Dvorský poodhalil svoje súkromie na výstave fotografií zo svojho albumu
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 8.12.2004 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vzácne okamihy svojho života poodhalil slávny tenorista Peter Dvorský na výstave fotografií, ktorú otvorili v Galérii Westend.

Vzácne okamihy svojho života poodhalil slávny tenorista Peter Dvorský na výstave fotografií, ktorú otvorili v Galérii Westend.
    
Dvorský tu otvoril svoj rodinný album, kde je malý Peťko v krátkych nohaviciach, Dvorského dcérky, manželka Marta v talianskej kaviarni, či obaja v Tatrách. Medzi výnimočné okamihy spevákovho života patrí i stretnutie s hviezdami opernej scény, ako sú Placido Domingo, Lucianno Pavarotti, či Renata Tebaldi - najväčšia sokyňa Marie Callas. K nim zaradil Dvorský aj záber s Marikou Gombitovou na spoločnom benefičnom koncerte. "Nechcel som sa stať majstrom vo fotografii, vybral som skôr vzácne a milé fotografie z chvíľ, ktoré sa neopakujú," povedal Dvorský. "Každý z nás má predsa veľa fotografií, ktoré by rád ukázal svetu," dodal spevák, ktorý "skladuje" doma asi 20 tisíc fotografií. Fotografie podľa neho hovoria o tom, že sám je iba obyčajný človek, ktorý sa občas stretáva s významnými ľuďmi.
    
Medzi neopakovateľné chvíle patrí i fotografia, kde Dvorský pilotuje lietadlo. Kapitán linky, ktorou Dvorský lietal, totiž speváka počul spievať a keď zistil, že je na palube, chcel sa s ním zoznámiť. "To je plne automatizované lietadlo, úžasne navigované. Čiže ja som si tam len na chvíľu sadol a povedal: Prosím ťa, urob mi jeden historický záber, lebo už v živote nebudem pilotovať taký nádherný airbus," spomína spevák. Exotickou je i fotografia, kde Dvorský oslavuje Silvester spolu maliarom Danielom Bidelnicom na prelome tisícročí v Thajsku. Obaja sú do pol pása vyzlečení, na hrudi majú len náhrdelníky z kvetov. "Vyzliekli sme sa až po tom, čo sme v lejaku premokli do nitky," podotýka Dvorský s úsmevom. Z ostrova Maurícius je zase fotografia nádherných kvetov, ktoré zdobia vstup do galérie. Dvorský hovorí, že fotografia je preňho veľmi čarovná a magická a jeho spomienky preto uchová oveľa lepšie ako videozáznam.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.