lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recepty zo špargle

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 23.5.2013
späť
Späť

Poslať
 

Špargľová polievka so sušenou šunkou

(pre 4 osoby)

 

Suroviny:

Špargľa mix 0,25 kg

Šalotka 2-3 ks

Cesnak - strúčik

Maslo 5 g

Smotana 30% 0,1l

Mascarpone 30 g

Soľ

Korenie čierne mleté

Muškátový orech

Mäta

Cukor kryštálový 10 g

Citrón

Solená sušená šunka 40 g

Mlieko 1dl

 

 

Postup:

 

  1. Špargľu očistíme od drevnatej časti a šupky. Z odpadovej časti si spravíme základný špargľový vývar.
  2. Na masle speníme šalotku a cesnak.
  3. Špargľu nakrájame na menšie časti. Hlavičky sa snažíme odložiť na dekoráciu.
  4. Nakrájanú špargľu pridáme k šalotke, orestujeme, pridáme soľ, korenie, muškátový orech, pár lístkov čerstvej mäty a zalejeme špargľovým vývarom.
  5. Polievku chvíľu povaríme, vymixujeme a prepasírujeme.
  6. Pridáme smotanu, mascarpone a ochutíme trochou cukru a citrónovou šťavou, prípadne dosolíme a dokoreníme.

 

 

Tip šéfkuchára:

 

Polievku dekorujeme našľahanou mliečnou penou, hlavičkami špargle a čipsami zo sušenej šunky typu prosciutto, ktoré pripravíme sušením v rúre na nízkej teplote.

 

 

Špargľové crème brûlée s jahodovým šalátikom

 

Suroviny: (pre 4 osoby)

 

Smotana 30%  250 ml

Mlieko plnotučné 1 dl

Práškový cukor 60 g

Vanilka lusk 1ks

Žĺtky 4ks

Vajce 1ks

Špargľa zelená 100 g

Jahody 150 g

Bazalka

Med

Balzamiko crém

 

 

Postup:

 

  1. Vanilkový lusk prerežeme pozdĺžne, semiačka vyberieme nožom a odložíme bokom.
  2. Lusk dáme zahriať do smotany s mliekom a polovicou práškového alebo kryštálového cukru.
  3. Žĺtky s vajcom a druhou polovicou cukru vymiešame.
  4. Zohriatu smotanu s mliekom a cukrom nalejeme na vajcia a premiešame. Scedíme cez jemné sitko a dochutíme vanilkovými semiačkami a pyré z uvarenej zelenej špargle.
  5. Poriadne premiešame a plníme do ohňovzdorných misiek na crème brûlée do dvoch tretín misky a dáme v pripravenom vodnom kúpeli do vyhriatej rúry na 100 stupňov na 1 hodinu.
  6. Po upečení dáme zachladiť. Pred podávaním povrch poprášime hnedým trstinovým alebo obyčajným cukrom a opálime pištoľou na karamel.
  7. Z jahôd, medu a čerstvej bazalky si pripravíme šalát, ktorý podávame k dezertu.

 

 

Tip šéfkuchára:

 

Šalát môžeme dochutiť aj balzamikovým krémom.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!