Nikto nie je dokonalý
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 1.10.2001 16:23
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Mnohé ženy sú už z domu vedené k tomu, že musia byť dokonalé. Za každú chybu im odmietne prejaviť lásku otec, alebo matka. Ich život sa potom stáva dostihovým behom za chimérou dokonalosti. A čo je ešte horšie, tento štafetový kolík odovzdávajú všetkým vo svojom okolí. Chcú prerobiť manžela, deti. K dokonalosti chcú priviesť svojich kolegov a priateľov. Najviac však pracujú na partnerovi. Nikdy nepochopia, že zmeniť človeka je nemožné. Človek sa sám dokáže zmeniť, ale nikto iný na svete nemá tú moc. Najmenej žena, ktorá neustále kritizuje, opravuje druhých, alebo túži po neutíchajúcom obdive, či sa stále obviňuje z toho, že niečo nezvládla na 100 % a preto nemá nárok na lásku svojej rodiny. Skôr, ako sa opäť ohlási pocit viny, že máte v sebe egoizmus, závisť, že nemôžete zvíťaziť nad maškrtnosťou, zamyslite sa nad tým, čo vám tieto vlastnosti prinášajú a či sú až také tragické. Veď napokon, ak má všetko svoj rub a líc, svoj zápor aj svoje klady, prečo by to nemali mať aj naše „zlé“ vlastnosti.

Egoizmus
Staviate seba na prvé miesto a preto vám vyčítajú egoizmus.
Čo tým získavate? Ľahko dosahujete to, čo chcete a nezanedbávate svoje záležitosti. Nedáte sa nikomu využívať a presne takí ľudia sú najváženejší. Ba čo viac, ak niekomu pomôžete / a to by ste mali/, dostane sa vám omnoho viac vďačnosti, ako ľuďom so sklonmi k sebaobetovaniu.

Žiarlivosť
Žiarlite na svojho partnera? Čo tým získavate? Vďaka väčšej pozornosti môžete včas vycítiť nebezpečenstvo a v prípade potreby aj bojovať o svoju lásku. Okrem toho, ak prejavujete žiarlivosť (samozrejme v medziach, ktoré dokáže váš partner uniesť), signalizujete partnerovi, že vám na ňom záleží. Platí to iba vtedy, ak žiarlivosť nepramení zo všeobecnej nedôvery v seba a v zákony života. V tom prípade je lepšie zamyslieť sa nad motívmi. Dôsledkom takejto žiarlivosti môže byť oslabený imunitný systém, problémy s pečeňou, so žlčníkom, astma, problémy s dýchacími cestami, migrény, strnulosť, zhoršenie zraku a sluchu.

Huba nevymáchaná
Milujete klebety a rozhovory o druhých ľuďoch?
Čo tým získavate, okrem nepriateľov? Vďaka klebeteniu sa zbavujete nadmernej dávky pesimizmu a zmiernite skrývanú nechuť voči niektorým ľuďom. Keď nahlas kritizujete iných, ľahšie ventilujete negatívne emócie a okrem toho pochopíte, aké správanie vám zodpovedá a aké sa vám vonkoncom nepáči. Ak ste citliví, zistíte napokon koľko percent toho, čo odsudzujete, máte v sebe. Nevýhodou je, že tým môžete privolať havárie, zlomeniny, hádky v rodine.

Nervozita
Ľahko znervózniete, rýchlo sa rozčúlite a dokonca aj pred deťmi skríknete na manžela? Čo tým získavate? Prinajmenšom vám nehrozia žalúdočné vredy, lebo zlosť nepotláčate v sebe, ale sa jej okamžite zbavíte. Platí to, pokiaľ hovoríme o temperamente alebo labilnejšej nervovej sústave. Nie o hneve. Hnev je totiž emócia, ktorá nás drása, je hlboko v nás a nedopraje nám pokoja. Jeho pôvodcom je buď hlboké sklamanie alebo pocit bezmocnosti, či oboje. Výbuch hnevu aspoň čistí rany, ale tlmený hnev aj tak väčšinou vedie iba k veľkým hádkam, ktoré majú na deti omnoho horší vplyv ako občasné matkine scény. Keď ste iba temperamentní, vaše deti sa môžu naučiť, že krik neprináša nepriateľstvo, keď máte v sebe zlosť, hnev, šírite to ako mor aj na svoje deti. Okrem toho si zanášate žlčník, páli vás záha, vytvárajú sa vám vredy na vnútorných orgánoch, bolia vás zuby, nemáte v poriadku stolicu, zvyšuje sa vám tlak, chorľavejú pľúca, bolí vás srdce, chrbát máte stuhnutý a o ľadvinách ani nehovorím. Rakovina stojí za dverami.

Objedáte sa čokoládou a mučia vás výčitky, že priberiete?
Čo tým získavate? Ste spokojnejšia. Vďaka magnéziu, ktoré obsahuje čokoláda, chránite svoje srdce pred preťažením. Takisto lepšie spávate a netrápi vás depresia ani návaly strachu. Ak sladkosťami nechcete vyplniť prázdnotu vo svojom emocionálnom svete, ak to robíte občas a nemáte výraznú nadváhu, je to v poriadku. Ale ak vás hlad po láske, či úspechu priviedol k noseniu pneumatík okolo pása, stali ste sa vlastným nepriateľom, ktorý umožní napadnúť vaše telo desiatkami chorôb. / trávenie, chrbtica, kĺby, obehový systém, žily, diabetés.../

Panika
Ráno vstávate neskoro a potom panikárite. Čo tým získavate? Aspoň sa o čosi dlhšie vyspíte! A každá dodatočná minúta spánku vám pomáha lepšie si oddýchnuť. Ak nevedie tento zlozvyk neskorého vstávania k panike, je to fajn. Ale ak nevieme, ako teraz zvládneme všetko, čo sme zameškali a kde máme čo dôležité položené, stojíme nad priepasťou. Panika je totiž iný názov pre strach, pri ktorom strácame kontrolu nad sebou, potom potrebujeme veľa energie, aby sme sa spamätali a strata energie nás núti dlho spať, lebo nie sme dostatočne svieži a tak to ide dookola ako perpetuum mobile. Výsledok? Kachexia, bolesti údov, strnulosť, kŕče, hnačky, nevoľnosť, zvracanie, úzkosť, hypertonia.

Závislosť
Ste od niečoho konkrétneho závislá? Od lásky, sexu, fajčenia, zbierania zbytočností, čistenia okien, žehlenia...? Čo tým získate? Radosť a uspokojenie v momente pestovania závislosti a odsúdenie od tých, ktorí vám nerozumejú. Pri závislosti od žuvačiek. Máte zdravé zuby. Počas žuvania žuvačky (samozrejme bez cukru) vylučujeme viac slín, ktoré majú antibakteriálne účinky. Závislosť však často vzniká zo strachu z osamelosti, či z toho, že sa nepresadíme tak ako si predstavujeme, alebo, že naša práca nám neprinesie také spoločenské, či finančné ohodnotenie ako sme si predstavovali. Dôsledkom je migréna, hypotónia, akútne a chronické ochorenie dýchacích orgánov, oslabený imunitný systém, reumatizmus, zápcha.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.