lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
AKO OŽIVIŤ TEAMBUILDING HRAMI

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 24.10.2014
späť
Späť

Poslať
 

Teambuilding je výborný spôsob ako utužovať vzťahy medzi kolegami. Zážitkové aktivity vo forme hier zblížia, zabavia spolupracovníkov a zároveň zefektívnia fungovanie v tíme.

 

Efektívne fungovanie tímu je základom pre úspešnú firmu. K dosiahnutiu tohto cieľa môže napomôcť teambuilding, ktorý pracovné skupiny združuje na báze priateľstva a zábavy.

 

Spolupráca v tíme počas zážitkových aktivít podporuje kolektívneho ducha aj pri riešení úloh v práci. Jednotlivci sa vymania z pocitu obmedzenia, posúvajú sa vo svojom profesionálnom, ale aj osobnom živote a dokážu odbúravať a zvládať prekážky brániace v ich raste. Účastníci teambuildingu si obohacujú vodcovské a komunikačné schopnosti, upevňujú vzájomnú dôveru a tím sa tak stáva kompaktným.

 

Prinášame vám niekoľko tipov, ako urobiť z teambuildingu zábavný zážitok.

 

Šach ako ho nepoznáte

 

Šach možno hrať aj v tímoch, hlavne ak nejde o stolovú, ale o záhradnú hru. Aj keď je minimálny počet hráčov 2, v rámci teambuildingu sa toto číslo zaiste zväčší. Čím viac hráčov, tým viac súperenia a aj zábavy. Ak sa šach hrá v družstvách, spoluhráči sa musia na seba navzájom spoliehať, a tak sa upevňuje aj dôvera medzi nimi. „Šach vo väčších rozmeroch je ako stvorený do exteriéru, no možno ho hrať aj v interiéri a ako zážitková hra výborne doplní teambuildingové aktivity,“ povedala Kristína Havasová, spoluzakladateľka e-shopu ZáhradnéHry.sk.

 

Domino vo veľkom

 

Aj keď sa možno zdá, že Domino nepatrí k tým najzábavnejším hrám, ak si ho zahráte vo veľkom, určite sa pri tom nebudete nudiť. Jedna z najrozšírenejších hier na svete vo väčšom prevedení je vhodná do záhrady, ale aj do rozmernejších priestorov v interiéri.  Spájaním jednotlivých častí hry možno vytvoriť „hada“, ktorý sa vinie celou záhradou alebo prechádza z miestnosti do miestnosti.

 

Aktivity väčších rozmerov

 

Celkom nová zábavná hra určená nielen pre jednotlivcov, ale aj pre tímy, je Záhradná veža Aktivity. Hráčov nielen pobaví, ale prispieva aj k rozvíjaniu tímového ducha. „Cieľom hry je postaviť čo najvyššiu vežu presúvaním jednotlivých hranolov. Pri hre je potrebné zvážiť, ktorý hranol je najvýhodnejšie presunúť. Symboly na dieloch odkazujúce na kartičky s vtipnými úlohami hru oživia. Pre ešte viac zábavy môžu hráči vytvoriť tímy a spoliehať sa tak na ťahy spoluhráčov,“ vysvetlila Kristína Havasová.

 

Hry určené do exteriéru, ktoré však možno používať aj v interiéri s väčším hracím priestorom, na chvíľu vrátia do detských čias a zároveň utužia vzťahy, čo je hlavným cieľom každého teambuildingu.

 

Zakradnehry.sk


Diskusia k článku:

ale kdeze, ludia teambuilding nenavidia, robia blaznov zo seba iba preto, ze sa boja o pracu, zvysuje to napatie a nenavist ak chcete pozitivny teambuilding zaplatte trojdnovy relax celemu kolektivu ale nechajte volny program, nie natruble hry do krorych ludia idu szo zufalstva
Neregistrovaný - ogre, 24.10.2014 07:30, sad(`na`)dh.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!