lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Moderná hormonálna antikoncepcia „na telo“

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 14.2.2006
späť
Späť

Poslať
 

Prvá antikoncepčná náplasť – skutočná revolučná novinka, bola na americký trh uvedená v roku 2002. Jedna z najvýhodnejších metód antikoncepcie spĺňa kritériá aj tých najnáročnejších spotrebiteliek  – spoľahlivosť,  pohodlnosť a jednoduchosť použitia. V časopise TIME bola vyhlásená za „super objav“ roku 2002 a získala prestížne ocenenie "The Coolest inventions of the year 2002". Na slovenskom trhu je dostupná od roku 2004. 

Dnes je antikoncepcia bežnou súčasťou každej modernej ženy, ktorá sa rozhodla chrániť pred neželaným otehotnením. Nie každej však vyhovuje vo forme tabletiek. Antikoncepčná náplasť je rovnako účinná ako doterajšia tabletková antikoncepcia. Aplikuje sa jednoducho, raz týždenne v priebehu troch týždňov, čím sa minimalizuje riziko zabudnutia, a tým sa zvyšuje aj jej spoľahlivosť. Veľkou výhodou pri transdermálnej aplikácii je, že hormóny z náplasti sa do tela uvoľňujú cez kožu priamo do krvného obehu, čím  obchádzajú tráviaci trakt a nepodliehajú prvotnému odbúravaniu v pečeni (first-pass efekt) ako pri tabletkách. Skutočnosť, že účinné látky obchádzajú tráviace ústrojenstvo, môže byť výhodná aj v situáciách, keď je podávanie ústami vylúčené, alebo narušené (zvracanie, preháňanie a pod.). Proces vstrebávania množstva hormónov do organizmu je presne riadený a hladina hormónov je tak vyrovnaná.  

Antikoncepčná náplasť je malý štvorček telovej farby, ktorý sa aplikuje na čistú, suchú pokožku brucha, zadku, hornú časť chrbta alebo vonkajšej hornej časti paže. Náplasť je dostatočne tenká, aby sa dala nosiť diskrétne pod oblečením a užívateľka sa cítila v pohode počas celého týždňa. S antikoncepčnou náplasťou sa užívateľky  nemusia obmedzovať ani v športe. Návšteva plavárne či fitnes centra nie je problém a obavy z odlepovania sú zbytočné. Materiál, z ktorého je náplasť vyrobená, bol dlhodobo testovaný a vyvíjaný tak, aby bol pre spotrebiteľky úplne bezproblémový.

Budúcnosť patrí liekom „na telo“

Vo svete letia náplasti, Slovensko ich však stále považuje za novinku. Náplasti sa stali revolučnou metódou liečenia, sú šetrnejšie k organizmu a majú menej nežiadúcich účinkov.

Už starí Egypťania vedeli, že koža je schopná efektívne prijímať liečivé látky, a na bolestivé miesta používali rôzne hojivé masti. Transdermálna aplikácia liečiv (z latinského trans dermis = cez kožu) je v súčasnosti rýchlo sa rozvíjajúcim odvetvím. Vo svete sa už dávnejšie používajú náplasťové metódy liečenia, my ich však stále považujeme za novinku. Lieky aplikované priamo na telo sa však stávajú aj u nás čoraz populárnejšími. Určite je to oprávnené – sú šetrnejšie a majú menej nežiadúcich účinkov. Účinná látka sa dostáva do tela priesakom cez kožu, neprechádza tráviacim traktom a presné denné dávky sa vstrebávajú priamo do krvi. To je dôvod, prečo nie je zaťažovaný žalúdok.

Náplasti sa používajú najmä v situáciách, keď je potrebné udržiavať v tele stabilnú hladinu liečiva, najčastejšie však pri liečbe chronických bolestí. Pacienti s týmito bolesťami potrebujú minimálne jednu tabletku za 12 hodín. Lieková náplasť dokáže tlmiť bolesť až tri dni a liečba tak menej narúša pacientov denný režim. Veľa pacientov uvádza, že vďaka dennému dávkovaniu menej myslia na svoju chorobu, čo prispieva k ich psychickej pohode. Vždy záleží od rozhodnutia lekára, či je pre pacienta vhodná.
Náplasť sa už bežne používa vo viacerých oblastiach liečby – napr. pri tlmení silnej chronickej alebo lokálnej bolesti, kinetóz, na odvykanie od fajčenia, na hormonálnu substitučnú liečbu žien po menopauze, na liečenie hypertenzie, angíny pectoris, ako aj na prevenciu počatia hormonálnou antikoncepciou či chudnutie. Náplasti proti bolesti sa predpisujú najčastejšie pacientom s nádorovou bolesťou a bolesťou chrbta či kĺbov.
Aj napriek tomu, že formou náplastí nemožno podávať všetky lieky, nová podoba liečby, ktorá je šetrná k ľudskému organizmu, je veľkou nádejou pre budúcnosť. Vývoj pokračuje veľmi rýchlo dopredu. Okrem použitia v existujúcich oblastiach by sme mohli v podobe náplastí využívať ďalšie nové lieky na liečbu chorôb srdca a ciev, Parkinsonovej a Alzheimerovej choroby, depresií, migrén, rôznych sexuálnych porúch a ďalších foriem bolestí.

Príklady liečenia náplasťovou metódou:

Stredná a silná chronická bolesť
Utišuje ju náplasť. Účinná látka sa z nej postupne uvoľňuje cez jemnú priepustnú membránu do vrchných vrstiev kože. Tu ju prevezmú drobné krvné cievy, a tak sa krvným riečiskom dostáva až do mozgu, kde pôsobí. Po troch dňoch od nalepenia sa účinná látka spotrebuje a náplasť treba vymeniť za novú. 

Cestovná nevoľnosť
Postihuje každého desiateho človeka. Náplasť s účinnou látkou skopolamín, ktorá sa rovnomerne uvoľňuje počas celej cesty, tlmí príznaky nevoľnosti.

Menopauza
U žien po štyridsiatke dochádza k obmedzeniu tvorby hormónov. Náplasť nahrádza nedostatok vlastného estrogénu a obmedzuje problémy v období menopauzy – návaly potenia a i. Vymieňa sa raz za tri alebo štyri dni.

Problémy so srdcom
Náplasť s nitroglycerínom pôsobí preventívne proti srdcovým problémom tak, že rozširuje cievy.

Odvykanie od fajčenia
16-hodinová náplasť pôsobí proti závislosti od nikotínu. Existujú rôzne silné náplasti.

Miestne znecitlivenie
Tzv. „nalepovacia mininarkóza“ je vhodná pre ľudí, ktorí majú strach z injekcií. Nalepí sa pred vpichom injekcie.

