Maškaráda pre krásu
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 7.1.2003 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Kedykoľvek počujem slovo ,,pleťová maska“, vybaví sa mi, ako sa môj muž zľakol, keď som si dvoma ťahmi odlúpla z tváre gumovú masku z masky, alebo keď ma našiel pri telke zelenú od uhorkovej výživnej masky. Napriek tomu som s maskami neprestala, naopak rozšírila som ich sortiment. Pleťové masky totiž hrajú pri starostlivosti o pleť významnú úlohu. Samozrejme za predpokladu, že poznáte svoj typ pleti a viete, čo od masky požadujete. Ak totiž masku zvolíte nevhodne, môže vašu pokožku podráždiť.

Kedykoľvek počujem slovo ,,pleťová maska“,  vybaví sa mi, ako sa môj muž zľakol, keď som si dvoma ťahmi odlúpla z tváre gumovú masku z masky, alebo keď ma našiel pri telke zelenú od uhorkovej výživnej masky. Napriek tomu som s maskami neprestala, naopak rozšírila som ich sortiment. Pleťové masky totiž  hrajú pri starostlivosti o pleť významnú úlohu. Samozrejme za predpokladu, že poznáte svoj typ pleti a viete, čo od masky požadujete. Ak totiž masku zvolíte nevhodne, môže vašu pokožku podráždiť.

Ako na vec
Dôležité je vedieť aj to, ako dlho nechať masku pôsobiť, ako často ju aplikovať a aké má ktorá účinky.
Krátkodobé masky. Majú okamžitý účinok – väčšinou ide  o masky revitalizačné, vypínacie, či  hydratačné. Nechávame ich pôsobiť 3, 5 a 10 minút. Používajú sa tesne pred udalosťou, na ktorej chceme vyzerať mimoriadne dobre (rande, svadba, fotografovanie) alebo po akcií (napr. búrlivom večierku). Blesková maska vám poskytne prvú pomoc, keď sa nechcete do rána  prebudiť ako strašiak.  Prehýrená noc, čiže spojenie nespania, alkoholu,  cigaretového dymu a pobytu v nevetranom prostredí, pleť výrazne vysušuje. Maska ju opäť zvlhčí  a vyhladí vrásky únavy. Tieto masky bývajú obyčajne gelové. Nanášajú sa v tenkej vrstve, ktorú pleť rýchlo absorbuje. Môžu sa nanášať aj v hrubšej vrstve a prebytok odsať alebo zotrieť papierovou vreckovkou.  Krátkodobý niekoľkohodinový účinok predĺžite, ak masku aplikujete pravidelne dva až trikrát týždenne a po jej použití si na pleť rozprášite dobrú minerálnu vodu, alebo tonik z ružových lupienkov.

Masky s dlhodobým účinkom.  Sú regeneračné, výživné a majú hustejšiu konzistenciu. Účinky sa dostavia pri pravidelnom používaní približne po mesiaci, ak masku užívate 1-2-krát týždenne. Keďže obsahujú aj hydratačnú zložku, okamžite spozorujete  osvieženie pleti. Masku s dlhodobým účinkom aplikujte skôr večer, pred spaním. Jej účinnosť zvýši ľahký peeling, ktorý odstráni odumreté šupinky kože. Rovnako sa odporúča nanášať pleťovú masku počas kúpania.  V teple a vlhku je pleť dobre prekrvená a lepšie absorbuje účinné látky. Do vane sa však nehodia masky, ktoré musia zaschnúť, aby sa dali stiahnuť.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.