Beyoncé Knowles
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 24.9.2003 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Toto meno teraz ešte nie je tak známe ako napríklad Jennifer Lopez, ale mnoho ľudí showbussinesu ju k nej prirovnávajú. Podľa osobného názoru, je tam však ten rozdiel že Beyoncé vie naozaj spievať. Nasvedčujú tomu aj mnohé hudobné ocenenia, ktoré získala aj ako členka skupiny Destiny´s Child a za posledný rok pôsobenia aj ako sólo speváčka.

Toto meno teraz ešte nie je také známe ako napríklad Jennifer Lopez, ale mnoho ľudí showbussinesu ju k nej prirovnávajú. Podľa osobného názoru, je tam však ten rozdiel že Beyoncé vie naozaj spievať. Nasvedčujú tomu aj mnohé hudobné ocenenia, ktoré získala aj ako členka skupiny Destiny´s Child a za posledný rok pôsobenia aj ako sólo speváčka. 


Destiny´s Child

 Prvý krát ste ju mohli počuť spolu so svojimi troma kamarátkami z detstva v roku 1997, keď im vyšiel ich prvý song „No,No,No“ z albumu Destiny´s Child, ktorý bol po pár týždňoch platinový. S takým bleskovým začiatkom vydali o dva roky neskôr ďalší album, z ktorého pochádza aj pesnička „Say My Name“, ktorá vyhrala ocenenie Grammy za najlepší R´n´B výkon skupiny a najlepšiu R´n´B pesničku roka 1999. Stali sa tak najpredávanejšou ženskou skupinou všetkých čias. Všetko však nemohlo ísť tak, ako si to naplánovali. V skupine začali problémy, ktoré vyústili do odchodu dvoch členiek. Neboli spokojné s manažérom skupiny, ktorý bol len tak mimochodom aj otcom Beyoncé, bolo teda nad slnko jasné, že nezmenia manažéra ale dievčatá. Po ich odchode si všetci mysleli, že je koniec s Destiny´s Child, ale Beyoncé a Kelly si našli veľmi skoro náhradu a pokračovali vo svojej kariére. V roku 2000 k nim prišla Michelle a začali vystupovať ako trio. Ako trio vydali aj svoj tretí album „Survivor“, ktorého sa po pár týždňoch na trhu predalo 9 miliónov kópii po celom svete. Celému svetu týmto albumom ukázali, že napriek všetkému čo sa stalo idú ďalej a dokážu ešte viac.

Beyoncé
Ešte počas ich turné k albumu Survivor sa Beyoncé začala pomaly angažovať v sólo projektoch. V roku 2001 sa rozhodla vyskúšať si hereckú kariéru účinkovaním v hip-hopere Carmen. O rok neskôr však účinkovala v omnoho väčšom projekte po boku Mika Myersa v ďalšom pokračovaní Austina Powersa ako Foxy Cleopatra. K tomuto filmu vydala aj singel, po prvý krát ako sólo speváčka bez Destiny´s Child. Mnoho ľudí ju za to odsudzovalo, pretože v tom videli zánik Destiny´s Child. Ostatné dievčatá zo skupiny sa však rozhodli pre to isté a začali pracovať na svojich sólo projektoch. Destiny´s Child si tak dali malú prestávku, nebol to však ich koniec. Tento rok vyšiel Beyoncé aj jej prvý album s názvom „Dangerously In Love.“ Hneď od prvého singlu z tohto albumu bolo jasné, že Beyoncé má všetko potrebné na to stať sa skutočnou divou. Ak ňou už nie je. Na tomto albume spolupracovala s takými menami showbussinesu ako Jay-Z, Sean Paul či Pharrel Williams. Za svoj prvý singel „Crazy in Love“ dostala ocenenie MTV za najlepší ženský výkon roku 2003. Okrem vydávania ďalších singlov bude v tomto roku účinkovať vo filme „The Fighting Temptations“ s oskarovým Cuba Gooding Jr.-om. Začína sa tiež povrávať, že sa dievčatá dávajú opäť dokopy, aby vydali ďalší album ako Destiny´s Child. Beyoncé tiež sľúbila, že začiatkom roka by chcela vydať ďalší album s pesničkami, ktoré sa už „nezmestili“ na ten terajší. Ako je vidieť odštartovala svoju kariéru naplno a budeme o nej ešte veľa počuť. Či už z hudobnej alebo filmovej brandže.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.