Kto sa hrá s ohňom
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 24.7.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Náhle očarenie iným mužom sa môže pritrafiť aj tej najvernejšej žene. V manželstve to nebýva vždy ružové a keď sa odrazu objaví niekto, kto nešetrí komplimentmi, je chápavý a nežne objíma a je v istom zmysle odrazovým mostíkom skoku od každodenných problémov, záťaže domácimi povinnosťami a od manžela, ktorý sa už ani zďaleka neusiluje tak, ako kedysi. Je tu niekto, s kým sa dá stretnúť, vybrať na prechádzku alebo do reštaurácie a pritom byť šťastná a plná mladistvej žiarivosti, dostávať darčeky a kvety…Je vám jasné, že odolajú len silné charaktery. Lenže – čo ďalej?

Náhle očarenie iným mužom sa môže pritrafiť aj tej najvernejšej žene. V manželstve to nebýva vždy ružové a keď sa odrazu objaví niekto, kto nešetrí komplimentmi, je chápavý  a nežne objíma a je v istom zmysle odrazovým mostíkom skoku od každodenných problémov,  záťaže  domácimi povinnosťami a od manžela, ktorý sa už ani zďaleka neusiluje tak, ako kedysi.  Je tu niekto, s kým sa dá stretnúť, vybrať na prechádzku alebo do reštaurácie a pritom byť šťastná a plná mladistvej žiarivosti, dostávať darčeky a kvety…Je vám jasné, že odolajú  len silné charaktery. Lenže – čo ďalej?

 

Psychická nevera
Mnohí ľudia zastávajú názor, že existujú dva druhy nevery: fyzická a psychická. Čo je to fyzický nevera, netreba nikomu vysvetľovať. V prípade psychickej nevery ide o záujem o iného muža, túžbu stretávať sa s ním, zdôverovať sa mu s vlastnými problémami a napokon ho obdariť väčšou dôverou ako manžela.

Prečo si vybral mňa?
Ak ide o slobodného muža alebo bezdetného a rozvedeného, prečo vlastne hľadá spoločnosť vydatej ženy? Slobodní muži (s výnimkou tých, ktorí si za milenky cielene vyberajú vydaté ženy) sa radšej pohybujú v spoločnosti žien bez záväzkov. Ak je muž ženatý, zamyslite sa nad tým, prečo sa zdôveruje vám a nie manželke? Prečo hovorí zle o vlastnej rodine a prečo – keď je mu naozaj tak zle – neurobil žiadne kroky, aby bolo jeho partnerstvo lepšie, alebo nepožiadal o rozvod? Takisto si položte otázku, či mu skutočne záleží na priateľstve s vami. Či len nechce získať ženu, voči ktorej nebude mať žiadne záväzky? On zlíže smotanu a manžel sa postará. Možno sa len lieči zo vzťahu, v ktorom ho chcela slobodná dievčina rozviesť a tak zaplával do pokojnejších vôd.

Prečo hľadáte zmenu?
Najčastejšou príčinou nadväzovania nových známostí je kríza v manželstve. Tu sú jej príčiny?
- ťažká materiálna situácia
- nadmerné množstvo povinností
- zasahovanie rodičov do partnerstva
- absencia vlastného bytu
- choroba alebo smrť dieťaťa
- problémy v práci
- neschopnosť dorozumieť sa
- nedostatok  nežnosti
- nuda v sexuálnej oblasti
Každú krízu treba riešiť, utekať z bojiska je zbabelé a nepomáha to. Keď už chcete postupovať pádom do cudzieho lôžka, nezabudnite manželovi dopriať to isté. A informujte ho o tom. Ak nie, hľadajte východiská a kompromisy, pokiaľ je to len možné. Keď to možné nie je, rozlúčte sa a až potom si hľadajte partnera, vravia moralisti, skúsení psychológovia z manželských poradní majú často inú radu.

Povedať manželovi o afére?
Bez ohľadu na to, či prišlo k fyzickej nevere alebo nie, za žiadnych okolností nehovorte o týchto stretnutiach manželovi  ani utáranej kamarátke. Každý človek robí chyby, a každý má právo, napraviť ich. Len na to musí mať príležitosť.  Pravda je totiž taká, že väčšina mužov neveru neodpustí, vrátane tej psychickej.  Niektorí muž nie sú schopní uveriť, že  ich vlastná žena by s iným mužom iba sedela a pila kávu. Preto je lepšie mlčať a nepáliť mosty.

Čo ak je to len prechodné očarenie?
To, čo cítite, môže byť iba chvíľková fascinácia. Očarenie zo zúfalstva. Často je to útek pred každodennosťou alebo reakcia na manželovo správanie, z ktorého úst ste slovo ,,ľúbim ťa“ naposledy počuli pred niekoľkými rokmi a teraz hľadáte niekoho, kto vám poskytne psychickú oporu a spôsobí, že sa budete cítiť ako žiaduca žena. Ak je objekt vášho záujmu ženatý, je to vynikajúce, hneď máte po ruke stabilizačné vysvetlenie :,,On má tiež rodinu a nespája nás nič okrem hlbokého priateľstva.“ Skôr, ako sa začnete priveľmi angažovať, zistite, čo vás s ním naozaj spája.
Kto sa hrá s ohňom, môže zhorieť.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.