Boris Filan chystá fotografickú výstavnú premiéru
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 28.5.2003 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Spisovateľ, textár, tvorca televíznych relácií, bývalý prvoligový basketbalista a súčasný veľmi známy cestovateľ Boris Filan sa chystá prvýkrát výstavne zverejniť svoje fotografické umenie.

Spisovateľ, textár, tvorca televíznych relácií, bývalý prvoligový basketbalista a súčasný veľmi známy cestovateľ Boris Filan sa chystá prvýkrát výstavne zverejniť svoje fotografické  umenie.  "Sú to moje obrazové správy o svete," skromne konštatuje všestranný umelec  výber 51 veľkoplošných záberov, ktoré vyplnia priestor bratislavského Véčka.  

Vraj za fotografa sa nepovažuje, iba za človeka, ktorý rád fotografuje. Už v chlapčenskom  veku  spolu s Paľom Hammelom navštevoval fotografický krúžok v bratislavskom  Dome pionierov Klementa Gottwalda. Kumšt pozerať cez objektív si zvýšil aj pozorným sledovaním diel  Henriho Cartier-Bressona, Josefa Koudelku, Tibora Huszára a iných významných  fotografov.  Od svojich pionierskych rokov už vývojku, ustaľovač či tmavú komoru  nepotrebuje.  Po svete vandroval s požičaným digitálnym foťákom Olympus, aj preto  výstavu nazval S Japoncom na cestách. Zlákali ho Egypt, Maroko, Peru, Vietnam a iné  exotické  kúty sveta, kde najradšej fotí ľudí, čo potvrdzuje cyklom Dvojice. Sprístupní nám  také oblasti, do ktorých sa málokto dostane, navyše sú to výborné reportážne  zábery.        Výstava bude verejnosti prístupná od 29. mája do 10. júna.   


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.