lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Aktívne počas leta

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 28.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Čo môžete skúsiť dnes, neodkladajte na staré kolená! Zabudnite na nezdravé jedlá, sedenie doma po práci, zažeňte nudu a vydajte sa za dobrodružstvom. Užívajte si plnými dúškami športové aktivity a udržiavajte sa fit po celý rok. Najmä počas leta sa zamerajte na budovanie svalovej hmoty. Nebudú vás trápiť bolesti kĺbov, chrbtice a zažijete kopec zábavy a relaxu s priateľmi alebo s rodinou. Výber športov je naozaj pestrý. Nájdite si ten svoj a pustite sa do boja s tukovými vankúšikmi.

Kráčajte...

Najprirodzenejším pohybom pre človeka je chôdza. Ľudia v každom veku by si mali nájsť svoju vzdialenosť, ktorú sú schopní prejsť vo vhodnej obuvi bez problémov. Hlavnou funkciou obuvi je opora a vhodné držanie celého chodidla, čiže odľahčenie chrbtice a zabezpečenie proti úrazu. Stačí sa denne prejsť minimálne pol hodinu až hodinu. Pravidelná a cielená chôdza zlepšuje obehový systém, spevňuje svalstvo a kostru celého organizmu, a ak je vykonávaná v prírode, zlepšuje aj stav pľúc a pokožky. V niektorých krajinách sa veľmi rozšírila tzv. severská chôdza s používaním trekingových palíc. Nielenže odľahčíte dolné končatiny, ale zapojíte aj viac svalových partií. Začnite najprv chodidlami, potom pridajte ruky a nakoniec správny pohyb trupom. Naozaj to stojí za to! Ten správny štýl si osvojíte veľmi rýchlo. Nie je prekvapením, že práve pešia turistika sa stala obľúbeným športom, príjemným relaxom a únikom od každodenných stresov v práci. Vyberte sa do hôr a užite si čistý horský vzduch a troška ponaťahujte kosti. Pre tých zdatnejších sú určené náročnejšie trasy turistických chodníčkov.

...alebo sa hrajte a plávajte

Ak nechcete za športom kráčať príliš ďaleko, športujte vo svojom okolí v dostupných podmienkach. Vyskúšajte tenis, badminton, softbal alebo squash. Zájdite na kurt alebo si vyskúšajte zahrať v telocvični alebo v hale. Vycibrite si svoj postreh, reakcie a kondíciu. Ak patríte k ľuďom, ktorí milujú dynamiku, rýchlosť, presnosť a akciu, sú tieto športy pre vás ako stvorené. Chopte sa rakety a preneste sa do sveta najrýchlejších športov. Počas jedinej hry nabeháte aj niekoľko kilometrov. Ak sa chcete zabaviť s partiou kamarátov, vyberte si basketbal, volejbal alebo futbal. Pri loptových hrách si vybijete nadbytočnú energiu a zrelaxujete. Ak túžite nájsť šport, ktorý je šetrný ku kĺbom a udržíte si ho počas celého roka, vrhnite sa na plávanie. Plávanie je ideálna aktivita, pri ktorej získate vytrvalosť a celkovú kondíciu. Zabezpečuje komplexný rozvoj celého tela. Pri plávaní je telo v horizontálnej polohe a pravidelné vytáčanie do strán rovnomerne rozvíja pravú aj ľavú časť. Telo je nadnášané a kĺby netrpia. Precvičujete si nielen veľké svalové skupiny, ale aj drobné svaly, o ktorých ani netušíte. Každá aktivita sa počíta. Tak si vyberte šport, ktorý ulahodí vášmu telu aj mysli.

Stavte na zdravé menu

Atraktívna postava nie je len o športe, ale aj o tom, čo jete. Zamerajte sa na zdravé potraviny a konzumujte viac zeleniny, ovocia a dožičte si veľa vitamínov a minerálov. Nezabúdajte ani na ryby, ktoré doplnia do organizmu obsah omega 3-nenasýtených mastných kyselín a vitamín D. Podporiť svoje úsilie môžete aj pridaním výživového doplnku Colafit s vitamínom C a vychutnať si tak zmenu vo svojom živote naplno. Kolagén by si mal človek počas života neustále dopĺňať. Príjemné užívanie v podobe jednej kolagénovej kocôčky 99,9% čistoty denne je najväčším benefitom výživového doplnku. Samotné ľudské telo má v sebe kolagén ako prirodzenú súčasť kĺbovej chrupavky, väzivových tkanív, kĺbových puzdier, kostí, kože, zubov a nechtov. Výživový doplnok je navyše obohatený aj o vitamín C. Ten prispieva k správnej funkcii kolagénu, ale aj k správnej funkcii kostí, chrupaviek, pokožky, zubov aj ďasien. Kolagén v kocôčke sa zase postará o posilnenie stavby nechtov, vlasov a pokožky. Určený je na kĺby, ktoré chráni a vyživuje.

 


Viac na www.dacomslovakia.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!