Dokonalá manželka: Upgrade ženy
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 10.5.2001 03:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Vtáka poznáš po perí...
Je úplne jedno, či ste desiaty rok šťastne vydatá, či trpíte syndrómom nevydatej tridsiatničky, či ste čerstvo rozídená, rozvedená, alebo patríte medzi púpätká v rozpuku. Každej z nás sa občas, či častejšie, stane, že narazíme na muža, ktorý sa rozhodne, získať našu priazeň. Teda uloviť nás.

Keďže pre samcov je každá z nás potencionálna korisť, záleží iba od jeho osobného vkusu, aký typ si vyberie, všetky sme ohrozené. Preto je isté, že ste sa už stretli s flirtom, rovnako ako je isté, že občas aj u vás flirtovanie prerástlo do vzťah. Keďže ženy sú stvorenia veľmi citlivé a emotívne, je zrejmé aj to, že ste si od začiatku kládli otázku, o čo vlastne, okrem sexu, vášmu šarmantnému lovcovi ide. Nájsť na ňu odpoveď je rovnako zložité pre ženu, ktorá ma za sebou množstvo vzťahov i sklamaní, ako pre násťročnú nevinnú dievčinu. Jasná odpoveď totiž neexistuje a rovnako ženy oklamané, ako ženy neskúsené, chcú mužom veriť. Ak už pre nič iné, tak pre lásku samu, alebo pre samotu, ktorá ich nebaví. Stará pravda však hovorí: dôveruj, ale preveruj a práve v tom vám chcem pomôcť. Spôsob, ktorým sa vás muž snaží získať totiž vypovedá o jeho charaktere a aj o jeho budúcich cieľoch. Aj keď žiadna taktika nie je dokonalá, čo dokazuje tabuľka rozvodovosti, človek sa nesmie nechať odradiť. Treba veľa vedieť a veľa cítiť, aby ste mohli kráčať za svojím šťastím. Klasických spôsobov, ktorými sa nás snažia muži dostať, je síce nepreberné množstvo, ale skoro každý z nich sa dá zhrnúť pod jednu z nasledujúcich piatich kategórií.

Lichotenie
Jednou z najčastejšie používaných metód je lichotenie. V meste stretnete úplne cudzieho chlapa, ten uprie svoj pohľad do vašich očí a vydýchne „Slečna, povedzte mi jedno, kde ste vzali také pekné oči?“ Môže ísť samozrejme o úplne inú vetu aj situáciu, ale pointa je rovnaká – chlap sa snaží presvedčiť vás o tom, že ste skutočne jedinečné stvorenie. Pri útoku typu „krásne oči, pery, nohy…“ je mimoriadne ťažké rozoznať, či si daný muž skutočne všimol vašu jedinečnú prednosť, alebo vám tlačí do hlavy „kaleráby“. Každá z nás totiž rada uverí, že je jedinečná a má krásne čokoľvek. Horšie je, ak ste takmer neprehovorili a on už splieta verše o vašom intelekte. Občas to môže byť aj pravda, ale lepšie je byť v strehu. Je totiž veľmi ľahko možné, že ste natrafili na profesionálneho lichotníka, ktorého prilákala vaša blond hlavička.
Táto metóda však rozhodne patrí k tým pozitívnejším. Hovorí totiž o tom, že ste pre neho stredobodom záujmu vy a nie on sám. Takémuto mužovi by ste mali dať šancu, môcť vám ešte raz polichotiť. Určite sa pri tom budete cítiť lepšie ako pri umývaní riadu. Mnohé prefíkané slečny, dámy a panie si takto nevinne zvyšujú svoje sebavedomie na účet lichotníka.

Splynutie duší
Trocha prepracovanejšia je metóda obdivného „splynutia duší“. Lovec si k vám prisadne na recepcii, v knižnici, či v reštaurácii ... Najprv nehovorí nič, alebo sa vrelo zaujíma o vaše záujmy. Keď mu prezradíte, že milujete Mozarta a Paríž, v zime lyžujete a v lete surfujete, zaujímajú vás počítače a hráte divadlo, hodí na vás neveriaci pohľad a skonštatuje: „My si musíme byť súdení, taká úžasná zhoda. Minulý týždeň som si vychutnával zvyšky snehu na Štrbskom plese a budúci sa chystám na vlny do Portugalska, počítač je môj najlepší priateľ a s kamarátmi sme práve začali nacvičovať novú hru, do ktorej nám chýba postava Kleopatry / hneď vám ju ponúkne/. Keď sa mi podarí obchod, ktorý som rozbehol, chcem ešte do konca mája stihnúť autom Paríž. O Paríž v máji by nemal byť nikto ochudobnený…“ No môže človek takej zhode okolností odolať? Zrejme nie. Nepríjemné je, ak sa ukáže, že ten muž v živote nevidel Paríž, dokonca ani v dokumentárnom filme, lyžovať nevie a predstava vĺn a surfu v ňom vyvoláva rovnaký zmätok ako počítače a divadlo. Príjemné je, že ak muž používa túto taktiku je pravdepodobné, že sa dokáže prispôsobiť. Navyše je to muž u ktorého ste v centre záujmu vy, ako žena. Možno ho naučíte aj prácu s PC, surfovať a lyžovať. Keď ho posuniete na správne miesto, dostanete sa aj do Paríža. Toto je „typ baliča“, ktorý sa najlepšie hodí pre trvalý vzťah, len mu nikdy nesmiete veriť úplne všetko, lebo prirodzene vyznáva metódu: účel svätí prostriedky. Napokon, kto už dnes hovorí čistú pravdu? A kto ju chce počuť?


