Jedzte po novom!
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 14.10.2002 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

V Amerike zistili, že napchať sa pečenou husou s lokšami, vôbec nie je zdravé, ani gurmánske. Reštauračné zariadenia bez vedeckých výskumov, či lekárskych odporúčaní zaviedli novinku. Veľa rôznych jedál v malých porciách. /Nemajú to Číňania v svojich podnikoch už dávno vymyslené?/ Imidžmejkri vravia: „Načo si kupovať celú porciu jedného jedla, ak možno mať za tie isté peniaze viaceré jedlá rozličných chutí?“ Toto je posledný slogan newyorských reštaurácií, ktoré sa nechali inšpirovať miniporciami servírovanými počas cesty lietadlom. Vplyv Číňanov odmietajú.

V Amerike zistili, že napchať sa pečenou husou s lokšami, vôbec nie je zdravé, ani gurmánske. Reštauračné zariadenia bez vedeckých výskumov, či lekárskych odporúčaní zaviedli novinku. Veľa rôznych jedál v malých porciách. /Nemajú to Číňania  v svojich podnikoch už dávno vymyslené?/ Imidžmejkri vravia: „Načo si kupovať celú porciu jedného jedla, ak možno mať za tie isté peniaze viaceré jedlá rozličných chutí?“ Toto je posledný slogan newyorských reštaurácií, ktoré sa nechali inšpirovať miniporciami servírovanými počas cesty lietadlom. Vplyv Číňanov odmietajú.
     

Tzv. jednotanierové menu je v New Yorku momentálne veľkým hitom a ak je vám sympatické, môžete ho zaviesť aj do svojich domácností, taniere, ktoré sú  rozdelené na viacej častí je dostať aj u nás. Problémom bude skôr výber. Nie tanierov, ale jedla.Šéfkuchári sa pritom predháňajú v zostavovaní najrozmanitejších kombinácií. Zatiaľ čo jedna reštaurácia ponúka na jedinom tanieri rozdelenom na tri časti miniporciu polievky, šalátu a hlavného jedla, ďalšie stravovacie zariadenie sa rozhodlo špecializovať na cestoviny. Hostia si tak môžu pochutnať na šiestich odlišných druhoch cestovín počnúc ravioli až po rigatoni. Vy môžete zasa ponúkať mäsovú misu a pri nej pohovoriť s manželom o o tom, že Harryho Pottera nečítate preto, že jeho autorku obvinili  z okultizmu a praktík čiernej mágie, ale naopak preto, že ste vzdelaná slovenská kresťanka. Harry Potter je oddnes veľmi vplyvný šíriteľ evanjeliového posolstva. Vyhlásilo to ekumenické, britsko-írske cirkevné spoločenstvo Churches Together. Je to vhodné médium pre šírenie nanajvýš dôležitej témy - boja dobra so zlom. O tom sa pri jedle patrí pohovoriť. Manžel sa určite poteší akú má ženušku a misu spapá aj s chlpmi. Ako si poradíte s teóriou, že sa nesmú miešať navzájom mäsové bielkoviny, teda kura, brav a hovädo vám neporadím.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.