lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Veľa noviniek v strediskách Hochkar a Ötscher

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 16.10.2014
späť
Späť

Poslať
 

Dolnorakúske lyžiarske strediská Hochkar a Ötscher sa po úspešnej zimnej sezóne 2013/14 spoja ešte viac. To znamená, že všetky permanentky budú od tejto sezóny platiť pre obe lyžiarske strediská, bez ohľadu na to, či pôjde o denné alebo viacdňové permanentky. Týmto sa región chce naďalej etablovať ako číslo jeden v Dolnom Rakúsku. Pretože ide o najvyššie položenú lyžiarsku destináciu Dolného Rakúska a tým aj s najväčšou zárukou dobrých snehových podmienok, ktorá je od Viedne je vzdialená 150 km.

„Po novom prevzatí strediska Hochkar v roku 2012 máme spolu so strediskom Ötscher vďaka cieleným investíciám a podpore od spolkovej krajiny, obcí a regionálnych partnerov za sebou dve veľmi úspešné sezóny“, hovorí Rainger Rohregger, konateľ spoločnosti Hochkar Bergbahnen GmbH. „V regióne cítime pozitívny vývoj, ktorý chceme ďalej podporovať stále novými aktivitami a investíciami.“ Aj konateľ spoločnosti Ötscher-Lifte, Andreas Buder, sa teší spoločnému úspechu: „Ako obyvateľ Göstlingu pracujem pre Ötscher. Už to dokazuje prepojenie regiónov. Spoločne ponúkame atraktívnu ponuku s 38 kilometrami zjazdoviek, 18 lanovkami a vlekmi a početnými gastronomickými highlightmi, vďaka čomu môžeme v zimnej sezóne privítať viac ako 60% celkového počtu hostí Dolného Rakúska.“ 

 

Služby a kvalita sa neustále zlepšujú

Zrušili sa mýtne poplatky na ceste Hochkar-Hochalpenstraße, medzi strediskami Hochkar a Ötscher pendluje počas hlavnej sezóny bezplatný autobus a celý príjazdový areál bude pre hostí vynovený a zrealizovaný prehľadným spôsobom. Ďalej je k dispozícii nová, zaujímavá detská zóna s dvoma prestrešenými podpornými pásmi a množstvom zážitkových zjazdoviek pre malých hostí strediska Hochkar. V stredisku sa obnovilo a zmodernizovalo množstvo gastronomických a ubytovacích zariadení, napríklad JUFA (investície vo výške 6,5 miliónov eur), Almgasthof a Joschis Sporthaus, ako aj Gastro im Ötschertreff a Eiben-Hütte v stredisku Ötscher.

 

Lyžiarske stredisko neďaleko Bratislavy: záruka dobrého snehu, zábavy a za výhodné ceny

Strediská Hochkar a Ötscher sú od Bratislavy vzdialené 240 a 220 km. Nové Freeride Zentrum a veľká detská zóna Kids-Landl oslovuje tak dobrodruhov, ako aj rodiny s malými deťmi. Podľa testu www.skigebiete-test.de spája “Lyžiarsky raj pre rodiny” prednosti malých a veľkých lyžiarskych stredísk. Rozmanité zjazdovky a moderné sedačkové lanovky podľa testu poskytujú zábavu „pre každého, od začiatočníkov, až po skúsených lyžiarov“. Pozitívne hodnotenie dostala navyše prehľadnosť v zmysle ústretovosti pre rodiny.

 

Podujatie Freeride World Qualifiers v stredisku Hochkar

Počas nasledujúcej sezóny sa bude región naďalej zveľaďovať v oblasti freeridu. Minulý rok preto začal profesionálny freerider a člen tímu Elan Team, atlét Matthias Mayr, s rozvojom freeridového centra v stredisku Hochkar. Centrum je vhodné aj pre všetkých tých, ktorí si chcú freeriding vyskúšať po prvý krát. V stredisku Hochkar si záujemcovia môžu zapožičať aj výbavu a absolvovať úvodné kurzy a rezervovať si sprievodcu. Vrcholom sezóny určite bude veľké freeridové podujatie v januári 2015. Od 23. do 25.1.2014 sa stredisko Hochkar stane miestom stretnutia pre domácu freeridovú scénu s množstvom diania a zábavy v rámci veľkého podujatia Freeride World Qualifier (séria freeride pretekov).

