lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zatočte s formaldehydom v domácnosti

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 29.8.2014
späť
Späť

Poslať
 

Formaldehyd je najrozšírenejšia znečisťujúca látka v našich domácnostiach. Hoci je neviditeľná,  dokáže spôsobiť nemalé zdravotné problémy pri vdýchnutí, požití aj pri styku s pokožkou. Keďže sa s ním stretávame prakticky na každom kroku a predovšetkým v interiéri, v ktorom trávime až 85% času, môže doslova ohroziť naše zdravie. Ako sa mu brániť?

Najnovšou zbraňou v boji proti formaldehydu sú zdravé sadrokartónové dosky Activ’Air. Ako fungujú? Formaldehyd jednoducho pohltia, rozložia, zabránia jeho spätnému vylučovaniu a tento proces čistenia ovzdušia funguje až dlhých 50 rokov.

Prečo sa pred formaldehydom chrániť?

Formaldehyd a iné prchavé látky môžu vyvolať celý rad zdravotných problémov, ako napríklad bolesti hlavy, podráždenie očí, hrdla, zhoršenie alergií, astmy či ochabnutosť. Na kvalitu vnútorného ovzdušia sú pritom najcitlivejšie deti. Vdychujú viac vzduchu a tak sú vo väčšej miere vystavené škodlivým látkam, ktoré sú v ovzduší prítomné.

Zdroje formaldehydu

Formaldehyd sa vylučuje z veľkého množstva vecí, ktoré nás denne obklopujú. Prítomný je v lepidlách, lakoch, nábytku, v lepených podlahových krytinách, tapetách aj maliarskych farbách. Možno ho nájsť aj v bežných kozmetických prostriedkoch, ako sú šampóny či deodoranty, ale aj v textíliách s nekrčivou úpravou či hračkách pre deti. Okrem toho sa uvoľňuje aj pri každodenných činnostiach, ako sú varenie, žehlenie, upratovanie a vykurovanie.

Riešenie v podobe zdravých dosiek

Zdravé dosky sú vhodné predovšetkým do detských izieb, spální, kancelárií, zdravotníckych zariadení a škôlok, jednoducho všade tam, kde sa kladú vyššie nároky na kvalitu ovzdušia. Vďaka použitému bielemu kartónu sú ľahko rozpoznateľné od ostatných sadrokartónových dosiek a svoju jedinečnú schopnosť nestrácajú ani po bežnej povrchovej úprave (nátery, tapety, stierky).


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!