lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
SKÁKACIE LOPTY PRINESÚ ZÁBAVU, AJ ZDRAVOTNÉ BENEFITY

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 24.2.2015
späť
Späť

Poslať
 

Niektoré hračky sú určené čisto na zábavu, iné so sebou prinášajú aj ďalšie výhody, akými sú napríklad správne držanie tela či posilňovanie svalov

 

Deti sú často obdarovávané rôznymi hračkami či zábavnými predmetmi, ktoré im vyčaria úsmev na tvári. Existujú však možnosti ako spojiť príjemné s užitočným. Skákacie lopty deti potešia, no zároveň priaznivo vplývajú na ich zdravie. Pohyb pri skákaní posilňuje svalstvo hornej a dolnej polovice tela, a preto prináša v dobe detského rastu pozitívny efekt. 

 

Skákacie lopty boli po prvýkrát použité v roku 1965 vo Švajčiarsku. V tom čase sa využívali na cvičenie s pacientmi trpiacimi mozgovou obrnou. Špeciálne cviky napomáhali postihnutým udržiavať rovnováhu, a tiež zachovať si pohybové reflexy. V rámci rehabilitácií sa lopty využívajú dodnes, no sú vhodné aj ako doplnenie telesnej výchovy či ako pomôcka pri cvičení tehotných žien.

 

Udržiavanie stability so skákacími loptami

 

Okrem toho, že lopty určené na skákanie majú výborné účinky na posilňovanie svalstva, kladne pôsobia aj na celkovú stabilitu tela. Deti ocenia najmä aktivity, pri ktorých sa môžu do sýtosti vyblázniť, no pre rodičov je dôležitá aj pridaná hodnota hry ako napríklad zdravotné benefity.

 

 „Pohyb tela je obzvlášť dôležitý pre deti vo vývoji, no pravidelné cvičenie je rovnako podstatné aj pre dospelých. Aktivity a skákanie na fit loptách je nielen zábavné, ale aj zdraviu prospešné. Posilňovanie svalstva, udržiavanie balansu a stability má svoje opodstatnenie pre človeka v každom veku,“ povedala Kristína Havasová, spoluzakladateľka e-shopu ZáhradnéHry.sk.

 

Príležitosť na spoločné cvičenie detí a rodičov

 

Mnohé športy vhodné pre rodičov aj pre ich ratolesti sú vynikajúcou príležitosťou na posilnenie vzťahov medzi nimi. Práve pri spoločných aktivitách vzniká čas na zábavu či vzájomné prehlbovanie spätosti. A ten je strávený plnohodnotne, ak sa k tomu všetkému pridá aj pocit, že niečo robíte pre zdravie seba a svojich blízkych.

 

Zahradnehry.sk


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!