Nemáte energiu? Pomôže vám drahokam!
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 29.1.2003 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Už v Biblii nájdeme zmienky o drahých kameňoch s magickými účinkami. Dokážu vraj prebudiť lásku, tíšiť bolesť, zlepšiť náladu, zvýšiť chuť k jedlu. Je naozaj pravda, že fyzikálne vlastnosti v priam predurčovali drahé kamene na priamu liečbu. Napríklad elektrická vodivosť na odovzdávanie energie (kremeň, turmalín), magnetické vlastnosti na liečbu reumatických ochorení (hematit) a pod. Kamene sa prikladajú na choré miesta alebo nervové centrá a prelepujú leukoplastom. Občas sa musia vybiť a znova nabiť, aby boli aktívne. Vybíjajú sa zväčša pod prúdom vody a nabíjajú na slnku. Obsahujú množstvo stopových prvkov a je dokázané, že sa z nich môžu uvoľňovať. Pri vážnych chorobách však s drahokamami rozhodne neexperimentujte. Farebné kamienky možno pohladia dušu, ale na vážnejšie zdravotné problémy neplatia.

Už v Biblii nájdeme zmienky o drahých kameňoch s magickými účinkami. Dokážu vraj prebudiť lásku, tíšiť bolesť, zlepšiť náladu, zvýšiť chuť k jedlu. Je naozaj pravda, že fyzikálne vlastnosti v priam predurčovali drahé kamene na priamu liečbu. Napríklad elektrická vodivosť na odovzdávanie energie (kremeň, turmalín), magnetické vlastnosti na liečbu reumatických ochorení (hematit) a pod. Kamene sa prikladajú na choré miesta alebo nervové centrá a prelepujú leukoplastom. Občas sa musia vybiť a znova nabiť, aby boli aktívne. Vybíjajú sa zväčša pod prúdom vody a nabíjajú na slnku. Obsahujú množstvo stopových   prvkov a je dokázané, že sa z nich môžu uvoľňovať.  Pri vážnych chorobách však s drahokamami rozhodne neexperimentujte. Farebné kamienky možno pohladia dušu, ale na vážnejšie zdravotné problémy neplatia.

Kameň si často vyberáme podľa znamenia zverokruhu. Ku každému z nich je priradených niekoľko drahokamov. Vybrali sme pre vás aspoň po  jednom z každého znamenia.
BARAN – AMETYST
Spolu s diamantom, zafírom a smaragdom patrí ku kameňom, ktoré sa najčastejšie používajú na liečenie.  Ametyst má svojho nositeľa chrániť pred účinkom opojných nápojov. Uvoľňuje svalové kŕče a tíši bolesti hlavy, spôsobené vadami krčnej chrbtice. Pomáha pokojne zaspávať a zvyšuje sebavedomie.
BLÍŽENCI – BERYL
Býva nazývaný aj kameňom manželského šťastia. Medzi dvomi osobami, ktoré ho nosia, môže vzbudiť lásku. Moderné pramene uvádzajú priaznivý vplyv berylu na stav ciev, tráviace ťažkosti a ochorenia čriev. Odstraňuje čkavku a zmierňuje stres. Možno preto ho označujú aj za ,,drahokamové sedatívum“.
BÝK – ACHÁT
Od staroveku je pokladaný za symbol zdatnosti a sily. Nosenie tohto kameňa má dokonca aj predlžovať život  a v stredoveku verili aj v jeho priaznivý vplyv na kožné choroby. Podľa arabských prameňov pomáha pri krvácavých stavoch, chorobách obličiek a melanchólii.
RAK – JASPIS
Súčasné pramene odlišujú liečebné účinky jaspisu podľa odrody. Hnedý je účinný pri liečbe kožných chorôb a pomáha pri liečbe alergií. Žltý sa odporúča najmä k regulácii správnej činnosti žliaz a vnútornej   sekrécie. Zelený má priaznivo pôsobiť pri chorobách z ožiarenia a intoxikácii. Údajne pomáha aj vyrovnať sa s nešťastnou láskou.
LEV – RUBÍN
Je nazývaný majstrovským kameňom v liečbe chorôb krvného obehu a srdca. Odstraňuje neistotu a pôsobí na vytváranie správneho rebríčka hodnôt. Môže pomôcť v rodinách s narušenými vzťahmi. Vyrába sa aj synteticky a je veľmi ťažké rozlíšiť pravý kameň od umelého.
PANNA – CHRYZOLIT
Ľudia od pradávna verili, že pridáva múdrosť a odháňa nočné mory. Moderné pramene tvrdia, že najúčinnejšie zo všetkých kameňov pomáha proti pôsobeniu vonkajších toxických vplyvov. Podporuje inšpiráciu a je vhodnou pomôckou k meditatívnym technikám.
VÁHY – TURMALÍN
Má širokú farebnú škálu a môže byť čierny, zelený, ružový, alebo aj pestrofarebný.  Prisudzuje sa mu schopnosť nastoliť rovnováhu akýchkoľvek narušených funkcií. Najvýraznejší vplyv má údajne na deti.
ŠKORPIÓN – TOPÁS
Ak chcete schudnúť, rozhodne sa mu vyhnite, pretože podľa niektorých prameňov zvyšuje chuť do jedla. Zmierňuje chronické ťažkosti. Ženám dáva krásu a plodnosť, mužom zase rozum a dlhovekosť.
STRELEC – TYRKYS
Nádherný kameň  s univerzálnymi účinkami. Prečisťuje energetické dráhy v tele, posilňuje organizmus, zlepšuje vstrebávanie všetkých zložiek potravy a regeneruje bunky. Preventívne pomáha proti chorobám zo znečisteného životného prostredia.
KOZOROŽEC – KRIŠTÁĽ
Má veľmi zlú vodivosť a v starovekom Ríme si bohatí ľudia o krištáľ chladili ruky. Číra forma kameňa je ideálna pre zdravého človeka,  zatiaľ čo ruženín sa viac hodí pre chorého. Harmonizuje  všetky telesné orgány, je odporúčaný pre neurotikov a ľudí s hystériou.
VODNÁR – OBSIDIÁN
Málokto vie, že malé náleziská sa nachádzajú aj na východnom Slovensku. Odporúča sa pri liečbe psychických porúch, vracia dobrú náladu. Dáva do poriadku trávenie a má vplyv aj na posilnenie imunity. Opatrne: je jedným z kameňov, ktoré sa neodporúča nosiť stále pri sebe!
RYBY –KREVEL
A starovekom Egypte a Ríme ho používali pri liečbe krvácajúcich ch poranení.  Aj moderné pramene opisujú jeho vplyv na zastavenie krvácania a tvorbu červených krviniek. Pôsobí aj na lepšie prekrvenie obličiek.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.