lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Preplávajte letom v čistom bazéne

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 26.7.2014
späť
Späť

Poslať
 

Horúce letné dni prišli rýchlo a nečakane. Väčšina z nás sa pomaly nastavuje na dovolenkový mód, vyberá vhodné plavky k bazénu na opaľovanie, iní zas precvičujú telo na plaveckú sezónu. Pre dokonalý a zdravý relax však nezabúdajte ani na opaľovacie krémy, prikrývku hlavy a udržiavanie čistej vody vo vašom bazéne. 

 

Voda v bazéne je neustále vystavovaná veľkej záťaži spôsobenej človekom, prostredím, prírodou. Kvalita vody  sa môže narušiť vďaka rôznym prírodným vplyvom ako je teplo či dážď. V neposlednom rade vodu znečisťuje aj človek, ktorý je prirodzeným nositeľom miliónov baktérií a spolu s  opaľovacími prípravkami vytvára dobré podmienky na ich ďalšie množenie. Z okolitého prostredia sa do bazéna dostáva prach, piesok, zemina, lístie. Všetky tieto nečistoty za pomoci tepla podporujú množenie baktérií a spôsobujú zdravotné riziko pri kúpaní.

 

Použitie pieskového filtra, sieťky alebo plachty na povrch bazéna nestačí, pretože nezabezpečíme vode hygienickú neškodnosť. Aby voda v bazéne bola čistá, je potrebné  používať okrem týchto praktických pomocníkov aj dezinfekčné prípravky. V súčasnosti používanie prípravkov na báze chlóru predstavuje jeden z najrozšírenejších spôsobov dezinfekcie vody v bazéne. Na tejto báze funguje aj dezinfekčný prípravok Savo Original.

 

Postup dezinfekcie vody v bazéne je veľmi jednoduchý. Potrebnú dávku dezinfekčného prípravku najskôr rozmiešajte v niekoľkých litroch vody, napríklad v čistom vedre. Následne pokropte hladinu bazéna pripraveným roztokom, alebo postupne ho po častiach vlievajte do bazéna. Následná starostlivosť o vodu v bazéne je rovnako jednoduchá.  Udržiavacia dávka závisí od počasia a od toho, či sa vo vode kúpeme. V dňoch kúpania odporúčame opakovať dezinfekciu každý týždeň. Najvhodnejšie je to večer po kúpaní, pretože vstup do bazéna hneď po dezinfekcii nie je možný. Pri teplotách nad 25 °C odporúčame interval dezinfekcie skrátiť a v chladnom počasí sa môže interval dezinfekcie zas predĺžiť, pričom chlór by mal byť v bazéne prítomný v koncentrácii 0,3 – 0,6 mg na liter vody.

 

Dezinfekcia prostredníctvom prípravku Savo Original predstavuje v súčasnosti 2 až 4-krát výhodnejšiu alternatívu ako použitie inej bazénovej chémie. Zabraňuje šíreniu patogénnych mikroorganizmov a výrazne znižuje riziko prenosu infekcií a ochorení. Osvedčil sa dokonca aj v boji proti riasam, pretože jeho aplikácia zabraňuje ich šíreniu. Súčasne je ošetrovanie vody týmto spôsobom veľmi jednoduché a v porovnaní s cenou špecializovaných chemických prípravkov na bazény aj ekonomické.

 

Starostlivosť o vodu v bazéne nie je jednorazová záležitosť. Aby sa čistá a hygienicky neškodná voda udržala počas celej sezóny, musí sa pravidelne kontrolovať a ošetrovať pomocou kvalitných dezinfekčných prípravkov. Starostlivosť venovaná čistote a hygiene vody v bazéne sa Vám vráti na zdraví a na kvalite pôžitku z plávania.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!