Nová metóda
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 17.12.2002 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Angina pectoris je považovaná za najnebezpečnejšiu z kardiovaskulárných chorôb. Trápi státisíce ľudí na celom svete. Pri tomto ochorení dochádza k zúženiu ciev, takže krv nemôže plynulo prúdiť, čo okrem zníženého prekrvenia niektorých orgánov vyvoláva nepríjemnú bolesť v oblasti hrudníka.

Angina pectoris je považovaná za najnebezpečnejšiu z kardiovaskulárných chorôb. Trápi státisíce ľudí na celom svete. Pri tomto ochorení dochádza k zúženiu ciev, takže krv nemôže  plynulo prúdiť, čo okrem zníženého prekrvenia niektorých  orgánov vyvoláva nepríjemnú bolesť v oblasti hrudníka.

Doteraz existovali v podstate iba dve definitívne možnosti liečby. Obe invazívne, s dlhodobou rekonvalescenciou a istým rizikom pre pacienta. Jednou bol tzv. bypass, ppremostenie zúženého miesta náhradnou cievou, alebo druhá možnosť - násilné roztiahnutie cievy bal´´onikom, bal´´onová angioplastika.
Dnes už americkí lekári poznajú aj tretiu cestu. Odskúšali ju na tisícke pacientov. Je to neinvazívna metóda, ktorá spočíva v tom, že pacientovi pripevnia na telo gumové manžety, podobné tým, ktoré sa používajú pri meraní tlaku. Potom sa nafúknu a nechajú telo pracovať. Ich opakované nafúknutie prinúti organizmus k obrannej reakcii a okolo zúžených ciev sa prirodzenou cestou začnú vytvárať nové krvné riečištia - kolaterály. Všetko prebieha ambulantne hodinu denne po dobu dvoch mesiacov. Výsledky sú prekvapivo dobré.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.