Antikoncepcia
Z náplasti sa cez kožu uvoľňujú do tela hormóny, ktoré zabraňujú ovulácii a otehotneniu. V priebehu troch týždňov sa aplikuje vždy jedna náplasť na sedem dní. Po použití troch náplastí nasleduje týždenná prestávka, počas ktorej sa dostaví menštruácia. Na zníženie bolesti hlavy, ktoré pri týždennej prestávke spôsobuje znížená hladina estrogénu, možno po porade s lekárom používať náplasť aj kontinuálne.

Pri mnohých liekoch sa v súčasnosti  pripravuje transdermálna aplikácia, ktorá je v štádiu klinických skúšok. Účinnosť náplastí je porovnateľná s tabletkami alebo tobolkami. Účinná látka v náplasti musí najskôr preniknúť do organizmu ľudskou kožou, zvyčajne cez stredne priechodnú pokožku na pažiach, chrbte alebo bruchu. Koža sa skladá z vrchnej zrohovatenej vrstvy, ktorá bráni prenikaniu hydrofilných látok, a vitálnych vrstiev, ktoré zabraňujú prenikaniu lipofilných látok a môžu čiastočne viazať či metabolizovať liečivá. Pri konštrukcii náplasti treba preto zobrať do úvahy kožu ako prirodzenú bariéru.

Podstatnou vlastnosťou aplikácie liečiv náplasťami je to, že odovzdávajú presné dávky liekov za definovanú časovú jednotku. Jednoducho povedané, je nutné, aby náplasť „vypúšťala“ do organizmu presné množstvo účinnej látky, a to postupne počas jedného dňa či týždňa. Výhodami aplikácie liekov prostredníctvom náplastí sú hlavne šetrnosť voči organizmu,  vyrovnaná hladina účinnej látky v organizme a komfort užívania. Aj napriek všetkým výhodám však túto možnosť podávania liečiv vníma lekárska aj laická verejnosť na Slovensku stále skôr ako novinku. Často sa spája s nejasnosťami, ktoré sa týkajú napríklad možnosti dávkovania, s nedôverou k mechanizmu vstrebávania či strachu z odlepenia. Náplasťová metóda liečenia má však pred sebou obrovskú budúcnosť. Podľa kvalifikovaných prognóz sa má v celosvetovom meradle zvýšiť obrat transdermálnych liečiv z 8 mld. dolárov v roku 2002 na 16,3 mld. dolárov v roku 2007, čo znamená výrazný nárast  v porovnaní s ostatnými liekovými formami.

Čo vás zaujíma a neopýtali ste sa?
Ako sa odlišuje antikoncepčná náplasť od antikoncepčných tabletiek?
Antikoncepčná náplasť má:
Podobné účinné látky  (hormóny).
Rovnaký mechanizmus účinku.
Rovnako vynikajúcu spoľahlivosť.
Jedinečný spôsob aplikácie.
Vymieňa sa len raz týždenne – je pohodlnejšia.

Aké sú výhody nižšej frekvencie aplikácie?

Komfort užívateľky
Všeobecne sa pri nižšej frekvencii aplikácie zvyšuje pravdepodobnosť správneho (pravidelného) užívania. Zabudnutie užitia pravidelnej dávky antikoncepcie často vedie k zlyhaniu a nechcenému otehotneniu. Podľa prieskumov realizovaných na Slovensku ženy vysoko oceňujú práve zníženie tohto rizika pri aplikácií jeden krát za 7 dní. Veď si úprimne priznajme, koľkokrát sa nám stalo, že sme zabudli užiť tabletku.

Ako sa používa antikoncepčná náplasť?
Antikoncepčná náplasť sa používa v 28-dňovom cykle a vymieňa sa vždy v rovnaký deň počas pravidelného trojtýždňového cyklu, po dobu 21 dní. Náplasť sa nemá používať počas štvrtého týždňa. Menštruačný cyklus by mal začať v týždni „bez  náplasti“. Ďalšia nová náplasť sa má aplikovať v rovnakom dni v každom týždni, tzv. „deň výmeny náplasti“. Napríklad, ak si aplikujete prvú náplasť v pondelok, všetky ďalšie náplasti by ste si mali aplikovať v pondelok. Po štyroch týždňoch by sa mal začať nový cyklus s aplikáciou novej náplasti v rovnaký deň.

Môžem si náplasť pomaľovať alebo z nej odstrihnúť?
Jednoznačne nie. Aby ste si boli istý spoľahlivosťou antikoncepčnej náplasti, v žiadnom prípade by ste na ňu nemali písať, ani ju nijako znehodnotiť. Zmena náplasti by mohla byť sprevádzaná nežiadúcimi účinkami, čo môže spôsobiť aj väčšie riziko otehotnenia.

Aké sú špecifické vlastnosti transdermálnej aplikácie?
Obsahuje dva druhy hormónov, norelgestromín a etinylestradiol, ktoré sa počas 24 hodín kontinuálne uvoľňujú z náplasti priamo do krvného obehu. Účinná látka sa dostáva do tela kožou, neprechádza tráviacim traktom, a preto nezaťažuje žalúdok.  First-pass efekt znamená, že pri aplikácii hormónov cez kožu sa tieto dostávajú priamo do krvného obehu, v ktorom cirkulujú a do pečene sa dostávajú postupne. Pri užívaní tabletiek sa pri  vstrebávaní hormónov z tráviaceho systému dostáva celá dávka obsiahnutá v tablete bezprostredne do pečene, ktorá ju musí „spracovať naraz“. Antikoncepčná náplasť vlastne obchádza tráviaci trakt a presné denné dávky sa vstrebávajú priamo do krvi.

Prečo je anikoncepčná náplasť cenovo náročnejšia ako tabletky?
Vo všeobecnosti ide o relatívne novú a veľmi pokrokovú metódu liečenia prostredníctvom transdermálneho vstrebávania sa (vstrebávanie sa cez kožu). Je to metóda antikoncepcie, na výskum a vývoj ktorej boli venované nemalé finančné prostriedky. Toto sa čiastočne odráža aj v cene. Cenové parametre však jednoznačne odrážajú kvalitu a mnohé prínosy a výhody tejto metódy liečenia (menšia frekvencia aplikácie, spoľahlivosť, šetrnosť voči organizmu).

Aké je zloženie z antikoncepčnej náplasti?
Antikoncepčná náplasť sa skladá z 3 vrstiev:
1. vrstva: BACKING – vonkajšia, krycia vrstva (béžovej farby)
 
2. vrstva: DRUG/ADHESIVE – adhezívna (lepiaca) vrstva obsahujúca samotné hormóny
 
3. vrstva: RELEASE LINER – priehľadná lesklá ochranná fólia – odstraňuje sa pred aplikáciou náplasti

Nebudem mať počas nosenia náplasti problémy s jej odlepovaním sa?
Pri bežnom nosení nie. Materiál, z ktorého je náplasť vyrobená, bol dlhodobo testovaný a vyvíjaný tak, aby bol užívateľsky bezproblémový a odolný voči vode a odlepeniu. Môžete sa pokojne sprchovať aj kúpať bez obáv z poškodenia náplasti. V ojedinelých prípadoch sa však môže stať, že dôjde k čiastočnému alebo celkovému odlepeniu náplasti alebo jej narušeniu.  

