Thalassoterapia
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 14.8.2002 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

K moru cestujeme predovšetkým preto, aby sme si oddýchli. Často si ani neuvedomujeme, koľko urobíme pre svoju krásu pobytom pri mori. Kozmetické ošetrenie nám tam servíruje sama príroda. Vlny a kamienky sú špecialisti na masáž a piesok – na peeling. Morské ovzdušie takisto prispieva k zlepšeniu nášho vzhľadu. Ióny prenikajú do kože a nabíjajú ju pozitívnou energiou. Morská voda obsahuje všetky mikro a makroprvky, ktoré organizmus potrebuje na to, aby správne fungoval. Morská soľ spôsobuje, že opálenie z prímorských pláží má neopakovateľný, zlatistý odtieň. Kúpeľ v mori očisťuje organizmus od toxínov, zlepšuje krvný obeh, vyhladzuje pokožku a zrýchľuje látkovú výmenu. Treba dodávať ešte viac?

K moru cestujeme predovšetkým preto, aby sme si oddýchli. Často si ani neuvedomujeme, koľko urobíme pre svoju krásu pobytom pri mori. Kozmetické ošetrenie nám tam servíruje sama príroda. Vlny a kamienky  sú špecialisti na masáž a piesok – na peeling. Morské ovzdušie takisto prispieva k zlepšeniu nášho vzhľadu. Ióny prenikajú do kože a nabíjajú ju pozitívnou energiou. Morská voda obsahuje všetky mikro a makroprvky, ktoré organizmus potrebuje na to, aby správne fungoval. Morská soľ spôsobuje, že opálenie z prímorských pláží má neopakovateľný, zlatistý odtieň. Kúpeľ v mori očisťuje organizmus od toxínov, zlepšuje krvný obeh, vyhladzuje pokožku a zrýchľuje látkovú výmenu. Treba dodávať ešte viac?

Celá filozofia v súčasnosti veľmi módnej thalassoterapie pramení z presvedčenia, že morská voda okrem iného lieči aj ochorenia stavcov,  kožné choroby, nedostatočnú odolnosť, chronický pocit únavy. Zníženú imunitu, ženské ochorenia, ochorenia horných dýchacích ciest. Okrem toho omladzuje a vzpružuje pokožku.
 
Mnohé z nás sa obávajú, že morská soľ pokožku nadmerne vysušuje. Odborníci hovoria, že soľ skutočne vysušuje, ale iba vrchné vrstvy pokožky. Rozpúšťa prirodzený lipidový plášť a niekoľko iných látok, ktoré sa nachádzajú v rohovinovej vrstve kože. Práve preto je bronz, ktorý ,,nachytáme“ pri mori, taký jedinečný. V horných vrstvách pokožky sa morská soľ správa celkom inak: viaže vlahu a kožu vyhládza.

Z mora pochádza ešte jeden morský hit – riasy. Ich rôzne druhy (biele, zelené, hnedé)   žijú v moriach s rozličnou teplotou a stupňom slanosti.  Majú obrovskú prednosť: ich tekuté zloženie sa veľmi podobná zloženiu tekutej časti ľudskej krvi.  Vďaka tomu môžu  prenikať do hĺbky ľudskej pokožky a odovzdávať jej vitamíny a minerály. Existuje tu iba jeden problém: riasy vo svojej prirodzenej  forme nemôžu prenikať do pokožky. Najskôr ich treba podrobiť technologického procesu mikronizácie. Pod veľmi  vysokým tlakom sa roztrhne bunková blana a aktívna časť rias sa dostane von. Proces mikronizácie je patentom firmy Thalgo.

More: blankytná a béžová masáž. More a jeho okolie je najlepším prírodným masérom. Morská voda je v neustálom pohybe a dokonca aj pri nevinnom čľapkaní masíruje telo, najmä nohy a zlepšuje cirkuláciu krvi a lymfy. Ako vieme, nedostatočná cirkulácia týchto tekutín je hlavnou príčinou vzniku celulitídy a opuchov.

To, čo nezmôže more, zmôže piesok. Či drobný alebo hrubozrnný, počas každej prechádzky nám masíruje nohy a tak nielen zbrúsi zrohovatelé vrstvy chodidiel, ale pozitívne vplýva na stav celého organizm. Vylihovanie na slnkom rozhorúčenom  piesku pôsobí ako suchá sauna. V rozohriatom tele sa zlepšuje látková  cirkulácia a premena, ľahšie sa odstraňujú  toxíny – pod podmienkou, že po pobyte v pieskovej saune sa ponoríte do chladných vĺn, alebo si dáte ľadovú sprchu.



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.