácou pred kamerou, v žiadnom prípade by však takýto krok nenavrhla. Ako ďalej uviedla pre najnovšie vydanie Die Zeit, pre deti by chcela byť vždy naporúdzi a k dispozícii na debaty o živote, nie však o jej povolaní. Nechcela by som ich priveľmi ovplyvniť, prestrihať sťaby akýsi film. Postarala by som sa o to, aby to radšej absolvoval s nimi ktosi iný, prezradila.
    
Flightplan s Jodie Fosterovou v hlavnej úlohe sa v USA krátko po premiére označoval za kasový hit, vyvolal však ostrú kritiku odborov zastupujúcich členov palubného personálu leteckých spoločností a následne ich výzvu snímku bojkotovať. Príčinou je fakt, že v snímke je jedna z letušiek vykreslená ako teroristka.
    
Podľa názoru členov troch odborových organizácií, Association of Professional Flight Attendants, Association of Flight Attendants a Transport Workers Union, Local 556, zastupujúcich 80.000 letušiek a stewardov z 23 leteckých spoločností, film poškodzuje ich profesijný kredit a negatívne môže ovplyvniť mimoriadne nutnú dôveru medzi cestujúcimi a palubným personálom. Kým odborári hovoria v tejto súvislosti o nezodpovednosti, koncern Walt Disney ako produkčná spoločnosť snímky vyjadrila nad výzvou k bojkotu poľutovanie zdôrazniac, že cieľom tvorcov bolo nakrútiť iba napínavý akčný film. Producenti sú presvedčení, že diváci dokážu odlíšiť vymyslený príbeh od skvelej každodennej práce palubného personálu lietadiel, uviedla slávna filmová spoločnosť.

Copyright©2005 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.