Na ktoré miesto na tele je najvhodnejšie nalepiť si náplasť?
Náplasť nalepujte vždy na čistú, suchú a neochlpenú pokožku zadku, brucha, vonkajšej hornej časti paže alebo na hornú časť chrbta, t. j. na miesta, kde je vylúčené trenie s tesným odevom. Náplasť nikdy nelepte na prsia alebo do ich blízkosti. Podľa realizovaných prieskumov si ženy najčastejšie náplasť nalepujú na zadok alebo podbruško. Náplasť nie je vhodné aplikovať na miesto, ktoré je začervenalé alebo podráždené. Na zabezpečenie efektívnosti náplasti je dôležité aplikovať ju na miesto, na ktorom nie je použitý make-up, krém alebo púder. Antikoncepčná náplasť je hladká, telovej farby s rozmermi 4,5 cm x 4,5 cm. Je dostatočne tenká, aby sa dala diskrétne nosiť pod oblečením.  

 Môžem náplasť pri výmene aplikovať aj na iné miesto na tele?
Áno. Nová náplasť môže byť aplikovaná na jedno zo štyroch uvedených miest na tele: na zadku, bruchu, hornej časti chrbta alebo na  vonkajšej strane paže.

Od kedy je antikoncepčná náplasť k dispozícii?
V roku 2002 bola na trh v USA uvedená prvá antikoncepčná náplasť, ktorá predstavuje na poli hormonálnej antikoncepcie skutočnú revolučnú novinku. Je to jedna z najnovších metód antikoncepcie, ktorá spĺňa aj tie najnáročnejšie kritériá samotných užívateliek – účinnosť, pohodlnosť a jednoduchosť použitia. Na slovenskom trhu je antikoncepčná náplasť od roku 2004. Informácie o antikoncepčnej náplasti môžete získať na www.raztyzdenne.sk od 1. marca 2006 alebo u svojho gynekológa.

Viete, že na Slovensku:
· až 75 % gynekológov pozitívne vníma hormonálnu antikoncepčnú náplasť ako správny smer vývoja antikoncepcie
· až 71 % žien by chcelo vyskúšalo hormonálnu antikoncepčnú náplasť
· až ľ žien sú potenciálne užívateľky antikoncepčnej náplasti
· 1/3 času venuje gynekológ antikoncepčnej problematike
· až 90 % informácií získavajú pacientky priamo od lekára
· v 85 % informuje lekár o nových metódach, ak má pacientka problém so súčasnou antikoncepciou

Prečo sme v pohode s antikoncepčnou náplasťou?

- pre jej spoľahlivosť
- pre jej pohodlnú aplikáciu (len raz do týždňa)
- pre jej stálu hladinu hormónov a rovnomerné uvoľňovanie účinných látok cez kožu
- pre jej unikátnu aplikačnú formu

Pretože je to antikoncepčná metóda budúcnosti!

Z ohlasov užívateliek:
Používam antikoncepčnú náplasť už viac ako rok – je super, žiadne nezvyčajné príznaky. Zo začiatku som pociťovala trochu bolesť a problémy s menštruáciou, ale už v 2. cykle (t.j. 2. mesiac) používania sa všetko upravilo a odvtedy to ide pravidelne bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov. Mám 21 rokov, stáleho partnera, pravidelný sex a skvelú antikoncepciu, pri ktorej sa nemusím stresovať z otehotnenia. Vrelo odporúčam antikoncepčnú náplasť.


Diskusia k článku:

