Na milánskych mólach tentoraz dominuje ženskosť
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 30.9.2005 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Milánsky týždeň módy sa nesie v znamení ženskosti.

Milánsky týždeň módy sa nesie v znamení ženskosti.
    
Pre množstvo ľudí, ktorí módnu šou odsudzujú z toho dôvodu, že si predvádzané modely bežná žena ani nemôže obliecť, si na milánskom týždni zasvätenom ženskej móde na sezónu jar/leto roku 2006 prišlo na svoje. Prehliadky boli totiž plné ležérnych, no elegantných modelov, ktoré si nevyžadujú, aby ste hneď zajtra začali s redukčnou diétou.
    
Prada už dlhší čas patrí medzi renomované módne značky, ktoré ponechávajú ženy ženami a nesnažia sa ich nasúkať do nemožne úzkych nohavíc či minisukní, ktoré si môžu dovoliť nanajvýš chudučké tínedžerky.
    
Nová módna kolekcia z dielne Prada sa aj tentoraz nesie v znamení tuník z hodvábnych, ale i drsnejších materiálov. Tie spoľahlivo zakryjú krivky, ktoré ženy nechcú ukazovať. V žiadnom prípade však nejde o vrecovitý charakter oblečenia. Napríklad pekné a jemné splývajúce riasenie v matných odtieňoch hnedej a ružovej dá krásne vyniknúť siluete postavy.
    
V duchu splývavej ženskosti sa niesli aj modely z dielne Alberty Ferrettiovej, ktorá priťahuje hollywoodske hviezdy svojimi jemnými farbami a prefíkanou zmyselnosťou. Jej kolekcia na rok 2006 je charakteristická trblietavými odtieňmi bronzovej, zlatej a striebornej v kombinácii so zábleskami trávovozelenej, fialovej či matnej ružovej farby, ktoré jeden z britských kritikov označil ako "nebo na palete". Charakteristické šifónové pásy a plisovaný materiál sa rozlieva predovšetkým v prednej časti Ferrettiovej modelov, kým zadná časť je riešená jednoduchým strihom, ktorý nechá vyniknúť postave.

Copyright©2005 TASR

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.