Máte krk? Starajte sa oň!
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 21.12.2001 13:20
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Väčšina žien celkom zabúda, že ich telo sa nekončí pod bradou. Nesúhlasne krútite hlavou? Tak potom sa zamyslite, koľko starostlivosti venujete svojej tvári a porovnajte ju s námahou, vynaloženou na pestovanie krku. Pestovaný, hladký a pružný krk pritom dodáva celej postave šarm a eleganciu a nevydáva kruté svedectvo o veku.

Väčšina žien celkom zabúda, že ich telo sa nekončí pod bradou.  Nesúhlasne krútite hlavou? Tak potom sa zamyslite, koľko starostlivosti venujete svojej tvári a porovnajte ju s námahou, vynaloženou na pestovanie krku. Pestovaný, hladký a pružný krk pritom dodáva celej postave šarm a eleganciu a nevydáva kruté svedectvo o veku.
 

Aj pokožku krku je potrebné čistiť tak ako tvár mliekom alebo jemnou pleťovou vodou. Mimoriadne dôkladne treba čistiť  najmä miesta línie vlasov na krku, kde sa hromadia zvyšky laku na vlasy, ktoré môžu vyvolávať podráždenie pokožky. Drobné nečistoty a drsnú pokožku odstraňujte jemným tonikom alebo vodou. Na hydratáciu krku používajte špeciálne sérum alebo ľahký hydratačný krém, ktorý sa rýchlo vstrebe. Ak vaša pokožka dobre znáša krémy s aminokyselinami, používajte ich aj na krk – vynikajúco vyhladzujú drobné vrásočky. Keď si dávate masku, nezabudnite, že aj váš krk ju potrebuje. Na zvláčnenie pokožky krku pomáha, keď si trebárs v sobotu ráno dáte na krk vatový obklad napustený olivovým olejom. Previažete ho bavlnenou šatkou alebo detskou plienkou a necháte pôsobiť aspoň dve hodiny.

Masáž
Pokožka krku má rada masáže a hladkanie každého druhu. Minimálne raz týždenne ju vymasírujte výživným krémom alebo olivovým olejom. Keďže pokožka krku vstrebáva krém rýchlejšie a je ,,pažravejšia“ ako pokožka tváre, používajte na masáž radšej olivový olej, ktorý sa aj lepšie šmýka a masáž je účinnejšia. Krk hladkajte končekmi prstov zdola smerom nahor a naopak, až kým pokožka prípravok celkom nevstrebe.

Gymnastika
Každý deň sa snažte urobiť aspoň základné cviky, vďaka ktorým ostane pokožka krku pružná:
1 Krúženie hlavou: 10x doprava, 10 x doľava.
2 Zhlboka sa nadýchnite, energicky zakloňte hlavu dozadu a potom vzduch pomaličky vydychujte.
3 Vzpriamene si sadnite a zľahka kývajte hlavou dopredu a dozadu , najskôr pomaly a potom čoraz rýchlejšie. Tento cvik posilňuje svalstvo a udržiava pokožku pružnú.
4 V priebehu dňa naťahujte krk tak často, ako len môžete.

Obklady
1 Striedavé obklady z teplej a studenej vody pokožku oživujú a omladzujú. Namočte uterák do teplej vody, vyžmýkajte ho a priložte na krk. Po 2 minútach  ho oviňte druhým uterákom, namočeným do studenej vody. Procedúru zopakujte trikrát. Striedavé obklady je ideálne robiť raz alebo dvakrát týždenne.
2 Uhorkový obklad z uhorkovej šupky vyhladzuje a oživuje unavenú pokožku. Stačí obložiť celý krk na 10 minút šupkami z uhorky.

Dobré rady
Spite bez podušky. Snažte sa, aby hlava ležala na plochom podklade.
Nezakončujte mejkap bradou. Krk sa potom líši farbou pokožky, čo pôsobí neesteticky. Pri púdrovaní tváre nezabúdajte ani na krk.
Ak si myslíte, že máte príliš krátky krk, môžete ho zamaskovať účesom, ktorý krk odhaľuje a do polovice zakrýva uši. Nenoste roláky, vysoko zapnuté šaty ani kožušinové goliere. Najviac vám pristane dlhý, „véčkový“ výstrih. Nenoste krátke retiazky a tzv. obojky. Vaša retiazka by mala končiť medzi ňadrami. Ak robíte, čo môžete a krk predsa len nie je vašou ozdobou, malá hodvábna šatka vyrieši váš problém.

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.