A kolko stoja take naplaste?
Neregistrovaný - Murka, 14.2.2006 11:30, nutina(`na`)azet.sk
da sa zohnat len na predpis?
Neregistrovaný - tt, 14.2.2006 11:31
Ja tiež používam tieto náplaste už vyše roka a som spokojna. Cena sa pohybuje okolo 1300.- na 3 mesiace a je len na predpis
Neregistrovaný - , 14.2.2006 11:49
Zaujal ma clanok...ja uzivam Jeanine(tiez je dost draha-vyse 1000/3mes.)a uz druhy mesiac som nedostala v 4tyzdni menzes(tehotna nie som), gynekologicka tvrdi, ze pri tomto druhu AKC je to normalne, ale mne sa to nezda...podla mna normalne je, ked ma zena raz za mesiac menstruaciu. Mam miernu nadvahu a ant.so znizenym poctom hormonov by asi nebola 100%ista,uz som raz taku skusala, ale nerobila mi dobre (Laurina),tak by som rada vedela, ci ma naplaste ochrania pred nezelanym tehotenstvom.
Neregistrovaný - ivett, 15.2.2006 09:18, ivettus(`na`)zoznam.sk
Ja tiez pouzivam uz rok a pol tieto naplaste a som velmi spokojna nemusim kazdy den mysliet na to aby som uzila tabletku.Naplaste su sice drahsie ako tabletky ale su zase pohodlnejsie.Ja som nemala ziadne problemy a velmi rychlo som si zvykla teraz si uz ani neviem predstavit ze by som kazdy den jedla tabletky.Nemala som ani problemy s tym ze by sa mi naplast odlepovala a to ked som chodila cele leto plavat.Vrelo odporucam.
Neregistrovaný - Michaela, 20.2.2006 14:12
Moja svokra ich začala používať v klimaktériu a zomrela na rakovinu.
Neregistrovaný - , 22.2.2006 20:10
a co negativne nasledky vplyvom umeleho dodavania hormonov? Vedecke studia potvrdzuju negativny vplyv hormonalnej antikoncepcie na organizmus zeny. Zavrieme pred tym svoje oci? Predpisal by takyto prostriedok svojej dcere?
Neregistrovaný - peter, 24.2.2006 11:22
Použivam antikoncepčnu naplasť Evra od 25.11.2005.Mesiac som špinila,vraj je to normalne vzhľadom na to,že sa telo prispôsobuje.Po mesiaci špinenie úplne prestalo.Nemám nijaké zdravatne problemy.Menstruacia sa dostavi pravidelne.Naplaste su len na lekarky predpis a stoja 1299,-Sk na 3 mesiace. Naplasť mi pekne drží,neodlepuje sa /odporučam pomoc partnera/. Som spokojná a vrelo odporúčam. Pre lepšie info pozrite stranku www.evrina.sk
Neregistrovaný - Barbie, 27.2.2006 12:36, barbinagl(`na`)cenrum.sk
Baby aku mate skusenost s tymi naplastami? Ja ich uzivam od leta, zatial sa mi pacia, ale ked si dam dole naplast, mam to cele cervene, zeby alergicka reakcia?
Neregistrovaný - muska, 27.2.2006 12:47
Je to tak,alergicka reakcia. S tym moc nenarobiš. Ja to mám tiež chvíľu červené po odlepení,ale to mi v priebehu 10 minút zmizne.
Neregistrovaný - Barbie, 1.3.2006 18:37
ja som to uzivala a uz nikdy viac aktivne sportujem a uz po prvom treningu sa mi odlepila a kedze po uvolneni treba nalepit novu je to trocha nerealne lepit novu kazdy den.
Neregistrovaný - gaba, 14.3.2006 22:17
Uvažujem o antikon. náplasti. Ide leto, ako je to s opaľovaním na slnku a opaľovaním v soláriu. Neznižuje účinok náplaste popaľovanie v soláriu? A či preniknú solárne lúče cez náplasť a opália ma alebo mi ostane biely štvorček? Ďakujem
Neregistrovaný - slavka, 11.4.2006 21:21, slavca(`na`)centrum.sk
Robia sa pečeňové testy na tento typ antikoncepcie a aké ma účinky na pleť, vlasy ...?
Neregistrovaný - gabena, 11.4.2006 21:26, slauca(`na`)orangemail.sk
gynekologicka mi vylucila tabletky koli peceni..mozem uzivat teda naplast prosim poradte mi...
Neregistrovaný - Lila, 21.8.2006 14:36, lindad(`na`)centrum.sk
zaujimalo by ma v akych cenovych relaciach sa pohybuje tato forma antikoncepcie?
Neregistrovaný - Diana, 5.9.2006 14:05
Dobrý deň, 7 mesiacov som užívala antikoncepčné tabletky Mercilon. Na lícach a nose sa mi objavili veľké hnedé škvrny, ktoré na slnku ešte stmavli. S inými tabletkami pred dvoma rokmi to bolo to isté (len tie som našťastie užívala len 2 mesiace). Zaujímalo by ma, či sa tento nežiaduci účinok vyskytuje aj pri náplasťach..
Neregistrovaný - anna, 26.9.2006 19:22, annabarillova(`na`)centrum.sk
prosím vás a tie náplaste sú aj lacnejšie či len také že 1300 na tri mesiace?
Neregistrovaný - natalqa, 14.12.2006 19:29, 1korngirl1(`na`)azet.sk
čaute ja som náplaste používala ale na leto to nie je moc výhodné lebo sme boli v termálnej vode a sa mi dve odlepili čiže plávalo 1000Sk vo vode inak som bola s nimi spokojná.Ale mám už tabletky
Neregistrovaný - ana, 10.1.2007 13:35
No ja používam antikoncepciu Evra a nikomu ju neodporúčam. Mávam prudké bolesti hlavy spojené so závrtmi a nevoľnosťou, neznesiteľne ma bolia zuby a som svetlocitlivá. Veľmi si premyslite, kým za to zyplatíte 1300 korún. Lebo ja som sa na to radšej vykašľala a zahodila som náplasate do smetí...moje zdravie mi za to nestojí...
Neregistrovaný - monika, 4.2.2007 14:39
Skoro každá žena, ktorá používa antikoncepčné náplaste Evra, máva vedľajšie príznaky. Tak to je už na zamyslenie, či si kúpim niečo, čo škodí môjmu telu, nie?
Neregistrovaný - , 4.2.2007 14:41
Chcela by som sa spýtať, že či ked mám problémi z menštruáciou, nepravidelný menštruácia, možem začať z užívaním antikoncepčných náplastí? ak áno, ked by som mala začať. Poradte mi prosím. V prípade ni napíšte na mail. dakujem
Neregistrovaný - Ivanka, 8.3.2007 07:40, sniperka(`na`)sms.cz
caute. Dlhu dobu som pouzivala tabletky, ale kedze mi to robilo silne migreny a menstruacne bolesti, vysadila som to. Budu mi to robit aj naplaste? Da sa s naplastami regulovat menstruacny cyklus? Myslim tym, ze ked som mala tabletky a nechcela som dostat kramy cez dovolenku,nacala som dalsi rad tabletiek. Da sa to robit aj s naplastou? dakujem
Neregistrovaný - Zuzana, 17.3.2007 21:42, zuzana.m(`na`)centrum.sk
Vplyv hormonálnej antikoncepcie je na každého jedinca iný. Ja užívam Evru dva roky a nemám žiadne negatívne skúsenosti. Regulovať cyklus sa samozrejme dá, ak sa to deje často, nie je to to najlepšie čo robiť so svojim telom samozrejme. Tieto veci treba prediskutovať s gynekológom. Ale možnosť tam samozrejme je.
