lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Na ktorý prst nastoknúť snubný prsteň?

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 9.6.2015
späť
Späť

Poslať
 

Vedeli ste, že nosenie snubného prsteňa a následne obrúčky nie je u ženy nijako určené, ani zákonom, ani cirkevnými pravidlami. Je to vždy hlavne na žene, ktorú ruku si vyberie. Niektoré dámy si pred svadobným obradom presunú snubný prsteň z ľavej na pravú ruku a na prstenník ľavej ruky im už partner počas svadobného obradu nasadí obrúčku. Sú však aj žienky, ktoré po svadbe nosia oba prstene na jednej ruke, či už ľavej alebo pravej, podľa vlastného uváženia. Ako ste na tom vy?

Prsteň – symbol nekonečna

Dejiny vymieňania snubných prsteňov sa datujú už od 12. storočia. Po svadbe sa tento šperk nosil súčasne so zásnubným. Zásnubný prsteň odštartoval svoju históriu v starovekom Egypte. V časoch starého Egypta mali tieto  skvosty úplne iný charakter ako ich poznáme v súčasnosti. Prsteň bol v kovovom prevedení v tvare kruhu. Mal symbolizovať nekonečnosť. Ani v starom Ríme sa nevyhli „kruhovým okrasám“ . Rimania si ich dávali spolu s malým kľúčikom, ktorý mal ochrániť obdarovaného. Rímske nevesty dostávali dokonca dva snubné prstene. Jeden zlatý, ktorým sa pýšili na verejnosti a druhý bol vyrobený z kameňa, ten používali počas vykonávania domácich prác. Nie vždy znamenalo nosenie takéhoto snubného prsteňa manželstvo. Niekedy to bol znak len čistého priateľstva.

 A odkiaľ tento zvyk vlastne pochádza?

Ešte starí Egypťania verili, že prstom ľavej ruky prechádza veľmi dôležitá žila vedúca až k srdcu ženy – žila lásky. Lekári už však tento dohad dávno vyvrátili a dokázali, že žilka na prstenníku nie je oproti ostatným ničím výnimočná. Sú ale aj krajiny, predovšetkým v Európe  ako Nemecko, Taliansko, Francúzsko, v ktorých sa snubné prstene zvyknú síce nosievať tiež na prstenníku, ale na pravej ruke, keďže ľavá ruka je v niektorých krajinách spájaná s mágiou a negatívnou energiou.

Viete ako jej vybrať snubný prsteň?

Veľkosť prsteňa

Zistiť veľkosť prsteňa vašej nastávajúcej dnes už nie je žiadny problém. Môžete si obvod premerať na základe jej prsteňov v šperkovnici. Tento prsteň sa nosí na prstenníku ľavej ruky. Po svadbe sa dáva dole a žena si ho odloží. Mnohé však tento prsteň dole nedávajú a nechávajú si ho na ruke po celý život. Ak má vaša polovička radšej extravagantnejší kus môžete jej kúpiť prsteň s väčším kameňom. Pokiaľ je nežná romantička uprednostnite jednoduchý klasický prsteň s jemným kameňom. Pre luxusnejšie typy žien sú pripravené diamantové prstene. Nájdete aj prstene s liečivými kameňmi

Cena prsteňa

Tak ako všade aj pri týchto prsteňoch platí "čím drahší tým lepší". Je to samozrejme bežné, pretože čím viac drahých kameňov v ňom nájdete, tým je vyššia cena. Ak to rozpočet nedovoľuje nemusíte sa trápiť, pretože klasické jednoduché prstene sú skvelou voľbou. Farebné diamanty pôsobia luxusne a draho. Väčšinou ich kúpu uprednostnite pre luxusné ženy. Tým extravagantnejším môžete dopriať masívnejší kameň. Voľba je len na vás.

Spoznajte jej štýl

Každá žena má svoj štýl či už v móde, alebo šperkoch. Určite sa jej nebude páčiť každý prsteň z ponuky. Preto je potrebné poznať jej šatník a šperkovnicu. Ak ju poznáte dobre, nebude to žiaden problém. Väčšinou tu platí stará dobrá klasika zo zlata - veľmi významný drahý kov. A taktiež v móde nikdy nebude považované za nemoderné. Medzi najlepšiu výhodu zlata patrí to, že sú večné, moderné a lesklé. Dnes máte na výber niekoľko druhov zlata. Medzi veľmi obľúbené patrí ružové zlato. Vyberajte taký prsteň, pri ktorom si budete istý, že sa jej na ruke bude páčiť. Vychádzajte z jej šatníka, štýlu oblečenia a nenápadne si detailne prezrite jej miesto, kde si odkladá šperky. Už na základe jej povahy môžete zistiť z akého materiálu a vzoru ohromíte jej srdce. Ak ma nejakú alergiu na zlato môžete uprednostniť platinu, alebo strieborné prstene.

 

Vzácne kamene

DIAMANTY - takéto šperky nikdy nezhoria, nezničia sa, ani sa nepoškriabu. Pre ženy sú neodolateľnou súčasťou ich života. Takéto šperky sa darujú z generácie na generáciu a tým pádom získavajú ešte viac na svojej rodinnej hodnote. 


FAREBNÉ DIAMANTY - v súčasnej móde sú farebné diamanty čoraz viac preferované u žien. Dávajú prsteňom šmrnc a neodolateľnú krásu. Sú spestrením outfitov. Medzi najobľúbenejšie patria ružové, červene. No ani modrá, zelená, hnedá farba neostáva nepovšimnutá. Výber farby je vec vkusu súčasného, alebo budúceho majiteľa.


DRAHOKAMY - najväčším klenotom bývajú drahokamy spojené s diamantmi. Sú extravagantné, nádherné, žiarivé. Nájdete naozaj veľkú ponuku krásnych skvostov. Veď sami sa presvedčte či ulahodia vaším očiam. Medzi veľmi obľúbené patria drahokamy, ktoré majú aj perlu.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!