Ako prežiť studený február
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 4.2.2002 00:00
Kategória : Štýl
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Práve sme vstúpili do mesiaca, v ktorom sa už ani nepýtame, čo sme si sľúbili na Nový rok. Život je v plnom prúde, klamlivé počasie učičíkalo našu pozornosť, ale zima ešte vycerí zuby. Buďme ostražití. Február prinesie aj mrazivé a zachmúrené dni. Ako sa môžeme v plnej telesnej a duševnej kondícii dožiť skutočnej jari?

Práve sme vstúpili do mesiaca, v ktorom sa už ani nepýtame, čo sme si sľúbili na Nový rok. Život je v plnom prúde, klamlivé počasie učičíkalo našu pozornosť, ale zima ešte vycerí zuby. Buďme ostražití. Február prinesie aj mrazivé a zachmúrené dni. Ako sa môžeme v plnej telesnej a duševnej kondícii dožiť skutočnej jari?


1 Pozorne si poprezerajte stránky módnych časopisov, ktoré začnú od najbližších dní predstavovať módne trendy na jar a leto 2002, ale už aj na rok 2003. Teraz je najlepší čas, začať si  predstavovať svoj budúci šatník a tešiť sa na šaty, ktoré si kúpite, alebo stihnete do mája ušiť,  získať v sekáči, alebo zabaviť sestre.
2 Uvarte si horúcu čokoládu. Žiadne náhrady z kakaa alebo z vrecúšok, ale poriadnu čokoládu. V pohári horúceho mlieka rozpustite pol tabuľky horkej čokolády a primiešajte pohárik koňaku, rumu, whisky, vaječného koňaku /podľa chuti/. Celú dobrotu nalejte do skleneného pohára a na vrch nastriekajte čiapočku šľahačky, ktorú posypete škoricou, vanilkou alebo kakaom.  Zabudnite na všetky články o diéte a nasledujúcu pol hodinu vychutnávajte rajskú chuť čokoládového nápoja. Ak ste slabý jedinec a máte mať výčitky svedomia, radšej si pripravte voňavý čaj.
3 Aspoň raz pripusťte, že zaľúbené romány trvalo nepoškodzujú mozog a prečítajte si vášnivé dielo z červenej knižnice. Túto úlohu môžete voľne zameniť za sledovania TV seriálu o láske, alebo klebetení o šťastí dievčat z ľudu, ktoré sa teraz celkom ľahko vydávajú do kráľovských rodín.
4 Vyhoďte všetkých z domu – aspoň  na pár hodín. Manžel môže ísť s kamarátmi na posedenie, alebo zobrať deti do kina a byt budete mať celkom pre seba. Nekazte si svätý pokoj televíziou ani rádiom a na milosť zoberte iba relaxačnú hudbu. Ak bývate sama a nemáte priateľa, vyrazte do ulíc s cieľom zabaviť sa.
5 V záhradníctvach sa poobzerajte po katalógoch tulipánov, narcisov, skalničiek a urobte si zoznam kvetov, ktoré na jar skrášlia vašu záhradu, balkón alebo byt. Ak máte k dispozícii iba balkón, dopodrobna sa povypytujte na farby a odtiene balkónových kvetov  a začnite si v duchu predstavovať, ako budú vedľa seba žiariť ich veselé, pestrofarebné hlávky. Ak nemáte balkón, záhradu a ani chuť nič pestovať, porozmýšľajte, čím novým by ste si skrášlili byt.
6 Vyhláste týždeň bez varenia. Kto bude hladný, môže si natrieť krajec chleba, objednať si pizzu, ísť ku svokre, alebo nasypať na pekáč hranolčeky a sám ich vložiť  do rúry. Táto rada samozrejme neplatí, ak máte doma malé dieťa. V tom prípade sa ho pokúste na týždeň zbaviť./ samozrejme babička je najlepší cieľ/
7 Zmeňte účes. Odovzdajte sa do rúk skúseného kaderníka, ktorý bude myslieť predovšetkým na vás a neurobí vám na hlave presnú kópiu toho, čím obšťastnil už dvesto zákazníčok pred vami. Povypytujte sa priateliek a známych na kaderníka alebo kaderníčku, ktorí ich ešte nesklamali – iba takí vám urobia strih, ktorý bude mať šmrnc a v ktorom sa zároveň budete cítiť dobre. Porozmýšľajte aj nad zmenou farby alebo farebného odtieňa.
8 Objednajte si predĺžený víkend v relaxačnom hoteli. Počas „mimosezóny“ je možné, za bagateľ vychutnať starostlivosť, o akej v čase každodenného zhonu iba snívate a naviac urobiť aj niečo pre svoje zdravie.
9 Kúpte si masť na stvrdnutú kožu nôh a začnite si chystať nohy na vkročenie so ihličiek.
10 Pomaly meňte jedálny lístok. Dajte zbohom klobáskam a ťažkým jedlám a nahraďte ich zeleninou a ovocím. Pite bylinné čaje, najmä pŕhľavový, ktorý čistí krv.
11 Na Valentína nezabudnite všetkým , ktorých máte radi povedať, že sú vám blízki a že sa tešíte z ich citov a prítomnosti.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.