Neregistrovaný - sasenka, 19.3.2007 15:21
Aloha babenky, ja pouzivam antikoncepcnu naplast viac ako 2roky a som velmi, prevelmi spokojna. Nevymenila by som naplast za tabletky. Mozno niektore z vas maju zle skusenosti z antikoncepcnymi naplastami, ale to je to ist ako z antikoncepcnymi tabletkami. Kazdy orzanizmus je iny. Takze pre niekoho je naplast vyhodna a pre inych nie. Sportovkyne si zase musia davat pozor na ake miesto si naplast nalepia. Ak je na mieste, ktore je v pohybe, tak je to jasne, ze sa odlepi. Babenky za info u lekara nezaplatite 1300Sk, tak sa opytajteeeeeeeeeee
Neregistrovaný - shelley, 26.3.2007 16:18
Ja by som chcela zacat pouzivat antikoncepcne naplaste ale bojim sa toho kedze som alergik na nikel kobalt a rozne leukoplasty tak sa boji ze vyhodim 1300sk za nic treba aj krvne testy u gynekologa?
Neregistrovaný - , 8.6.2007 12:53
Ja by som sa chcela informovat o antikoncepcnych tabletkach Dianette ake maju vyhody a nevyhody ich pouzivania..... vopred dakujem
Neregistrovaný - silvika, 12.6.2007 17:46, s-ka1(`na`)azet.sk
ked sa ma moj lekar pytal po porode na antikoncepciu, povedala som, ze je cas- doet dlho ma trapili mykozy.Povedal mi- DOBRE ROBITE , to znamena, ze lekar Vam tu antikoncepciu predpise, ale co si o tom mysli...Antiko som brala , ale ta nechut na sex , mi na tom vadila najviac, a este otras bolesti hlavy.Dufam, ze takym stylom nepridem k dalsiemu baby. dve stacia :))) Pekny den
Neregistrovaný - bambula, 25.6.2007 17:17
hmmmm, tak ako ja som ju este len zacala pouzivat a je mi z toho tjosku nevolno, ale inak super, ze na to nemusim mysliet kazdy den v tu istu hodinu a inac problemy s ym nemam zatial ziadne:oD
Neregistrovaný - ja, 20.7.2007 11:16
Chcem sa opytat, ci naplaste Evra maju aj neziaduci ucinok, ako, napr., priberanie.Pouzivam tabletky uz asi 6 rokov a z kazdych som pribrala take 2-3 kila. Nemam problem s nadvahou, viem si vahu ustrazit,ked vypustim tabletky, no akonahle ich zacnem uzivat, nemozem sa tych par kil navyse zbavit. Citala som, ze z tabletiek Yasminelle sa nepribera, tak sa rozhodujem, co si mam predpisat.
Neregistrovaný - Sasa, 11.9.2007 11:06, hirjakova1(`na`)post.sk
cela by som sa spytat ci za moze aj z antikoncepcnych naplasti pribrat?
Neregistrovaný - nikol, 27.9.2007 17:17
Z tabletiek Laurina sa vôbec nepriberá. Sú trojfázové a dobre vplývajú aj na problémy s pleťou. Ich cena je nižšia ako u náplastí. Stoja 270Sk na mesiac. Ja ich vrelo odporučam aj ked som mala problémy so žalúdkom. Ale u každého je to iné- ja mam problémy so žalúdkom už od detstva a práve preto som začala uvažovať o antikoncepcii Evra.
Neregistrovaný - Jolia, 9.10.2007 11:02, 999janka999(`na`)azet.sk
Chcem sa opýtať ako je to s opaľovaním v soláriu_Može sa naplasť pri opaľovaní v soláriu poškodiť prípadne vplývať na jej účinky a teda aj ovplyvniť jej spoľahlivosť?Ostane mi po opaľovaní biely štvorček?
Neregistrovaný - sarbi, 1.11.2007 11:17, sarbi(`na`)centrum.sk
ovplyvnuju naplaste bolesti pri menstruacii?? ja nimi totiz trpim a tabletky mi v tomto pomahali. a co plet a akne??
Neregistrovaný - alica, 6.11.2007 13:11, alica33(`na`)pobox.sk
chcela by som sa opýtat ťi antkoncepčná nplasť neznizuje chut na sex ako tabletky???
Neregistrovaný - Ivana, 9.11.2007 20:04, ivana_h(`na`)centrum.sk
ja mam s tabletkami dobre skusenosti. lepsia plet, nepribrala som, ale schudla 10 kilo :-) a co sa tyka chuti na sex....nie je o nic nizsia ako bola predtym! kazdy je individualny, ja platim za tabletky 1300, takze ma cena naplasti neohurila a hned ich idem skusat....
Neregistrovaný - zuzana, 16.11.2007 18:28
Ahoj Zuzana.Pisala si ze beries tabletky z ktorych mas peknu plet a schudla si.Mohla by si napisat ake si brala?Vyskusala som uz vela tabletiek ale nenasla som tie spravne.Dakujem
Neregistrovaný - Kiki, 2.1.2008 19:10
ja beriem tabletky Minerva stvrty mesiac a plet sa mi vyrazne zlepsila(predtym akne vulgaris - teraz jemne bodky) a cosa tyka otehotnenia dufam ze to bude v poriadku, inak tie naplaste ma zaujali a po case na nich asi prejdem,,,
Neregistrovaný - Helena25, 17.1.2008 20:01
poradte aka je najlepsia ant. pre zeny po 40-ke? v normalnych cenovych relaciach. Vopred dakujem
Neregistrovaný - jitka42, 18.1.2008 12:23
Ked naplast stvrty tyzden nie je nalepena a partnerka este nedostala menstruaciu... je mozne otehotniet??? alebo ucinkuje aj pocas stvrteho tyzdna???
Neregistrovaný - mno..., 4.2.2008 21:50
Ahojte... ja mam taky maly ale premna velky problem.. mam male prsia a doktorka mi povedala ze od naplati sa mi mozu troska zväcsit je to pravda, stalo sa to uz niektorej ?
Neregistrovaný - nestastna, 6.2.2008 09:57, rimina(`na`)centrum.sk
takže tato náplast sa dá kupit len na predpis?
Neregistrovaný - kvetinka, 11.2.2008 17:24
myslite ze som uz po prvom tyzdni pouzivania naplasti chranena?? fakt staci 7 dni?
Neregistrovaný - kathy, 14.2.2008 20:42, kathy171(`na`)azet.sk
Priatelka bola u gynekologa a na vhodnej antikoncepcii sa dohodli na antikoncepcnych naplastiach , pretoze ma problemy s traviacim systemom. To je vsetko ok,ale chcem sa spytat ze kolko casu trva kym sa prejavi antikoncepcny ucinok naplaste od jej prvej aplikacie? pretoze sme uz mali prvy pohlavny styk po 3 dnoch a jej kamaratka jej potom povedala ze ucinok je az po mesiaci! A kolko po moznom otehotneni je mozne zistit tehotenstvo tehotenskym testom?
Neregistrovaný - Martin, 20.3.2008 09:17, petas7(`na`)centrum.sk
a kde sa daju kupit a ako a vlaju
Neregistrovaný - lukas, 7.4.2008 01:47, lukas.berko(`na`)hotmail.com
Ahojte,zacinam pouzivat antikon.naplaste a kedze pouzivam solarium ,tak neviem,ci mozem pouzivat aj potom,aj ked to bude asi celkovo sranda mat stvorcek od slnka v lete.diikes
Neregistrovaný - Emily, 7.5.2008 14:52
