Chyťte kondíciu pred Silvestrom
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 16.12.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Chceli by ste na silvestrovskej oslave zažiariť, ale trápite sa nad svojou postavou? Ostáva ešte dostatok času, aby ste čo-to opravili! Každý deň, hneď ako vstanete z postele, sa postavte pred otvorené okno a hlboko sa nadýchajte ,,z brucha“. Organizmus dostane poriadnu dávku kyslíka, čo sa prejaví aj na krajšom tóne pokožky. Potom sa chvíľu venujte aj takýmto cvikom:

Chceli by ste na silvestrovskej oslave zažiariť, ale trápite sa nad svojou postavou? Ostáva ešte dostatok času, aby ste čo-to opravili! Každý deň, hneď ako vstanete z postele, sa postavte pred otvorené okno a hlboko sa nadýchajte ,,z brucha“. Organizmus dostane poriadnu dávku kyslíka, čo sa prejaví aj na krajšom tóne pokožky. Potom sa chvíľu venujte aj takýmto cvikom:

- Ľahnite si na chrbát, ruky spojte za hlavou a dvíhajte hlavu na rukách. Pritom sa snažte zodvihnúť trup čo najvyššie. Je to vynikajúci cvik na brušné svalstvo.
- V tej istej   polohe dvíhajte súčasne hlavu aj nohy – cvičíte tak brucho aj boky.
- Vstaňte, urobte 20 drepov (lýtka!).
- Sadnite si do tureckého sedu, alebo do polohy lotosového kvetu, zavrite oči a minútu myslite na to, ako pekne a mlado vyzeráte a ako dobre sa cítite.

● V priebehu dňa čo najčastejšie robte cviky na napnutie sedacieho svalstva. Môžete ich robiť takmer v každej chvíli – keď stojíte na zastávke, aj keď sa zhovárate s kamarátkou. Takisto ich môžete robiť aj posediačky, aj keď výsledok  je vtedy slabší..
● Dávajte pozor na držanie tela a na to, či chodíte vzpriamená. Popracovať na peknej postave môžete doma tak, že každý deň prejdete niekoľko krokov s knižkou na hlave.
● Počas práce za písacím stolom krúžte chodidlami, raz na jednu a raz na druhú stranu.  Rovnako krúžte aj hlavou, čo sa pozitívne prejaví na vašom krku.
●Veľa sa prechádzajte striedavo na prstoch a na pätách.

Masírujte, masírujte, masírujte
● Efektov pomarančovej pokožky, čiže celulitídy, sa v priebehu necelého mesiaca síce nezbavíte, ale neestetické hrbolčeky môžete trocha zmierniť. Napríklad masážami. Môžete na ne použiť špeciálne pomôcky alebo sa masírovať ,,vyzbrojená“ iba aromatickým olejčekom.
 ● Najlepšie sú olejčeky, ktoré pokožku  zároveň uvoľnia – napríklad citrusový, ružový, levanduľový.
● Takisto sa môžete masírovať pomocou hotových anticelulitídových preparátov z parfumérie alebo lekárne. Niektoré (aspoň podľa príbalových letákov)  sľubujú viditeľné výsledky už v priebehu dvoch týždňov.
● Nezabúdajte, že k zhoršovaniu celulitídy prispievaj najmä mastná, ťažko stráviteľná a vysokokalorická strava. Z jedálneho lístka vyškrtnite vyprážané mäso, pečivo hrubo natreté maslom a sladkosti.
● Objedať sa môžete zeleninovými šalátmi a kvasenou kapustou alebo uhorkami. Majú vynikajúci vplyv na trávenie a dobre fungujúce trávenie je najlepšia cesta k peknej pokožke.

Solárium? Opatrne!
Možno premýšľate aj o zlepšení farby pokožky. Ktorá z nás by nechcela mať bezchybnú, broskyňovú pleť? Chystáte sa bežať do solária  a čo najviac opáliť? Nerobte to! Solárium vám môže uškodiť rovnako ako slnko. Preto, keď už do solária, tak iba tam, kde majú bezchybné zariadenie a vhodne zaškolený personál.


 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.