Odhoďte stres
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 20.12.2001 12:09
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Stres je v tomto predvianočnom zhone naším najväčším nepriateľom. Preto sme pre vás pripravili desatoro odbúravania stresu.

Stres je v tomto predvianočnom zhone naším najväčším nepriateľom. Preto sme pre vás pripravili desatoro odbúravania stresu.

1.Masírujte si prstami ušný lalôčik alebo si silno tlačte obe brušká palcov oproti sebe (je to najjednoduchší spôsob, ako si privodiť pocit pokoja v miestach kde musíte byť nenápadní.

2.Posaďte sa na posteľ, chodidlá pritlačte celými šľapami k sebe a v tejto polohe zotrvajte aspoň desať minút. Myslite na všetko, čo vás potešilo v poslednom čase (toto cvičenie prináša uvoľnenie, relax a vnáša do dňa optimizmus)Skôr ako skončíte pomasírujte si chodidlo o chodidlo.

3.Naučte sa zhlboka dýchať, ruky si položte na driek tak, aby prsty smerovali smerom k pupku. Teraz zhlboka dýchajte. Rukami musíte cítiť ako sa vám brucho pri nádychu sťahuje a pri výdychu zväčšuje. Snažte sa nehýbať ramenami (pri veľkom strese alebo zlosti sa vám bránica aj brušné svaly stiahnu, týmto cvičením ich uvediete do harmónie.)

4.Zavolajte priateľovi, ktorý vás vždy dokáže rozveseliť, alebo navštívte nejakú vtipnú i-netovú stránku, na ktorej sa dokážete do sýtosti zasmiať (je totiž dokázané, že minúta smiechu vie nahradiť až 30 minút relaxačného cvičenia)

5.Bozkávajte sa svojou láskou. Bozkávanie vyvoláva vzruchy, ktoré odbúravajú stres a napätie podobne ako sex.

6.Pohodlne sa usaďte, zatvorte oči a skúste vyprázdniť vašu myseľ. Ak sa vám to podarí, potom ste vyhrali (pre dokonalý oddych mozgu nie je nič lepšie ako totálne prázdna a čistá myseľ)

7.Zaujmite vašu obľúbenú polohu, pustite si cédéčko, ktoré máte najradšej a skúste nemyslieť na okolitý svet. Skúste chvíľu žiť v pekných spomienkach a snoch (keď sa preberiete z tohto stavu, budete veselší a celý deň aj lepšie naladení)

8.Vyberte sa len tak do prírody. Stromy a zeleň vám odovzdajú časť svojej energie (po návrate domov sa budete cítiť oddýchnutí a vnútorne prečistení)

9.Pustite si rádio a tancujte presne tak ako to cítite (každý pohyb odbúrava stres, a tanec neuvoľňuje iba telo, ale aj myseľ)

10.Poriadne kričte, hoďte o zem tanier, búchajte päsťami do stola, nadávajte ako pohan. Potláčaná agresivita a neustála frustrácia udržujú hladinu stresu neustále  zvýšenú. Prudký výbuch prirodzenosti ju rýchlo zníži. 
          
 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.