Ahojte,mam 48 rokov,prave vybrate IUD teliesko a podla priznakov zacinajucu menopauzu.Moja lekarka mi predpisala LUTENYL.Doporucujete mi po dobrati tabletiek a naslednej menstruacii prejst na antiko naplast?
Neregistrovaný - Lida, 5.6.2008 09:06, mamca.lidka(`na`)gmail.com
Ahojte, potrebujem poradit.Pouzivam naplaste evra. Potrebujem zmenit den vymeny naplasti. Vie mi niekto poradit, ako nato? Dakujem
Neregistrovaný - Sasena, 7.6.2008 00:46
ahojte viete niekto poradit, beriem Minervu - prvy mesiac, v nedelu som brala poslednu tabletku a menzes este nemam, uz som nervozna
Neregistrovaný - kolorka, 25.7.2008 11:43
Ahojky, moze mi niekto poradit? Presla som z tabletkovej antikoncepcie na naplaste Evra. Momentalne mam 2. naplast a neskutocne bolave prsia a hlavne bradavky. Ma niekto taketo vedlajsie priznaky? Vsade som citala, ze ak su bolave bradavky, tak je to tehotenstvom. Takze teraz neviem. Test som este nerobila.
Neregistrovaný - Daniela, 17.8.2008 02:09, dania(`na`)centrum.sk
baby, to, že to máte červené, nie je alergická reakcia, ale je to z toho dôvodu, že náplasť silno drží na pokožke, takže keď ju odlepíte, je samozrejmé, že to trochu zčervená...
Neregistrovaný - , 19.8.2008 13:02
no, ja evru používam už 2 a pol roka a nemala som s tým žiadne problémy, žiadne vedľajšie účinky... raz sa mi síce odlepila, ale to z toho dôvodu, že som si dopriala hodinovú vaňu horúcej vody :)... náplasť som si prilepila späť a bolo... ja platím 1199 skk na tri mesiace, treba si obehať lekárne a nájsť takú, kde je evra najlacnejšia... samozrejme, že niektoré ženy môžu mať vedľajšie účinky, ale predsa niekedy trvá, kým u klasickej hormonálnej antikoncepcie nájdete tú správnu pre seba, nie??? sestra a kamošky ju používajú tiež a sú s ňou spokojné rovnako... pokiaľ ste štíhle, najlepšie drží v okolí podbruška, ak ste trochu silnejšie alebo máte nejaký ten tukový vankúšik na brušku, tak je najlepšie nalepiť si ju na chrbát, niekde v okolí, kde máte zapínanie podprsenky, resp. nad zapínanie, aby bola z každej strany aspoň 1 centimetrová vzdialenosť a každý týždeň striedať ľavú a pravú stranu... potom nebudete mať žiadny problém :)... a navyše, z tej to antikoncepcie nepriberiete...
Neregistrovaný - , 19.8.2008 13:13
a ešte niečo, to, že niektorá lekárka tvrdí, že sa ti z nej zväčšia prsia, to je riadna kravina!!! po 2 a pol roku sú môje prsia rovnako veľké, ako boli predtým, i keď by som uvítala zväčšenie, ale bohužiaľ, náplasť takúto vymoženosť neposkytuje...
Neregistrovaný - , 19.8.2008 13:19
s náplasťami sa dá opaľovať aj v soláriu, áno, štvorček ostane, ale keď si ho druhý týždeň nalepíš na druhú stranu, tak ti postačí jedna návšteva solárka a štvorček zmizne, takže sa netreba báť bielych stôp po tele... a to, že evra má učinok až po mesiaci, je lbosť, pretože akonáhle ju nalepíš, hormóny sa okamžite začínajú vylučovať do tela cez krv, čiže sa tam dostanú rýchlejšie, ako klasické hormonálne tabletky...
Neregistrovaný - , 19.8.2008 13:22
ahojte!!! chcela by som sa opytat,ci sa niekto pri pouzivani antik. naplaste stretol so svrbenim pokozky a mam pocas prvych troch tyzdnov ten problem, ze mam stale mierny krvavy vytok...Myslite,ze sa to v tom druhom cykle upravi??Dakujem...
Neregistrovaný - BePe, 9.9.2008 22:25
no prsia sa zvycsit mozu to je pravda a neni to len moje zufale domyslanie ze su vacsie :D mne sa zvacsili uz v prvom mesiaci a bola som z toho dooost nestastna pretoze ked sa trojky este zvacsia nic moc:P hak ma vsak v tom "nevyhodu" ze velkost "drzi" iba dovtedy pokial ju uzivate potom sa to vrati do povodnej velkosti konkretne s tymito naplastami som nebola velmi spokojna strasne sa spinili odlepovali sa okreje co je znizenie ucinku naplaste a obcas sa urobila aj nejaka ta bublinka aj ked vedlajsie ucinky neboli myslim si ze je to hit ktorý sa vyskusat da ale malokomu vyhovuje :P
Neregistrovaný - , 15.12.2008 20:05
ahojte ja pouzivam antik.naplast 3mesiac a musim povedat ze mam z nej zmiesane pocity.ak mate niektora skusenost s tym ze ste si ju zabudli vymenit v dany den tak vas prosim o prispevok ako to dalej funguje,alebo nefunguje:))dakujem..
Neregistrovaný - lotos, 26.12.2008 15:31
ahoj nestastna.....beriem naplaste prvy mesiac..a prsia sa mi naozaj zvacsili....dost mi to prekaza lebo sa mi urobili tym padom strie...trochu mi opuchli prsty ale ine ucinky neziaduce nepocitujem...
Neregistrovaný - , 7.1.2009 00:56
pracujem v zahranici a tu je vsetka antikoncepcia zadarmo.Vypytala som si naplast, lebo som mala tabletky a za 6 mesiacov som pribrala 15 kg, takze uvidim. Ja len ze je to bieda ak v unii ktorej sme sa prisposobovali sa za antikoncepciu neplati a u nas hej.
Neregistrovaný - neely, 20.1.2009 19:29, neely3(`na`)post.sk
dsf ad
Neregistrovaný - vyfg ds a, 22.1.2009 16:10
a na ozaj ta naplast funguje rovnako ako tabletky?Mam pocit ze je to ako lekoplast.
Neregistrovaný - , 25.1.2009 23:34
ahojte, ja som brala tabletky mercilon a som z nich priberala aj sa mi zväčšil prsia, čo ma hnevalo. Chcela by som vedieť, keď si dám náplaste nebude to mať také isté účinky?
Neregistrovaný - , 1.2.2009 18:08
evru užívam vyše roka a som spokojná , z tabletiek mi bývalo prvé dva dni zle ( a to som brala rôzne druhy ).Nezaťažuje ma myslieť na ňu každý deň , ako pri tabletkách . Zaujímalo by ma , ked ju vysadím po akom čase (dobe) môžem otehotnieť
Neregistrovaný - lucia, 5.2.2009 20:04, richterova.lucia(`na`)azet.sk
...ahojte.Ja som s evrou maximálne spokojná.Keď si ju mením je to ako rituál.Zmeny som nepocítila žiadne(akurát mi mohli narásť prsia)...odporúčam každej...
Neregistrovaný - Janetta, 10.2.2009 13:31
ahojte , ja som začala nedávno s Evrou , mám druhú náplasť , predtým som užívala niekoľko rokov rôzne tabletky , skúšam ,niektoré mi nerobili dobre. ale pri všetkých druhoch som pocítila nechuť na sex , bolesti hlavy , chrbta, priberanie atď, s Evry mám zmiešané pocity, už druhýkrát za dva týždne sa mi stalo že som dostala náhlu jednodňovú silnú menštruáciu si silnými bolesťami brucha, predtým sa mi to nikdy pri tabletkách nestalo, svrbí ma koža okolo náplasti, mala som to aj červené, máte niekto podobné skúsenosti? , ja neviem mám to radšej vysadiť!?
