lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
V.A.C.® Therapy™, neinvazívny a dynamický systém, ktorý urýchľuje hojenie rán, sa etabluje na slovenskom trhu

  Spracoval(a) : Zuzana Krenyitzká
Dátum : 8.8.2007
späť
Späť

Poslať
 

Za ostatné roky je možné v Slovenskej republike sledovať pokrok v oblasti hojenia rán. Stále viac sa oproti tradičnému postupu presadzuje tzv. vlhké hojenie rán a moderné, dynamické hojenie rán pôsobením podtlaku. Je to ďalší stupeň v efektívnom hojení akútnych, traumatických a chronických rán. Efektívnu technológiu V.A.C.® Therapy™ HARTMANN-RICO priniesol ako výhradný dodávateľ v septembri minulého roka. V.A.C.® Therapy™ je jedinečný systém, terapia, ktorá vďaka pôsobeniu podtlaku na ranu urýchľuje jej hojenie a obmedzuje vznik infekcie. Rany sa oveľa lepšie a rýchlejšie hoja a náklady na liečbu a utrpenie pacienta klesajú. I keď prvotné náklady sú o niečo vyššie, celkové náklady na terapiu sú nižšie práve vďaka kratšiemu času liečby.

„Hojenie rán je v medicíne často skloňovaným problémom. Aj čísla hovoria jasne - po každej operácii môže v  5 – 20 % vzniknúť porucha hojenia operačnej rany, v 2 – 5 % ide o závažnejšie infekcie. 37 % chronických rán sa nezlepší ani s použitím prostriedkov vlhkého hojenia a z 24 % akútnych rán sa stane rana chronická. Práve v tejto oblasti je výborným pomocníkom súčasnej medicíny V.A.C. terapia, ktorá pomáha neinvazívnym spôsobom liečiť chronické, akútne, subakútne a traumatické rany v nemocniciach, ale aj v domácom ošetrení. Podtlaková V.A.C. terapia umožňuje efektívne hojenie a zatváranie rán čo má dopad na kvalitu života pacienta, ale aj na zníženie celkových nákladov na terapiu,“ hovorí MUDr. Theodoz Molčányi, CSc., zástupca prednostu kliniky úrazovej chirurgie FN L. Pasteura v Košiciach.

„Slovenské nemocnice majú možnosť využiť formu prenájmu alebo zapožičania prístrojov V.A.C.® Therapy™ a môžu si zakúpiť potrebné príslušenstvo. Technológia je vhodná na liečenie rán v chirurgii, traumatológii, v plastickej a cievnej chirurgii, ortopédii, v kardio chirurgii, ako aj pri akútnych a traumatických ranách. Na Slovensku sme doteraz zapožičali 22 prístrojov. Sme presvedčení, že tento počet sa bude z roka na rok zvyšovať. Ide o metódu liečenia, ktorá výrazne zvyšuje kvalitu života pacienta a efektivitu práce lekárskeho personálu. V neposlednej miere znižuje aj náklady nemocníc na liečenie chronických rán práve skrátením času potrebného na vyliečenie rany,“ hovorí Stanislav Jančík, marketingový riaditeľ Hartmann-Rico.

Prístroje V.A.C.® Therapy™  sú momentálne umiestnené v 10 nemocniciach. Prístroje sú umiestnené vo  Fakultnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach, v nemocnici Košice – Šaca, v Ružinovskej FNsP v Bratislave, v NsP Kežmarok, v NsP Prešov, v Národnom endokrinologickom ústave v Ľubochni, v NsP v Galante, vo FNsP v Nitre, v NsP v Žiline, v nemocnici v Považskej Bystrici a v NsP v Čadci.

Zákazník môže využívať prístroj V.A.C.® Therapy™ na základe zmluvy o prenájme alebo zapožičaní. Platí nájom za prístroj a príslušenstvo si kupuje za platné ceny. 

V Českej republike bola V.A.C.® Therapy™ uvedená na trh v rovnakom termíne ako na Slovensko, teda v septembri 2006 a momentálne sa používa na 22 miestach. Od začiatku tohto roku bolo liečených približne 70 pacientov. V Rakúsku a v Nemecku bola V.A.C.® Therapy™ uvedená na trh v roku 1995. Za rok je v Rakúsku liečených touto terapiou približne 15.000 pacientov a v Nemecku asi 90.000 pacientov. V USA odkiaľ táto revolučná metóda liečenia rán pochádza sa ročne lieči touto terapiou približne 1 000 000 pacientov.

 


Diskusia k článku:

je to super, len ako prinutime nemocnice, aby si zakupili taky drahy pristroj, ktory naozaj nepatri do standartneho vybavenia nemocnice v case ked sa spori na kazdej tabletke. Toto je skor pre sukromne nemocnice a to je uz na danej firme aby mala obchodnych zastupcov a ziskavala klientov. Ale dik za info.
Neregistrovaný - toro, 8.8.2007 06:52
V.A.C.Therapia je výborná, ale stačí liečiť 70 pacientov? SSOOR - Slovenská spoločnosť pre ošetrovanie otvorených rán má v svojom programe pomôcť trpiacim s ťažko sa hojacimi otvorenými ranami bez ohľadu, či mašiny V.A.C Slovensko môže nakúpiť, alebo nie, či ich má a či nie. SSOOR naplní svoje motto : Hipokrates povedal: „Hojenie je otázkou času, ale je tiež niekedy vecou možnosti...“ SSOOR túto možnosť má a ju ponúka. Kto má záujem a chce vedieť o SSOOR viac, chce nás podporiť - odborne, morálne a akokoľvek, môže sa prihlásiť na adrese: SLOVENSKÁ SPOLOČNOSŤ PRE OŠETROVANIE OTVORENÝCH RÁN Heyrovského 6, 841 03 Bratislava IČO: 42131201 Ďakujeme
Neregistrovaný - Jozefa Košková, 22.3.2008 10:41, koskova.j(`na`)zmail.sk
That's going to make tihngs a lot easier from here on out.
Neregistrovaný - UFgVZiBLeHnMvAVAzGC, 23.9.2011 20:16, iredoval(`na`)usc.es
Hello, does anyone have any suggestions about the easiest method to get their infant to sleep? I have read quite a few pages with ideas but I am still finding it very hard. Thanks
Neregistrovaný - TinHinzo, 29.1.2014 15:43, tim.hinze52(`na`)gmail.com
Ma niekto skusenosti s VAC Therapiou ze vyliecila Bercov vred? Dakujem za informaciu.
Neregistrovaný - Tina, 25.7.2014 15:52, martina11baouche(`na`)hotmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!