Gaultier mieri do Prahy
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 28.1.2005 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Známy módny návrhár Jean Paul Gaultier mieri do Prahy.

Známy módny návrhár Jean Paul Gaultier mieri do Prahy.
     
Na Pražskom hrade by mal 9. februára osobne uviesť svoju retrospektívnu  módnu prehliadku s názvom Jean Paul Gaultier "Best Of" Show. "Je to vôbec po prvý raz, čo návrhár tejto úrovne príde do Čiech. Predvádzať jeho modely by pritom mali hlavne slovenské a české modelky," povedal pre TASR Maroš Sýkora zo spoločnosti J&T, ktorá exkluzívnu prehliadku prináša.
    
Enfant terrible francúzskej módy, ako sa Gaultierovi často hovorí, sa narodil v roku 1952. Po krátkej stáži u módnych návrhárov Pierre Cardina a Emilia Pucci, predvádza v roku 1976 prvú kolekciu pret-a-porter pod vlastným menom s názvom Palais de la Découverte. Značka Jean Paul Gaultier sa vďaka jeho individuálnemu prístupu, presvedčeniu a tvrdeniu, že "všetko je možné" rýchlo etablovala do sveta luxusu. V oblasti haute couture vytvoril štýl, ktorý je
extrémne precízny a identifikovateľný. Medzi jeho múzy patria také známe mená ako napríklad jedna z najelegantnejších francúzskych herečiek Catherine Deneuve, speváčka Madonna, futbalista David Beckham či herečka Nicol Kidman, ktorá oblečená v šatách Jean Paul Gaultier Haute Couture preberala filmovú cenu Oscar pre najlepšiu herečku. Gaultier sa tiež podieľal na sexi imidži speváčky Madonny, ktorej vytvoril kostýmy pre turné Blond Ambition World Tour 97 a Drowned World Tour 2002. Značka JPG zahŕňa tiež dámske a pánske parfumy. O značnú publicitu sa Jean Paul Gaultier postaral tiež kolekciou make-upu pre mužov, ktorú uviedol na trh v roku 2003.
    
Haute couture je francúzsky výraz pre najprestížnejšie odvetvie módy. Je šitá individuálne, priamo na mieru exkluzívnym zákazníkom. Zameriavajú sa na ňu Chanel, Dior, Christian Lacroix, Valentino, Versace, Givenchy, Emanuel Ungaro a samozrejme Jean Paul Gaultier.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.