Snúbenica dánskeho princa dostane dánske občianstvo ako svadobný
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 29.1.2004 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Snúbenica dánskeho korunného princa Frederika, 31-ročná austrálska právnička Mary Donaldsonová dostane od dánskych úradov svadobný dar, ktorý by mnohí uvítali s veľkou radosťou.

     Snúbenica dánskeho korunného princa Frederika, 31-ročná austrálska právnička Mary Donaldsonová dostane od dánskych úradov svadobný dar, ktorý by mnohí uvítali s veľkou radosťou. Dánske štátne občianstvo jej udelia presne v deň svadby, 14. mája.

     Príslušný návrh zákona pripravuje ministerstvo pre utečencov, imigrantov a integráciu v Kodani. Zvyčajný proces udeľovania občianstva, ktorý je záväzný pre všetkých imigrantov, začne parlament ešte v tomto týždni. Budúca dánska princezná, pochádzajúca z meštianskej rodiny, vo svojej žiadosti o udelenie dánskeho štátneho občianstva uviedla, že sa chce vzdať terajšej austrálsko-britskej štátnej príslušnosti. Ministerstvo pre otázky imigrantov vzniklo pred dvoma rokmi po tom, ako sa nová vláda premiéra Andersa Fogha Rasmussena rozhodla realizovať predvolebné sľuby a drasticky obmedziť prílev utečencov z iných krajín. V súčasnosti je veľkým problémom prisťahovanie manželského partnera-cudzinca, nepochádzajúceho z Európskej únie, k manželovi či manželke s dánskym občianstvom.

Copyright@2004 TASR



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.