lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
TABLET MÔŽE DEŤOM POMÔCŤ PRI UČENÍ

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 24.9.2015
späť
Späť

Poslať
 

Triky, ako vybrať tablet správne

Novodobou školskou pomôckou môže byť tablet, ktorý má hneď niekoľko predností. Technická pomôcka dokáže rozvíjať postreh a kreativitu detí, aj napomôcť pri výučbe cudzích jazykov. Viete, podľa akých kritérií by ste mali tablet vyberať?

Školu hrou hlásal už samotný pedagogický velikán Ján Ámos Komenský. Pri učení nových poznatkov zábavnou formou sa deti učia najlepšie. Výučba cudzích jazykov prostredníctvom spoločenských hier, filmov, kníh a seriálov môže byť prostredníctvom tabletu tiež zábavná a jednoduchá, keďže malí aj veľkí školáci dokážu preniknúť do zábavného sveta a získavať poznatky bez toho, aby sa na ne museli prehnane sústrediť. Tablet tak otvára brány do sveta možností edukačných hier, veselých článkov a hravého obsahu a napomôže zlepšiť študijné výsledky, aj selektovať správnosť informácií.

Nielen samotné užívanie tabletu je však dôležité. Omnoho viac pozornosti treba venovať aj výberu tohto elektronického pomocníka.

Naozaj kvalitný tablet vydrží dieťaťu pokojne niekoľko rokov. Pre deti predškolského veku sú drahé tablety zbytočné. Väčšinou ho používajú na hranie, alebo pozeranie rozprávok. Čo sa týka operačného systému, tieto tablety sú vybavené systémom Android, ktorého prednosťou je obchod Google Play a v ňom množstvo programov a hier na stiahnutie,“ vysvetľuje Martin Gergély zo spoločnosti OKAY Slovakia.

Ak váš školák, alebo aj vy trávite pri tablete viac času, pri výbere sa sústreďte na parametre výkonu, konektivity, rozlíšenia displeja, prípadne si zaobstarajte tablet v kombinácii s GPS modulom, vďaka ktorému získate navyše aj navigáciu.

Chýbajúcu klávesnicu možno k tabletu jednoducho a rýchlo pripojiť pomocou kábla s konektorom USB, vďaka čomu sa z vášho tabletu stane štýlový a výkonný notebook s dotykovým displejom. Vytváranie dokumentov a iných súborov sa razom stane jednoduchou záležitosťou. Okrem toho vie byť tablet s 3G konektivitou neoceniteľným spoločníkom na cestách, ktorý vás prostredníctvom sociálnych sietí či videohovorov prepojí bleskovo s rodinou a domovom. 

Stále viac ľudí sleduje na tabletoch filmy, preto je dôležité rozlíšenie displeja. To by malo byť minimálne 1920x1080 pixelov, teda Full HD. Uhlopriečka displeja by mala byť tiež dostačujúca, aby mal užívateľ dokonalý zážitok,“ hovorí odborník na elektrospotrebiče M. Gergély.

Medzi najpredávanejšie tablety na eshope www.okay.sk patria nasledujúce modely:

·       Lenovo Idea Tab S8

·       Samsung Galaxy Tab S 8.4 LTE

·       Lenovo Yoga 10

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!