Kniha v ruke zvyšuje príťažlivosť muža v očiach žien
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 11.6.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Záujem o literatúru a čítanie kníh zvyšuje podľa najnovšieho prieskumu britského vydavateľstva Penguin mužskú príťažlivosť.

Záujem o literatúru a čítanie kníh zvyšuje podľa najnovšieho prieskumu britského vydavateľstva Penguin mužskú príťažlivosť.

Znalosť literatúry je vraj jedným z prostriedkov, ako prekonať komunikačnú
bariéru. A akým druhom literatúry muži najviac zapôsobia na ženy? Moderné ženy
vraj priťahuje, ak muži čítajú, poznajú, ba dokonca dokážu recitovať poéziu a ak im v knižniciach nechýba románová klasika. Takí muži sú totiž vraj romantici s patričnou dávkou predstavivosti.

Robert Williams z nakladateľstva Penguin je presvedčený, že kniha, s ktorou sa muž ukáže a číta ju na verejnosti, prezrádza o jeho osobnosti viac ako jeho oblek, strih vlasov, topánky, slnečné okuliare, či ďalšie "povrchné znaky".

Ženy dávajú prednosť kvalitnej literatúre, takže muži s nosom zaboreným do detektívky a bestsellerov ich nepriťahujú. Sčítané príslušníčky nežného pohlavia podľa Williamsa dávajú prednosť klasike. Čítanie kníh na verejnosti nie je v Británii nič nezvyčajné, najmä vo veľkých mestách, kde cesta verejnou dopravou na pracovisko zaberie aj hodinu. Pri dopravnej zápche alebo pri poruche na trati je kniha jednou z mála možností, ako si skrátiť čakanie a dlhú chvíľu.

Knihy však čítajú väčšinou ženy, muži dávajú prednosť novinám. No ani ženy nechodia do práce obťažkané klasikmi svetovej literatúry, skôr tzv. paperbackmi alebo najnovšími bestsellermi. A s akou knihou v ruke sú ženy pre mužov najpríťažlivejšie?  "Najskôr s kuchárskou knihou alebo s dobre skrytou šekovou knižkou," uvádza s nádychom sarkazmu britský spisovateľ David Quantin.

Copyright©2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.