Vianočný fitness II.
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 12.12.2001 16:55
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

NECH SA VIANOCE NEPREJAVIA NA BRUCHU .Vianočnou problémovou zónou číslo 1 je nepochybne brucho. Aby podobne ako po všetky roky nedostalo sviatkami podmienený prírastok, ponúkame vám vynikajúcu radu, ako si zachovať ploché bruško. Nie, nechceme vás nabádať, aby ste sa vzdali mlsania. Všetko, čo musíte, je trocha pozornejšie počítať kalórie.

1 Prvé vianočné prikázanie: za desať skonzumovaných kalórií musíte urobiť jednu ,,sklápačku“.  Takže poďme na zem, ľahnúť na chrbát, nohy ohnúť v kolenách, ruky upnúť za hlavou a zodvihnúť trup.
2 Kedy mienite odcvičiť spapkané kalórie, je ponechané celkom na vás: pred, po alebo dokonca počas jedenia. Možno, že si potom dvakrát rozmyslíte, či vám je  jediný mrňavý kúsok marcipánového koláčika  skutočne hoden štyri sklápačky. Pozor!  Omnoho väčšie úsilie si vyžaduje porcia vianočnej husi: má totiž priemerne 1500 kalórií a teraz už viete, čo to znamená - ,,trest“ v podobe 150 sklápačiek.

NEDAJTE ŠANCU ,,OPICI“
Vraj skutočne existujú ľudia, ktorí Vianoce oslavujú s vínom, pivom a destilátmi. Často to dokonca neostane iba pri jednom poháriku a následne to vedie k akútnej intoxikácii alkoholom, ľudovo nazývanej opica. Aby sa vám nestalo čosi podobné a ak predsa áno, aby ste vedeli, čo v takom prípade robiť, nech sa páči: sedem najosvedčenejších  rád, ako zahnať opicu.
1 Počas sviatočného pohostenia aj pred spaním pite čo najviac minerálky, aby ste vyrovnali stratu tekutín (alkohol odvodňuje). Najlepšia je nesýtená minerálka,  vďaka ktorej alkohol neudrie tak rýchlo do hlavy.  Vhodné je včas vyrovnať aj stratu magnézia: dve šumivé magnéziové tabletky rozpustené vo vode spôsobia zázraky.
2 Po vypití väčších dávok alkoholu si výnimočne dovoľte zjesť kalorické jedlo – napríklad cestovinu so syrovou omáčkou, ktoré spomalí  prenikanie alkoholu do krvi.
3 Pri konzumácii alkoholu je maškrtenie povolené, pretože zemiakové lupienky, oriešky alebo slané tyčinky obmedzujú stratu minerálov z organizmu.
4 Najhoršie bolesti hlavy spôsobujú  drinky s vyšším množstvom farbiva, teda napríklad brandy, červené víno, koňak a whisky. Náš organizmus pravdepodobne zaťažujú polyfenoly, ktoré sa v nich nachádzajú. ,,Lepšie“ sú svetlé alebo číre alkoholické nápoje ako vodka alebo biele víno.
5 Síce to nie je vedecky potvrdené, ale overené dlhými skúsenosťami: miešanie rôznych alkoholických nápojov je mimoriadne zradné.
6 Ak sa deň po oslave zobudíte s opicou na krku, pomôžu poriadne raňajky na doplnenie vitamínov a minerálov.  Ideálne je čerstvé ovocie, celozrné výrobky a opäť minerálka. Môžu to byť ale aj klasické protiopicové raňajky ako praženica so šunkou alebo kyslé ryby, či kyslá kapusta.
7 A napokon: doprajte svojmu organizmu dostatok času, aby sa vyrovnal s alkoholickou záťažou. To znamená:  ak máte opicu, nesnažte sa jej zbaviť náročným tréningom. Krvný obeh  a látkovú výmenu najlepšie povzbudí  výdatná prechádzka  po čerstvom vzduchu .

 



©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.