lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Mikulášsky a vianočný darček od Orea

  Spracoval(a) : eva
Dátum : 6.11.2012
späť
Späť

Poslať
 

Kratšie dni a chladné jesenné počasie je neklamným znamením, že sa blížia Vianoce. Máte už pripravené vianočné darčeky? Nemýlite sa, Vianoce sú už za dverami a ostávajú nám len dva mesiace na prípravu magických sviatkov roka. Len si spomeňte na minuloročné predsavzatie, že začnete zháňať darčeky už v septembri, aby ste sa vyhli predvianočnému zhonu! Ako sa pripravujú na Vianoce a Mikuláša slovenské rodiny a ako trávia chladné zimné dni? Odpovede priniesol Oreo Prieskum rodinných rituálov.

Mikuláš, Mikuláš, čo nám dáš?

Kratšie dni a chladné jesenné počasie je neklamným znamením, že sa blížia Vianoce. Vianoce? Tak skoro? Len si spomeňte na minuloročné predsavzatie, že začnete zháňať darčeky už v septembri, aby ste sa vyhli predvianočnému zhonu! Ani sa nenazdáte a je tu Mikuláš a Vianoce. Vítanie Mikuláša a čakanie na mikulášske sladkosti je jedným z najtradičnejších rituálov slovenských rodín. Väčšina detí si ochotne čistí topánky a striehne na okná, kedy príde Mikuláš s dobrotami presne tak, ako sme to v detstve robili aj my. Až polovica rodín chodieva vítať Mikuláša na rôzne kultúrne podujatia v centrách miest, alebo absolvujú Mikulášsku besiedku. Menšie detičky si nezabudnú pripraviť aj básničky a pesničky. Niektoré rodiny si dokonca volajú Mikuláša priamo domov. Mikuláš má slovenské deti rád – nosí im hlavne sladké odmeny. Neposlušnosť zvykne trestať uhlím a zemiakmi, ale našťastie slovenské deti sú poslušné, takouto „odmenou“ strašíme len 11% detí.

List Ježiškovi a Vianočné zvyky

Vianočné rituály sú najstabilnejšími rodinnými rituálmi. Až dve tretiny detí píšu svoje želania darčekov do listu pre Ježiška. Polovica detí ho stále posiela tradičnou vianočnou poštou, modernejší mail používajú len 4% detí. Tretina detí zasa list necháva Ježiškovi na okne, aby ho našiel sám.

Tradičným slovenským vianočným rituálom je aj Vianočný stromček, ktorý nechýba snáď v žiadnej rodine. Na jeho výzdobe sa spoločne podieľajú deti s rodičmi. Takmer všetky rodiny dodržiavajú Vianočné tradície, ku ktorým patrí Štedrá večera, špeciálne slávnostné menu, ozdobený stromček a spoločné pozeranie rozprávok v televízii. Spoločne s deťmi pečieme koláčiky, zapaľujeme sviece na Adventnom venci, ale aj vyrábame ozdoby na okná, ktoré dotvárajú slávnostnú atmosféru. Tretina rodín má dokonca vlastné rituály na Štedrú večeru - rozkrajovanie jabĺčka, spievanie kolied, alebo celodenný pôst. Vytrácajú sa však tradičné zvyky ako polnočné omše, alebo liatie olova, či vlastnoručné vyrábanie darčekov.

Mnohé rodiny sa tešia na svoje vlastné vianočné rituály, ktoré umocnia slávnostné chvíle – spoločnú modlitbu, obdarovávanie sa orieškami, odkladanie jedla rybám, jeden tanier navyše pre návštevu, sťahovanie nôh stola, aby sa nerozišli pod toľkými dobrotami a podobne. Tieto rituály sa často dedia z pôvodných rodín a mnohé vychádzajú aj z regionálnych tradícií.

 

Oreo pre celú rodinu

Chvíle oddychu v čase vianočnej pohody si osviežte známym rituálom Otoč – oblíž – omliekuj! Ak ho ešte nepoznáte, spýtajte sa detí, určite vás radi naučia čo je to 3xO, alebo O-O-O! Zasväťte do rituálu rodičov aj starých rodičov a zábava pre celú rodinu sa môže začať! Stačí vám pohár mlieka a sušienky Oreo.

Značka Oreo oslávila v roku 2012 svoje 100. výročie. Pri tejto príležitosti Oreo pripravilo darček pre slovenských labužníkov – rodinné balenie Oreo 154 g. Už sa vám nestane, že vám deti všetko zjedia a neujde sa vám ani jedna sušienka. Nové rodinné balenie – to je 14 lahodných kakaových sušienok s obľúbenou vanilkovou náplňou. Teraz môžete skúšať rodinný rituál „Otoč, oblíž, omliekuj“ donekonečna - stačí vám rodinné balenie OREO a spoločné chvíle si užijú deti aj rodičia. Spríjemnite si návrat do školy s novým rodinným balením OREO.   

 

OREO 154 g (14 sušienok)

Štrnásť kúskov kakaových sušienok s lahodnou bielou náplňou s vanilkovou príchuťou pre tých, ktorí chcú aby sa OREO ušlo celej rodine, alebo pre tých, ktorí chcú skúšať rituál Otoč-oblíž-omliekuj! donekonečna.

 

 

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!