Makaróny s teľacím mäsom a šampiňónmi
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 8.2.2002 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

400 g teľacieho mäsa, 100 ml sladkej pochúťkovej smotany, 250 g čerstvých šampiňónov, 80 g plesňového syra, 100 g ovčieho syra, 100 ml bieleho vína, 400 g makarónov, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, zväzok pažítky, zväzok petržlenovej vňate, soľ.

400 g teľacieho mäsa, 100 ml sladkej pochúťkovej smotany, 250 g čerstvých šampiňónov, 80 g plesňového syra, 100 g ovčieho syra, 100 ml bieleho vína, 400 g makarónov, pár kvapiek worcestrovej omáčky, 1 cibuľa, 2 lyžice múky, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml mäsového vývaru, zväzok pažítky, zväzok petržlenovej vňate, soľ.

Olej rozpálime vo veľkej panvici, opečieme v ňom mäso nakrájané na malé kocky, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme dozlata cibuľu nakrájanú nadrobno. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky, pridáme k cibuli a krátko opražíme. Zaprášime múkou, zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom a uvaríme omáčku. Nakoniec opatrne primiešame sladkú smotanu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a worcestrovou omáčkou. Primiešame plesňový syr a mäso.
Makaróny varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Cestovinu dáme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom, nakrájanou pažítkou a podávame.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.