Páv
Ďalšou metódou je metóda naparovania sa. Je to metóda odkukaná z živočíšnej ríše. Videli ste niekedy dvorenie páva? Postaví sa oproti vyvolenej sliepočke a roztiahne svoj oslnivo krásny chvost a začne ním očarujúco triasť. Tak intenzívne, že aj slnko a vietor mu prídu na pomoc, aby rozohrali jeho hru lásky. Vyzerá veľký, silný a krásny. Čo na tom, že je pri tejto exhibícii zraniteľný a zožrať ho môže aj prašivý pes? Toto isté, v dvoch variantoch, predvádzajú niektorí muži.
Prvý je typ chválenkár. „Nemôžem s vami hovoriť o svojej práci, je predmetom štátneho tajomstva.“ „Pred tromi rokmi som bol majstrom boxu medzi amatérmi, ale už ma to prestalo baviť.“ „Môj priateľ je majiteľ najsilnejšej televízie a ja som jeho pravá ruka, nechceš byť moderátorka?…“ „ Rozhodujem o zdrojoch z PHARE...“ Je ťažké nenaletieť človeku, ktorý vám ponúka vôňu tajomstva, alebo splnenie snov, ale snažte sa. Muž, ktorý sa v prvom rade orientuje len sám na seba, sa na seba bude orientovať aj v súkromnom živote. Navyše je ťažké vysporiadať sa s tým, že ste naleteli poštovému doručovateľovi, len preto, že tvrdil, že jeho práca súvisí s tajomstvom./ Hoci s listovým súvisí./ Typ páva síce môže byť očarujúci, rozhodne si ho však poriadne preklepnite. Nech neskončíte, ako ponížená a oklamaná sliepočka.
Druhý typ zo súdka „naparovačov“ vám predvedie, čo všetko má. Vojde do miestnosti, prisadne si k vášmu stolu a nonšalantne naň hodí kľúče od Mercedesu /pozor, možno je to vodič/. Má na sebe značkovú košeľu s jasne označeným znakom. Po desiatich minútach viete, že mu patrí polovica Slovenska. Dedil, reštituoval, kúpil, dostal, ani nevie ako sa k tomu dostal atď. Po ruke mu ide celá vláda, parlament a mafia. Všetko to znie mimoriadne zaujímavo a je skoro nemožné necítiť sa polichotená, že sa tento majster sveta zaujíma práve o vás. Tento typ muža má však dve veľké riziká. V prvom rade môžeme pripustiť, že je v jeho rukách skutočne sústredená určitá ekonomická moc. Ak vám ju však okázalo dáva najavo, je pravdepodobné, že si vás ide kúpiť. Cena môže byť rôzna. Od večere v reštaurácii, ktorou vás ohromí, až po nové auto a byt. Musíte sa však zmieriť so skutočnosťou, že ste pre neho len tovar a ak je obchodník, bude sa jeho cenu snažiť maximálne znížiť, alebo ho po použití dať k dispozícii na predaj. Zatiaľ budete v súvahe vedená medzi pasívami. Výhodou je, ak sa na nič nehrá.
V horšom prípade je spôsob balenia úplne rovnaký, len muž nemá vôbec žiadnu ekonomickú moc. Ohromiť vás môže tak večerou v McDonalde /občas potrebuje mať blízko k ľudu/ a odviezť vás môže Mercedesom /svojho šéfa/. Tento typ je najhorší, je to klamár dáva vám tiež najavo, že ste len tovar a navyše si vás chce kúpiť za virtuálne peniaze. Možno tomu neuveríte, ale aj tento „macho“ býva veľmi často úspešný.

Gynekológ amatér
Štvrtým typom baliča je „gynekológ amatér“. Od prvého momentu hrá hru na sex. Jeho pohľ


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.