Počítačové hry môžu zlepšiť proces učenia
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 3.11.2004 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Počítačové hry môžu zlepšiť proces učenia a mohli by figurovať ako predmet v študijných plánoch škôl, tvrdia britskí vedci.

Počítačové hry môžu zlepšiť proces učenia a mohli by figurovať ako predmet v študijných plánoch škôl, tvrdia britskí vedci.
    
Podľa odborníkov z Inštitútu pre výskum vzdelávania Londýnskej univerzity je u mládeže gramotnosť v oblasti počítačových hier významnou schopnosťou. Tak isto, ako je pre študentov dôležitá orientácia v rozličných predmetoch, ktoré predpisujú školské normy, žiaci by mali rozumieť aj počítačovým hrám, tvrdia experti, podľa ktorých by mali byť školáci schopní počítačové hry aj vytvoriť.
    
"Ako všetky ostatné hry i počítačové a videohry poskytujú nielen zábavu, ale podporujú aj sociálny rozvoj dieťaťa. Hranie hier a diskusia o nich predstavuje dôležitú súčasť života mladých ľudí," hovorí Caroline Pelletierová, manažérka výskumného projektu.
    
"Skúmanie gramotnosti v oblasti počítačových hier je cesta k zisteniu, ako hry u mladých fungujú v rámci vyjadrovacích a znázorňovacích prostriedkov," hovorí Pelletierová. "Ide o paralelu k procesu písania a maľovania," dodala britská psychologička.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.