lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zdravý domov bez nadmernej vlhkosti

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 10.1.2014
späť
Späť

Poslať
 

Rozpoznať nadmernú vlhkosť vzduchu v domácnosti nie je až také jednoduché. Jasným signálom môžu byť kvapky vody na oknách a zrkadlách, zatuchnutý zápach alebo dokonca plesne medzi dlaždicami či v rohoch za nábytkom. Prejaviť sa však môže aj tým, že sa jednoducho necítite dobre. Nadmerná vlhkosť vzduchu a vznik plesní môžu byť príčinou niekoľkých nepríjemných ochorení. Spoločnosť Henkel Slovensko prináša inovovaný pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360°, ktorý upravuje vlhkosť vzduchu na optimálnu hodnotu. Myslite na prevenciu a zdravý domov bez nadmernej vlhkosti.

Už pri bežných aktivitách ako sú varenie, pranie a kúpanie vyprodukuje jedna domácnosť až dvanásť litrov vodnej pary. Vlhkosť vzduchu v miestnosti zvyšujú aj kvety a domáci miláčikovia. Nahromadená vlhkosť, ktorá nemá kam unikať sa sústreďuje do najchladnejších miest, kde sa prejaví kvapkami rosy na oknách, vlhkými fľakmi na stenách či dokonca vznikom plesní. Tie môžu byť príčinou vzniku alergií a ďalších zdravotných problémov. Prevencia je preto nevyhnutná.

 

„Plesne sa môžu vyskytnúť všade, kde majú vhodné podmienky pre vznik, predovšetkým dostatočnú vlhkosť a teplotu. Vo vnútornom prostredí ohrozujú naše zdravie. Môžu vyvolať alergické reakcie od obyčajnej nádchy cez rôzne ochorenia horných dýchacích ciest až po astmu. Dlhodobá prítomnosť plesní časom vytvára chronickú precitlivenosť organizmu a zhoršujúcu sa alergiu. V prípade priameho kontaktu hrozia ochorenia kože, najčastejšie ekzémy,“ vysvetľuje pani imunologička MUDR. Katarína Bergendiová, PhD.

 

Riešenie prináša pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° od spoločnosti Henkel Slovensko, ktorý zachytí nadbytočnú vlhkosť a vzduch príjemne prevonia. Pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° upravuje vlhkosť vzduchu na optimálnu hodnotu, ktorá sa pohybuje v rozmedzí od 50 – 60 % bez spotreby elektrickej energie a bez akéhokoľvek zápachu.

 

Účinná absorpčná tableta 2v1 samovoľne a okamžite pohlcuje nadmernú vlhkosť zo vzduchu. Vďaka inovovanému tvaru prístroja môže vzduch cirkulovať okolo tablety zo všetkých strán, čím  je až o 40 % účinnejší. Nadbytočná vlhkosť sa kondenzuje a vo forme roztoku sa zbiera v spodnej časti prístroja. Roztok je zdravotne neškodný a prístroj je natoľko bezpečný, že aj v prípade prevrátenia, nehrozí vyliatie nahromadenej tekutiny. Kompaktná absorpčná tableta 2v1 sa skladá z dvoch samostatne účinných vrstiev. Ultra absorpčné kryštáliky v bielej časti tablety pohlcujú nadmernú vlhkosť vzduchu a patentovaná technológia v modrej časti neutralizuje pachy. Absorpčná tableta 2v1 sa spotrebuje počas 2 – 3 mesiacov v miestnosti cca 20 m2 v závislosti od vlhkosti vzduchu. Výmena náplne je jednoduchá – do prístroja stačí vložiť novú tabletu, ktorá je vhodná aj do ostatných druhov pohlcovačov vlhkosti.

 

Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360° môžete umiestniť do pivníc, na povaly, do chát, garáží, kancelárií, kuchýň, skríň, kúpeľní, skladov, práčovní a pod. Pomôže vám zabezpečiť optimálne podmienky, ku ktorým patrí aj správna vlhkosť vzduchu a to bez vysokých finančných nákladov a námahy. Ak vás pleseň predsa len prekvapí, odstráňte ju pomocou špeciálneho prostriedku Ceresit Stop Plesni. Pri rozsiahlych plesniach sa obráťte na odborníka.

 

Náš tip: Vlhkosť vzduchu udržíte v optimálnej hodnote aj pravidelným vetraním a niekoľkými osvedčenými radami. Pokiaľ je to možné, bielizeň sušte vonku, pri varení majte zapnutý digestor a dvere do kúpeľne nechávajte otvorené. Nábytok môžete odsunúť od stien, čím vytvoríte priestor pre lepšiu cirkuláciu vzduchu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!