lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Americký steak, Kung Pao a volské oko na jednom grile

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 1.7.2011
späť
Späť

Poslať
 

Popredný výrobca grilov Weber-Stephen predstavuje novinku, gril na drevené uhlie  One-Touch ® Premium Gourmet. Zvláštnosťou tohto grilu je dvojdielny rošt s tromi vymeniteľnými vnútornými nadstavcami. Vďaka  nemu pripravíte pravý americký steak, ázijské špeciality či omeletu. Systém sa nazýva Gourmet BBQ  jeho súčasťou sú aj nadstavce na panvicu, panvicu wok a inovatívny nadstavec sear grate, ktorý vytvorí steak s mriežkovaným vzorom a typickou arómou. Nebuďte v letných mesiacoch zavretí v kuchyni. So systémom Weber® Gourmet BBQ Sear Grate pripravíte celé menu na záhrade či terase.

 

Weber-Stephen opäť posúva doterajšie možnosti grilovania. Gril One-Touch® Premium Gourmet je obohatený o systém Gourmet BBQ. Ide o dvojdielny grilovací rošt s tromi vymeniteľnými vnútornými nadstavcami – sear grate, liatinová  panvica a panvica wok.

 

Sear Grate

Na prípravu pravých amerických steakov s typickou arómou, hnedou kôrkou a mriežkovaným vzorom je najvhodnejší nadstavec z liatiny sear grata. Vďaka väčšiemu povrchu liatinového grilovacieho roštu v tvare mriežky sa pri opekaní uvoľňuje viac vôní, ako pri bežnom grilovacom rošte. Ich mriežky sú totiž umiestnené len v jednom smere. Inovatívny sear grata vykúzli na grilovaných pokrmoch požadovaný diamantový vzor oveľa rýchlejšie, pretože mäso nie je potrebné otáčať ako v prípade tradičného grilovacieho roštu. Po krátkej dobe grilovania sa mäso otočí len raz, pritom zostane krásne šťavnaté a jemné.

 

Liatinová panvica a wok

SEARING - zaraďte do svojho kulinárskeho slovníka

Anglické slovo "to sear" znamená "prudko opiecť". Pri tejto metóde grilovania sa povrch mäsa vystaví na krátky okamih priamemu styku s veľmi horúcim kovom. Na grilovaných pokrmoch sa pri vysokej teplote vytvorí tmavo hnedá, chrumkavá kôrka a vznikne typický mriežkovaný povrch. Po "searing-u", čiže prudkom opečení, sa grilované potraviny šetrne dogrilujú pri nižšej teplote na požadovaný stupeň prepečenia. Táto metóda je obzvlášť rozšírená v Amerike. Dodáva grilovaným jedlám tú pravú arómu a vďaka mriežkovanému vzoru aj lákavý vzhľad.

 

Na liatinovej panvici možno ľahko upraviť všetky pokrmy bežne pripravované na panvici. Hodí sa na prípravu opekaných zemiakov, volského oka alebo omelety. Vďaka panvici wok môžete na grile pripravovať ázijské pochúťky, ale aj guláš, omáčky či husté polievky.

 

Ďalšie výhody grilu Weber ®

1.       Zatiaľ čo sa v strede grilu na nadstavci Sear grata griluje steak, na kraji grilovacieho roštu možno zároveň pripravovať prílohy.

2.        Vysoko kvalitné nadstavce systému zaručujú tak flexibilné a praktické využitie, ako aj cirkuláciu horúceho vzduchu a odolnosť proti vysokým teplotám pri príprave pokrmov.

3.       Gril stačí briketami naplniť len raz. Prikladať už nie je potrebné vďaka nadstavcom, ktoré sa podľa potreby menia.

4.        Inovatívny systém Gourmet BBQ je vhodný pre všetky grily na drevené uhlie s priemerom 57 cm.

5.       Systém možno používať jednotlivo s možnosťou kombinácie alebo ako sadu. Ak nechcete použiť žiadny špeciálny liatinový nadstavec, jednoducho do grilu vložíte obyčajný nadstavec grilovacieho roštu.

6.       Vďaka smaltovému náteru sa všetky tri diely príslušenstvo systému Gourmet BBQ veľmi ľahko čistia.


Diskusia k článku:

SEARING - zaraďte do svojho kulinárskeho slovníka: no hovno nezaradime, my vieme co je prudke opekanie a osierat si jedlo nemusime okrem toho to sedlacke grilovanie je uz tusim choroba
Neregistrovaný - braw, 1.7.2011 17:56
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!