Naprávame kozmetické chybičky
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 22.2.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Každá žena sa chce páčiť a preto sa snaží predovšetkým zdôrazniť svoje prednosti. Niekedy sa však stane, že konečný výsledok nezodpovedá vynaloženému úsiliu, alebo že pri úprave zovňajšku príde k nežiadúcim 'prehmatom'. To nás ale v žiadnom prípade nesmie vyviesť z miery. Ako najšikovnejšie skorigovať „chybičky krásy“ v líčení?

Každá žena sa chce páčiť a preto sa snaží predovšetkým zdôrazniť svoje prednosti. Niekedy sa však stane, že konečný výsledok nezodpovedá vynaloženému úsiliu, alebo že pri úprave zovňajšku príde k nežiadúcim ,,prehmatom“. To nás ale v žiadnom prípade nesmie vyviesť z miery. Ako najšikovnejšie skorigovať „chybičky krásy“ v líčení?


Krivá očná linka

Zle nalíčenú očnú linku odstráňte zľahka navlhčenou vatovou tyčinkou, alebo naneste púdrový očný tieň, ktorý ju prekryje. Rozotrením silno namaľovanej očnej linky medzi mihalnice vytvoríte jemnejšiu linku.
Príliš nalíčené oči
Na viečka naneste tiene svetlej farby, alebo ich prepudrujte svetlým púdrom.
Zlepené mihalnice
Najjednoduchšie ich oddelíte špeciálnym hrebienkom na mihalnice, ale môžete takisto použiť menšiu zubnú kefku alebo ihlou trpezlivo oddeliť jednu od druhej.
Príliš vytrhané obočie
Obočie dokreslite dobre zastrúhanou ceruzkou na oči v smere rastu chĺpkov. Potom ho prečešte malou kefkou, aby pôsobilo prirodzene. Zhrubne aj vtedy, ak ho  prebehnete štetcom namočeným v tmavosivej očnej linke.
Silne nalíčené líca
Tu vám pomôže papierová vreckovka, ktorou si jemne poklopkáte po lícach. Korekcia sa dá urobiť aj bledým púdrom.
Nesprávny odtieň mejkapu
Ak ste si zvolili príliš svetlý odtieň mejkapu, prepúdrujte sa tmavším púdrom alebo naneste na líca rúž prirodzenej farby. Ak máte pocit, že mejkap je príliš tmavý, napravte chybu svetlejším púdrom.
Olúpaný lak na nechty
V takomto prípade nenanášajte na olúpaný lak  novú vrstvu rovnakej farby, pretože by to bolo hneď vidieť. Lakom najskôr zaretušujte miesta, kde sa lak odlúpol a až potom naneste vrstvu priesvitného lesklého laku.
Podráždená pokožka po depilácii
Podráždené miesta opláchnite vlažnou vodou, opatrne osušte a naneste upokojujúci gél s obsahom aloe vera alebo detský zásyp.
Pokožka porezaná pri depilácii
Poranené miesto najskôr dezinfikujte kamencom alebo kúskom toaletného papiera. Nakoniec ho prepudrujte liečivým zásypom.
Katastrofálna farba na vlasoch
Ak zle dopadne domáce farbenie vlasov, môžete ako prvú pomoc použiť farebné tónovacie šampóny, alebo farebnú penu na vlasy. Omnoho lepším riešením je,  zájsť do kaderníctva, kde vám vlasy odborne ošetria a prefarbia na želaný odtieň.
Neposlušné vlasy
Ak vlasy  pripomínajú vrabčie hniezdo, naneste na ne po umytí, kým sú ešte vlhké gél. Potom ich sponkami pripnite tesne k hlave a nechajte voľne uschnúť. Ak sa veľmi ponáhľate, veľmi opatrne ich usušte fénom.
Mastné vlasy
Ak nemáte dosť času na umytie vlasov, ale cítite, že sú už mastné a stratili formu, posypte ich suchým šampónom, ktorý vyčešte kefou. Na kratšie vlasy môžete naniesť gél a uhladiť ich,  dlhšie vlasy natočte na nahrievacie natáčky. Vlasy tak opäť získajú väčší objem.
Stopy po samoopaľovacom prípravku
Miesto, kde vznikli viditeľné fľaky, ošetrite peelingom alebo drsnejšou žinkou. Potom naneste trocha čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, nechajte pôsobiť 2-3 minúty a opláchnite vodou. Pokožku usušte. Nakoniec zmiešajte telové mlieko s troškou opaľovacieho krému a postihnuté miesto opäť potrite touto zmesou. Po každom použití samoopaľovacieho prípravku si nezabudnite okamžite umyť ruky, inak vám na dlaniach ostanú hnedé stopy.
Vyrážky na tvári
Vyrážku sa v žiadnom prípade nesnažte vytlačiť, pretože postihnuté miesto by bolo červené a podráždené. Okrem toho by ste si doň mohli zaniesť ďalšiu infekciu a tým stav pokožky ešte zhoršiť. Na vyrážku najskôr naneste (najlepšie na noc) zinkovú masť, ktorá ju najrýchlejšie vysuší. Na prekrytie cez deň, môžete použiť antiseptický prípravok alebo korektor. Na noc zubnú pastu.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.