 

Vrtuľníkový shuttle – od jednoduchého letu až po luxusný víkend

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je bohatšie o ďalšiu atrakciu. Odteraz môžu hostia z Viedne, Dolného a Horného Rakúska cestovať priamo do lyžiarskeho strediska vrtuľníkom. Ponuka siaha od letu s permanentkou až po luxusný víkend na horách s nocľahom a alpským wellnessom. Ceny sa pohybujú od 443,50 eur za osobu až po 1.100 eur za osobu za luxusnú verziu. Heli-shuttle prevádzkuje spoločnosť Thomasa Edera Helikopter Tours Austria a na www.helikopter-tours-austria.at si môžete rezervovať rôzne balíky (hľadajte heslo „Hochkar“).

 

Výhodné sezónne karty SunnyCard a SunnyCard Plus: od 9 eur za deň!

Jedným z najatraktívnejších produktov je istotne SunnyCard. Okrem stredísk Hochkar a Ötscher platí táto karta počas celej sezóny v ôsmych najkrajších lyžiarskych strediskách v štyroch spolkových krajinách celého Rakúska. Ak si obaja rodičia kúpia kartu SunnyCard, jazdia ich deti do veku 15 rokov celú zimu zdarma. Karta SunnyCard stojí pre jedného dospelého v predpredaji do 31. októbra 359 eur (bežná cena 449 eur). Za 20 lyžiarskych dní (1 týždeň vianočné prázdniny, 1 týždeň semestrové prázdniny a 6 jednotlivých dní alebo 3 víkendy) je cena za deň pre štvorčlennú rodinu nasledovná: 718 eur : 20 = 35,9 : 4 = 8,975 eur za osobu. Karta SunnyCard platí vo všetkých lyžiarskych strediskách skupiny Schröcksnadel: Hochkar, Ötscher, Hinterstoder, Wurzeralm, Kasberg, Hochficht, Heiligenblut am Großglockner, Hochkössen. Viac informácií o karte SunnyCard nájdete na www.skisport.com

 

Novinkou tejto sezóny je karta SunnyCard Plus. Za príplatok 50 euro za dospelého (35 pre mládežníkov a 25 eur pre deti) si môžete kúpiť 3-dňovú permanentku navyše, ktorá platí v špičkových destináciách Savognin (CH) a na ľadovci Schnalstaler Gletscher (I).

Karta Snehuliak za 2 eurá

V strediskách Hochkar a Ötscher, ako aj vo všetkých strediskách skupiny Schröcksnadel je karta Snehuliak (Schneemannkarte) výhodným riešením pre rodičov s deťmi. V sprievode rodičov jazdia deti do 10 rokov (do roku narodenia 2005) s kartou Schneemannkarte za 2 eurá na deň. Tak ako aj v prípade bezplatnej karty SunnyCard pre deti, sa aj tu vyžaduje dôkaz o rodinnej príslušnosti.

 

O lyžiarskom stredisku Hochkar

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok vďaka nadmorskej výške a severnej polohe. Iba 240 km od Bratislavy prezentuje Hochkar 9 moderných vlekových zariadení, 19km zjazdoviek, park Senoner'park Hochkar a úžasnú krajinu s jedinečnou Dolnorakúskou panorámou. Hochkar sa považuje za kolísku svetových šampiónov Rakúska. Vyrastali tu hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel.www.hochkar.at

O lyžiarskom stredisku Ötscher

Lackenhof am Ötscher sa nachádza približne iba 220 km od Bratislavy a považuje sa za rozmanité lyžiarske stredisko pre rodiny. Pre najmenších hostí je tu Sunny Kids Park s čarovným kobercom, pre väčších snowpark pre freestylerov na lyžiach a snowboardoch. Vďaka 9 vlekovým zariadeniam a 19 kilometrom zjazdoviek všetkých stupňov obtiažností si každý lyžiar nájde vhodnú zjazdovku. V prapôvodných útulných Aprés-Ski chatách si hostia vychutnajú typické regionálne kulinárske špeciality a môžu tam nechať doznieť úžasný deň na lyžiach v príjemnej atmosfére. www.oetscher.at

 

Okrem stredísk Hochkar a Ötscher patria do skupiny Schröcksnadel aj hornorakúske lyžiarske strediská Hinterstoder, Wurzeralm, Hochficht a Kasberg, Hochkössen a aj Heiligenblut am Großglockner.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!