Bylinky 2
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 29.6.2000 03:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...
Komu (email) :
Od (email) :
Od (meno) :
  

Opäť niekoľko rád ako Vám pomôžu najbežnejšie bylinky s bojom proti rôznym chorobám, pozor však pri ich užívaní, nemali by sa kombinovať s pilulkami. Nezabúdajte, že pri zle zvolenom bylinnom lieku alebo pri zle zvolených dávkach, môže byť nebezpečná takmer každá rastlina.

Nespavosť, úzkosť, depresie
Ľubovník a medovka sú samozrejme vhodné aj pri týchto problémoch. Ďalej sa môže používať mučenka, harmanček, kozlík lekársky a lipa. V lekárňach sa teraz bežne ponúkajú rastlinné preperáty alebo čaje proti nespavosti. Pomáha aj vonný olej, ktorý si odparujete po uložení sa do postele.

Menštruačné problémy
Od pradávna ženy používajú angeliku a myší chvostík ukľudňuje, má protizápalové účinky, pomáha pri trávení. Rovnako ako ľubovník však môže zvyšovať citlivosť pokožky na slnko, čo môže spôsobiť pigmentové fľaky. Angelika naviac ovplyvňuje činnosť ľadvín, a preto by sa mala používať opatrne.

Prechladnutie
Už Gréci používali v takýchto prípadoch odvar z lipového kvetu. Znižuje teplotu, napomáha poteniu, pôsobí protizápalovo. Veľmi účinný je tiež odvar z bazy čiernej. Pri klasickej chrípke alebo prechchladnutí je vhodná liečba bylinami, ale pri virózach je často neúčinná. Hoci ako vravia praktici. 7 dní trvá vyliečenie bez lekára a týždeň s lekárom. Príroda je mocná.


©2001 Fornet. Všetky práva vyhradené.