Slováci to roztočili na plese vo Viedni
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 25.1.2005 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V povestnom meste valčíkov, len niekoľko desiatok metrov od slávnej sochy Johanna Straussa vo viedenskom Stadtparku, sa v sobotu večer zabávali aj Slováci.

V povestnom meste valčíkov, len niekoľko desiatok metrov od slávnej sochy Johanna Straussa vo viedenskom Stadtparku, sa v sobotu večer zabávali aj Slováci.
    
Slovensko-rakúska smotánka sa v luxusnom prostredí hotela Radisson SAS Palais Hotel na Plese viedenských Slovákov stretla už po deviatykrát. Dámy v luxusných róbach a páni v exkluzívnych oblekoch dodali pravému viedenskému bálu tu správnu atmosféru. Nemohli chýbať ani vychytené kulinárske špeciality a na úvod najznámejší Straussov valčík.
    
Spestrením večera boli viaceré slovenské folklórne súbory a k dobrej nálade hostí prispel i herec Jozef Dóczy. "Prvýkrát som videl Viedeň. Mám už 75 rokov, viem, je to hanba, ale zároveň je to splnenie všetkých mojich snov, že som sa do Viedne dostal," úprimne sa zo svojich pocitov vyznal Dóczy, ktorý prítomných zabával pásmom Humor po slovensky. Za plesovú rekvizitu sa považuje župan bratislavskej samosprávy Ľubo Roman. "V plesovej sezóne chodím na ples trikrát do týždňa. Tu som veľmi rád, a rád vidím vo Viedni konečne sebavedomých Slovákov. Keď som bol študent, chodili sme si sem kupovať žuvačky alebo texasky. Dnes už je iná doba a ja som nesmierne rád, že už aj Slováci si môžu dovoliť vo Viedni usporiadať ples," skonštatoval Roman uprostred nefalšovanej slovenskej zábavy.
    
Symbolom voľnosti a slobody je mesto Viedeň pre moderátorku Adu Strakovú. "Viedeň je mesto, ktoré musím niekoľkokrát do roka navštíviť. Toto je môj prvý ples, ktorý moderujem v takomto nádhernom meste a krásnej spoločnosti. Milujem eleganciu a noblesu, som ešte zo starej školy. Žijem tak a veľmi rada som v takejto spoločnosti. Tu sa zišla naozaj krásna, elegantná spoločnosť, ktorá sa chce zabávať na úrovni," pochvaľovala si sobotňajšiu viedensko-slovenskú noc Straková.
    
Ples si nenechala ujsť ani moderátorka Lucia Hablovičová, ktorá si sem pozvala svoju mamu. "Moja mamina už dlhšie žije tu v Rakúsku, tak sme túto príležitosť využili na spoločný večer," vysvetlila Lucia svoju spoločnosť. Slováci vo Viedni plesali až do ranných hodín a prítomným Rakúšanom zaiste ukázali, ako má vyzerať pravá zábava na slovenský spôsob.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.