lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Mesiac fotografie predstaví aj atmosféru divadla spred 100 rokov

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 7.11.2014
späť
Späť

Poslať
 

Len málokto tuší, že za jedny z prvých fotografií v histórii vďačíme divadlám. Aj preto sa Divadelný ústav a Slovenské národné múzeum rozhodli sprístupniť sériu unikátnych fotografií z divadelného prostredia. Výstavu Teatrálny svet realizujú tematicky práve v mesiaci venovanom fotografii. Od 7. novembra budú môcť návštevníci Slovenského národného múzea okúsiť jedinečnú atmosféru divadla spred 100 rokov.

 

Výstava prezentuje divadelné fotografie z rokov 1839 – 1939 z územia Slovenska, ako aj divadelné umenie slovenských menšín. Objavíte medzi nimi vzácne kusy zhotovené najstaršími fotografickými technikami, prvé farebné aj kolorované fotografie, ktoré dokladajú kultúrnu rôznorodosť, rozhľadenosť a šikovnosť našich predkov.

 

V hlavnej budove Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží v Bratislave si prezriete 120 originálnych fotografií, 50 kópií a približne 250 digitalizovaných fotografií, ktoré sa budú premietať na stenu – spolu viac než 400 fotografií. Súčasťou výstavy bude aj samostatná interaktívna časť „Všetky naše včerajšky“, ktorá obsahuje 120 digitalizovaných fotografií z celej Európy.

 

 „Výstava Divadelného ústavu a Slovenského národného múzea je výbornou príležitosťou nazrieť pod pokrievku historickému divadlu a obdivovať jedinečné výjavy, ktoré dokáže priniesť len divadelné umenie,“ uviedla Lenka Lendacká, hovorkyňa Poštovej banky.

 

Fotografie a fotografické sochy, ktoré nájdete na výstave zaujmú nielen fanúšikov divadla. Na svoje si prídu všetci, ktorých zaujíma história a kultúra územia dnešného Slovenska, kde sa v priebehu období vystriedalo niekoľko štátnych útvarov od Rakúsko-Uhorska po Československo.

 

Poštová banka, ako výlučne slovenská banka sa zameriava na podporu slovenskej histórie a kultúry. Už dlhodobo podporuje Slovenské národné múzeum ako jeho generálny partner. Navyše všetci klienti Poštovej banky majú vďaka tomuto partnerstvu 20% zľavu na vstup do všetkých 18 múzeí Slovenského národného múzea po celom Slovensku.

Zároveň je partnerom aj jedného z najúspešnejších divadelníckych súborov na Slovensku – Radošinského naivného divadla, ktoré za 50 rokov svojej existencie odohralo už 57 rôznych titulov z vlastnej dielne.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!