Neregistrovaný - Iwet, 10.2.2009 22:47
Ahojte, aj ja rozmýšľam, že prejdem na náplasť. 2 mesiace používam krúžky, stoja 44,40 eur, ale nie som s nimi spokojná. síce ich normálne necítiť a je to pohodlné aplikovať si raz za mesiac, ale na druhej strane ich pri sexe cítiť, niekedy to pri tom bolí a nikdy predtým som nemala výtok a od kedy ho mám zavedený mám výtoky a niekedy dosť silné. neviem kto má aké skúsenosti, ale ja ich neodporúčam nikomu.
Neregistrovaný - Hedvi, 22.3.2009 16:44
ahoj hedvi ja mam dobre skusenosti s kruzkom ale ma presla xut na sex tak teraz rozmylam ze ix vymenim za naplast.som dost zabudliva na tabletky a aj mojej pecene mi je luto.
Neregistrovaný - , 25.4.2009 17:22
ahojte chcela by som začať používať antikoncep.ale nie preto,že by som nechcela otehotnieť toho sa nebojím ale mávam hrozne silnú menštruáciu(taku vedrovú vedro pri posteli a ani nedýchať).Pôsobia náplaste aj na toto??? Poraďte babenky ďakujem
Neregistrovaný - , 1.5.2009 20:02
kedy asi začne účinkovať Evra ak ju používam prvýkrát???
Neregistrovaný - , 2.7.2009 22:00
tiež by ma zaujímalo kedy začne Evra prvý krát účinkovať. Nechránený styk som mala 11 deň užívania náplasti - niekto tvrdí , že účinkuje po siedmych dňoch, niekto že po mesiaci, tak dúfam, že platí tá prvá možnosť.
Neregistrovaný - , 6.7.2009 14:46
Je nutne prvý týžden este používat nehormonálnu antikoncepciu...kondom alebo tak....ja ju už používam rok a som s nou maximalne spokojna, len mam trochu viac zvýšený tep srdca a niekedy je to neprijemne, ked to citim v bruchu =)
Neregistrovaný - , 24.7.2009 11:43
ahoj,aj ja uzivam evru a celkom v pohode, len by ma zaujimalo ci sposobuje krcove zily alebo trombozu ako vedlajsi ucinok, nerada by som to "schytala"
Neregistrovaný - anjelik, 30.7.2009 17:39
predám Mercilon 3x21tbl. nové balenie za 20eur. V prípade záujmu ma kontaktujte na dagmar53@post.sk
Neregistrovaný - DADA, 21.10.2009 15:59, dagmar53(`na`)post.sk
ahojte baby, prosim vas, poradte mi ako je to ked vysadite Nuvaring a po tyzdnovej pauze by ste hned zacali s naplastami? netreba mat pauzu?
Neregistrovaný - verlobte, 26.11.2009 22:59
Pouzivam Evru 3 roky a planovali sme s manzelom, ze by som ju pouzivala este pol roka a potom vysadila HAK uplne, lebo by sme chceli babatko.. Ale vraj ju stahuju zo slovenskeho trhu.. Je na to nejaky vazny dovod? Ja som s nou problemy nemala.
Neregistrovaný - Melany, 10.2.2010 00:28
chcela by som sa opýtať,čo stojí asi taka antikoncepčná náplasť.kedže som ešte nemala pohlavný styk,a tabletky velmi nemusim.Teda nepozdavaju sa mi,nie som za ab som ich brala.Musím tu náplasť,mať prilepenú stale?a musí to byt len na lekársk predpis?Môže mi to napísať aj môj lekár a nie gynekolog?
Neregistrovaný - , 16.2.2010 14:58, cica.11(`na`)azet.sk
Ahojte kočky,tak ja som používala náplaste 2 roky a žiadne vedľajšie účinky som nepociťovala.Keď sme sa rozhodli pre baby,jednoducho som ich prestala lepiť a o tri mesiace som otehotnela.Teraz po pôrode ich začínam používať zase,no vyskytol sa taký menší problém,že sa mi zvýšilo riziko výskytu trombózy(ale mám to dedičné),pretože všetky druhy antikoncepcie majú to riziko:(
Neregistrovaný - , 24.2.2010 17:37
ahojte POTREBUJEM PORADIT NO POUZIVAM TU NAPLAST UZ MAM TRETIU A S MOJIM CHALANOM SME S ASPOLU VYSPALI A NO PRASKLA OCHRANA A SPRAVIL S ADO MNA BOJIM SA ZE OTEHOTNIEM ... MOZEM OTEHOTNIET ?? PROSIM POMOZTE MI MAM HROZNY STRACH :(
Neregistrovaný - TATIANA, 8.4.2010 12:01, 8babo8(`na`)azet.sk
tatianka urcite neostanes tehotna nemusis mat strach
Neregistrovaný - , 6.6.2010 20:52
ahojte prosim poradite mi..ja som mala najprv osem mesiacov lieky nespravilo to dobre a teraz rozmyslam nad tymi naplastami lebo mam do mna stale huci ze nieco mat urcite musim ze s amusim chranit..ja len chcem vediet ci ste z toho pribrali?alebo s avam zmenila postava prsia nejak rapidne?dakujem za odpoved.
Neregistrovaný - tamara, 8.6.2010 12:08
ja uzivam evru uz 6 rokov. neskutocna doba. ale som spokojna. Vaha sa mi nezmenila, ale zvascili sa mi prsia. a tiez sa mi podstatne zvysila chut na sex, co je logicke. Jedno ma hneva a to su silne menstruacne bolesti a prudke zmeny nalady. Inak z vlastnej skusenosti mozem povedat ze naplast funguje este mesiac po odlepeni a uz dva dni po nalepeni.
Neregistrovaný - K, 23.6.2010 22:14
používam evru už vyše roka. v zimnom období to je v pohode, ale v lete sú s ňou problémy, stále sa odliepa
Neregistrovaný - , 12.7.2010 22:09
ahojte.pouzivam evru 3mesiac.nie su s nou problemy ale jedine co ma naozaj stve ze okolo stvorceka sa pokazde spravi nepekny cierny lem od veci ktore mam na sebe a ked sa nahodou vyzleciem tak to vyzera ako spinave.neda sa tomu zabratit? cisty stvorcek ostane vacsinou iba hodinu dve po nalepeni. na 7den to uz vyzera naozaj otrasne a ten okraj sa mi uz lepi na ciste biele tricka.myslite ze to staci okolo naplaste cistit pletovou vodou? vodou ten cierny okraj nejde dolu
Neregistrovaný - , 27.8.2010 13:04
Pred uzivanim som mala normalnu menstruaciu a zidnu PMS.Rozhodla som sa ju prestat lepit,mala som probem- bolest hlavy,nenormalna bolest prst,agresivita a podrzadenost.Po ukonceni mi menstruacia zacala vyrazne slabnut a zacala som mat dost silne pritaky PMS.Kto chce uzivat antikoncepciu je jeho vec-ale ja by som to uz viac neurobila.Nestoji to zato je to chcemicky bordel.
Neregistrovaný - , 2.12.2010 16:16
užívala som ju iba mesiac a musela som ju vysadiť , pretože ma boliavala hlava aj žaludok velmi. teraz som ju vYSADILA A dostala som intermenštruacne krvácanie :( dúfam že sa mi to napraví :(
Neregistrovaný - , 20.12.2010 15:05
