lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Bolesť a horúčka

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 30.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Pri akej bolesti je treba užiť liek a akú vysokú horúčku je potrebné zraziť? V prípade bolesti je to individuálne. Bežne dostupné voľnopredajné lieky sú schopné pomôcť pri slabej až stredne silnej bolesti. Užívanie liekov proti bolesti je individuálne, no vždy je potrebné dodržať odporúčané dávkovanie a dobu liečby.

 

V prípade horúčky je to jednoduchšie. Za horúčku sa považujú až teploty nad 38 °C. Horúčka by sa mala liečiť pri teplotě nad 38,5 °C a je bezpodmienečne potrebné ju znížiť od 40 °C. Horúčka ako taká zvyčajne škodlivá nie je, môže byť len sprievodným príznakom infekcie a známkou, že telo s ňou bojuje. Niektorí lekári tvrdia, že vlastne aj vďaka nej telo bojuje s infekciou.

 

Ak je potrebné horúčku zraziť, existuje viacero spôsobov. Medzi účinné postupy, ako znížiť teplotu v domácom prostredí, patria aj studené obklady a zábaly, ako aj vlažná sprcha. Najmä sa odporúča trenie vlažnou špongiou. Vypotenie pod ťažkou perinou sa neodporúča, práve naopak, je potrebné zabezpečiť odvod tepla. Dôležitý je pitný režim, najmä bylinné čaje, ovocné a zeleninové šťavy alebo čistá a minerálna voda.

 

Ďalšou možnosťou je siahnuť do lekárničky po osvedčenom liečive. Na zníženie horúčky a zvládnutie bolesti sa hodí Paralen 500, ktorý je na trhu už desaťročia.

 

Paralen 500 je liek na vnútorné použitie. Obsahuje paracetamol. Pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľov a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

 

 

SK.PAC.14.04.01


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!