Ja to používam vyše rok a nikdy som nemala s tým problémi. Jediné klamstvo je to, že sa to neodlepí. Pri sprchovaní nie, ale keď idem na kúpalisko tak za 2-3 hodiny sa to odlepí.
Neregistrovaný - , 14.4.2011 20:34
Ja mam uz tretiu naplast, citim neskutocne tlaky v nohach ako keby som chodila po turach, prsia sa mi zvacsili o cele cislo, ze som si musela pokupit nove podprsenky, ale ma to svoje pozitiva :P Zo zaciatku mi hned prvy tyzden po nalepeni ustala menstruacia, odporucili mi test a teraz cakam, ci vobec pride.Nalady su premenlive, som protivna a bolia ma prsia, tak neviem ci je to z naplasti alebo som mohla otehotniet aj ked ju poctivo uzivam a dodrzali sme prvych 7 dni celibat :P Ale citim, ze je to svinstvo, len na leto a nikdy viac...
Neregistrovaný - , 5.6.2011 19:08
Používam náplaste už 4 roky a som spokojná, prsia sa mi trochu zväčšili, menštruáciu mám iba 3 dni a nemám žiadne problémy, treba si sledovať, či sa neodliepila, a keď, tak pritlačím na pár sekúnd a ide sa ďalej. lebo občas sa stane, že tie kraje sa mi uvolnia, ...Ja sama naozaj môžem potvrdit, že je super, ..:D
Neregistrovaný - , 15.8.2011 19:49
Pouzivala som Evru 5rokov,bola som uplne spokojna,len mi zacalo casom vadit,ze je v lete vidiet...a hlavne je dobre aj zmenit antikoncepciu.Predpisali mi Jasminelle,po 3mesiacoch som mala o cislo urcite mensie prsia a ani pred menstruaciou sa nezvacsovali..teraz sa vratim spat k Evre,aj uzivanie je pohodlnejsie.
Neregistrovaný - , 7.9.2011 10:40
Nechapem ako moze niekto vysadit antikoncepciu po mesiaci pouzivania!!! ved vedlajsie ucinky zvacsa postupne vymiznu! ja pouzivam evru dva roky a som spokojna, odlepila sa mi dvakrat z jedneho balicka (usudzujem ze mohol byt chybny/zle nanesene lepidlo) a raz na kupalisku, ale bolo to v den vymeny, takze pohoda a neziaduci ucinok som mala len jeden - nekontrolovane zachvaty placu den-dva pred menzesom, ale aj to ustalo ostatne ucinky su len ziaduce :) vratane plnsich prs (pre moje ledva A-cka bola pozitivna zmena vyrast do B-cka)a stalej hmotnosti (tie dva roky mam stale 48-49, ale NIKDY nad 50)
Neregistrovaný - eva, 26.1.2012 01:29, ewoikee(`na`)gmail.com
pekný den....nasadila som si sama náplaste Evra aj ked som ich pred rokmi užívala....mám 46 rokov ...vie mi niekto odborne poradiť, či je to problém?? myslím moj vek...vdaka...
Neregistrovaný - , 24.4.2012 17:26
ahojte, ponúkam nepoškodené, neodbalené trojmesačné balenie evry za nízsku cenu, pretože prechádzam na iné a toto balenie mi zvýšilo. Pošlem aj dobierkou
Neregistrovaný - luckabb, 24.4.2012 19:10, lulinka-bb(`na`)azet.sk
Dobry den naplaste evra uzivam uz 7 rokov,pred par mesiacmi som bola dlhodobo odcestovana takze som na 2mesiace prestala brat, v priebehu 2 mesiacov som pribrala 4 kila a vyrazne sa mi zmensili prsia.. ked som tieto naplaste znovu zacata brat automaticky som naspet schudla a aj prsia sa mi naspet zvecsili..kedze uz tuto antikoncepciu uzivam dlhodobo niekolko rokov chcela by som sa opytat ci to nebude v buducnosti problem keby som chcela otehotniet..a po kolkych rokoch uzivania moze byt antikoncepcia nebezpecna..dakujem
Neregistrovaný - angela, 26.4.2012 23:07, engiee(`na`)azet.sk
Kupim surne naplaste evra. lludmill@azet.sk
Neregistrovaný - , 16.12.2012 17:05
Ako dlho mozem uzivat antiko tableky??? Ja ich uz beriem 7 rokov v kuse je to problem ???
Neregistrovaný - Andrea, 10.2.2013 08:10, stykova(`na`)atlas.sk
Prajem pekný deň nedami nezareagovat na túto diskusiu ...ja som užívala túto náplasť necelé dva roky nikdy pred tým som nemala hormonalnu antikoncepciu ani žiadne gynekológicke problémy ako som mala náplasť časom som pribrala 8kg začali mi opuchat nohy ,naliali sa i prsia musela som ist k internej lekarke tá mi odporučila okamžite vysadiť antikoncepciu-odlepit náplasť musím povedať,že nohy prestali opuchat a váha sa pekne upravila do dvoch mesiacov ....do jedneho roka mi diagnostikovali rakovinu prsníka vtedy som mala 36 rokov ....nikdy som nafajcila,pravidelne som cvicila a drzala si zivotospravu...absolvovala som geneticke vysetrenie s vysledkom negatívny takže jedným z dôvodov vzniku tohto ochorenia je vplyv zvysenia hladiny hormónov...a tie táto náplasť obsahuje a podľa reakcia môjho tela počas jej užívania je dôkazom.....
Neregistrovaný - katka, 8.3.2013 15:00
Prosim poradte mi! :( naplastovu antikoncepciu pouzivam 3 tyzdne,no 3 dni pred tyzdennou pauzou sa mi tak odlepila,ze nejde naspät prilepit a nemam doma uz dalsie...mozem uz zacat s tyzdennou pauzou,neohrozim sa nejako? a este som pri pohlavnom styku zistila,ze sa mi odlepila a partner sa urobil do mna...mozu tam byt nejake rizika,bola som chranena??? prosim o radu :(
Neregistrovaný - , 23.3.2013 05:38
Kupim surne naplaste Evra, kontakt lludmill@azet.sk
Neregistrovaný - , 4.7.2013 14:33
Fund professionals commonly commit a tremendous component of their unique fruit juice world wide web value into their money with with the fund's different people. This particular in the event often a important variation from common fund administrators, and supplies people many way of measuring ease and comfort in that the particular director "has his or her own pores and skin inside sport, inch in so doing and helps to align the eye of the boss achievable in the investor. Indeed, the majority of complex buyers such resources will demand on like co-investment as a qualification to investment his or her cash with the director. Web host some sort of buying occasion. With one or two early evenings, sponsor some sort of searching event which provides them a large price cut with regard to shelling out earlier mentioned some sort of predetermined amount. Once more, use suppliers to create inside unique bargains just for this event.
Neregistrovaný - Sulourlery, 30.3.2014 01:32, paydayloanshark(`na`)outlook.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!